Rondreis Nieuw-Zeeland: groepsreis puur natuur


Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil met Europa is zoals je wel kon vermoeden heel groot. De tijd ligt afhankelijk van de periode van het jaar 10, 11 of 12u voor op België. Net zoals bij ons is er immers de zomer- en wintertijd.

Het weer in Nieuw-Zeeland kan heel snel omslaan, vooral in de winter. Dit kan verraderlijk zijn, zowel op de weg als voor wandeltochten in de natuur.
Het klimaat is ook in de zomer heel veranderlijk. Het varieert van warm in het uiterste noorden van het Noordereiland tot guur en nat in het zuiden van het Zuidereiland. En in de hoge bergen van het Zuidereiland kan het koud worden. Het weer kan vaak tegenvallen en nogal veel regenen. In de meeste delen van het land valt er meer regen dan bij ons. In de zomer wordt het over het algemeen niet vaak warmer dan 20°. Hitte is ook mogelijk, maar nooit zo hoog als in Australië. De hoeveelheid uren zon is wel veel groter dan bij ons, ook de intensiteit van de UV-straling.

Paspoort & visum:

Je internationaal paspoort moet nog 3 maanden geldig zijn na retour. Vanaf 1 oktober 2019 dienen reizigers naar Nieuw-Zeeland ook te beschikken over een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) en een International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL). Wij maken dit voor jou in orde tegen betaling.

Gezondheid:

Nieuw-Zeeland heeft een goede zorgverlening. Voorlopig is er nog geen wederzijdse overeenkomst betreffende de gezondheidszorg tussen ons land en Nieuw-Zeeland zodat een goede reisverzekering aangeraden wordt.
Inentingen zijn niet vereist.
De watervoorziening is van goede kwaliteit zodat leidingwater drinkbaar is. Een muggenrepellent is zeker nuttig.(voor de Westkust van het Zuidereiland)

Kleding:

De ozonlaag boven Nieuw-Zeeland is wegens zijn zuidelijke ligging dunner dan elders. Zonverbranding is een reëel gevaar en gebeurt veel sneller dan in België. Het dragen van aangepaste kledij en insmeren met zonwerende middelen zijn daarom sterk aanbevolen. Neem niet teveel mee. Vrijetijdskleding is aangewezen.
Vergeet zeker geen warme trui of fleece, regenkledij en stevige wandelschoenen mee te nemen.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg ) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.
Nieuw-Zeeland wil absoluut voorkomen dat er vreemde organismen het land binnenkomen. Het meenemen van vers voedsel is om deze reden niet toegestaan. Ook uw schoenen moeten voor uw vertrek goed schoongemaakt worden. De bagage wordt geïnspecteerd in een röntgenmachine.
.

Elektriciteit:

Het stroomnetwerk van Nieuw-Zeeland maakt gebruik van 240 volt. Dit mag dus geen problemen opleveren voor uw elektrische apparaten. Hou er echter wel rekening mee dat het stopcontact helemaal anders is dan in België waardoor een adapter naar Nieuw-Zeelands model dan ook onontbeerlijk is.

Geldzaken:

Je kan geld afhalen en ter plaatse betalen met uw kredietkaart. De munteenheid in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse Dollar (NZD). Je kan vanuit België NZ dollars meenemen. De ATM automaten aanvaarden ook onze bankkaarten (check wel bij je bank dat dit voor je kaart mogelijk is).
Er zijn munten van 10, 20, 50 cent en ook van 1 en 2 dollar. Biljetten zijn voorhanden in 5, 10, 20, 50 en 100 dollar.

Foto, GSM & Wi-Fi:

De telefoontarieven zijn zeer hoog. Wat het GSM/Mobiel verkeer betreft is het mogelijk om te bellen of sms’en. Check met je provider of je over de mogelijkheden beschikt. In de meeste hotels/motels is er wifi, echter meestal betalend. Het netwerk is iets minder ontwikkeld dan in Europa.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Nieuw-Zeeland is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeelandse dollar  Engels, Maori  20/04/2024 15:25 




Elders op dit continent
  • Rondreis Australië: groepsreis steden én outback
  • Rondreis Nieuw-Zeeland: groepsreis puur natuur
  • OCEANIË