Home >  > Getuigenissen

Onze reizigers aan het woord

 

OMAN 23/10/2021

Beste,

De reis is een meevaller geweest, dankzij programma’s die goed in elkaar zitten en professionele lokale gidsen en de Hobo reisleider Marleen. In Oman waren Mahmood en de drie chauffeus attent en klantgericht. In Dubai- Abu Dhabi had Melwyn wat meer begeleiding nodig. Waar wenselijk stuurde reisleider Marleen bij, zoals bijvoorbeeld het uur van bezoek aan de grote moskee van Abu Dhabi naar vroeg in de morgen (minder bezoekers en minder warm).

Eén persoonlijke opmerking: het bezoek aan de groene schildpadden. Er wordt gezegd dat de dieren met uitsterven bedreigd zijn en er is terecht een beschermde zone voorzien. Maar dan komen ’s avonds horden toeristen, vertrappelen de kleintjes van amper 5-6 en storen een mama schildpad in haar intiemste moment van eieren leggen met lawaai en zaklampen.

Na onze positieve ervaringen in Laos-Cambodja heeft Marleen terug haar degelijkheid opnieuw getoond. Ze is goed voorbereid, weet veel over de bezochte landen, stuurt bij waar wenselijk en heeft aandacht voor elk lid van de groep.

Vriendelijke groeten,
Piet & Lieve

 

 

SICILIË 30/09/2021

We zijn goed aangekomen thuis, en voelen ons nu nog in die fijne sfeer van toen. Nogmaals dank aan reisleider Jeroen voor de ondersteuning en hulp op elk moment. Het was een prachtige reis met zoveel variatie, we hebben genoten van iedere dag. Met jouw deskundige uitleg, samen met die van Francesco was de reis een unieke belevenis.

We houden zeker fantastische herinneringen over aan onze Sicilië-reis. Sicilië is een prachtig eiland en blijft het ontdekken waard! Van Palermo tot Taormina, elke locatie heeft zijn typische uitstraling, het loont zeker de moeite om naar Sicilië te reizen!

We hopen om samen met jou nog te kunnen reizen!

Met vriendelijke groeten
Frank en Marleen 

 

 

SAOEDI-ARABIË 23/09/2021

Beste Hobo,

We hebben een zeer mooie reis gehad naar Saoedi-Arabië onder de deskundige leiding van Marleen M. Ze is ons al beginnen helpen met het invullen van alle Covid paperassen en met de registratie op de verplichte apps in Saoedi-Arabië toen de reis nog niet begonnen was. Ze was zeer goed voorbereid.

De reis was speciaal omdat het de eerste keer was dat deze georganiseerd werd. De bus ter plaatse was ruim en koel en had alle comfort en we hadden een zeer goede chauffeur. De hotels op eentje na misschien waren comfortabel, luxueus en met excellente airco en modern sanitair. Er moet misschien wat gesleuteld worden aan het parcours: sommige afstanden waren lang en met een woestijnlandschap dat mooi is maar na een tijd toch wel eentonig wordt. Misschien toch overwegen om sommige verplaatsingen met binnenlandse vluchten te doen.

We waren versteld van de enorme gastvrijheid van de Saoedische bevolking: thee en koekjes en dadels. Ontbijt en middagmaal werden aangeboden allemaal zeer overvloedig. Dat zijn wij in het Westen zeker niet meer gewoon. Ook al de maaltijden waren zeer overvloedig en heel lekker.

Er waren verschillende hoogtepunten in de reis en je kon zien dat de plaatselijke gidsen (per stad) nog niet gewoon zijn om met toeristen om te gaan, maar ze deden hun best. Ik denk dat het goed zou zijn mocht Hobo op voorhand een hiërarchie tussen de gidsen laten afspreken. Zo was Marleen onze gids, zeer goed voorbereid, ze kan uitstekend vertalen, ze is zeer empathisch en begaan met de mensen en begeleiding van zieken. Maar Caro probeerde dan toch wel - waarschijnlijk omdat ze een beetje Arabisch spreekt - de zaken op haar manier te organiseren ter plaatse wat soms tot verwarring leidde. De twee stagiair gidsen waren zeer aangename mensen en hebben alles gedaan om mee te helpen om de reis goed te laten verlopen (water, voedsel ...). We werden echt wel in de watten gelegd!

Kortom het is een schitterende reis geweest, we hebben zeer veel en interessante dingen gezien in erg goed gezelschap (de groep was echt tof!) en met deskundige begeleiding. Chapeau voor Hobo en chapeau voor Marleen !!!

Groetjes,
Sonia

 

 

SAOEDI-ARABIË 23/09/2021

Beste Hobo,

Wij zijn net thuis van een prachtige reis naar Saoedi-Arabië. Het was de eerste reis die door Hobo naar deze bestemming werd gedaan en het was prima! Uitstekend georganiseerd, duidelijke en complete informatie vooraf, en alles klopte onderweg met vervoer, hotels, reisbegeleiding, lokale gidsen. Wij verbleven in mooie hotels en de excursies waren heel interessant. Een prachtige nieuwe reis, een aanrader!

Een extra woord van waardering voor de reisleidster, Marleen. Zij was heel actief en zorgzaam voor iedereen, en wist veel te vertellen over het land. Voor ons was het de eerste reis met Hobo, maar we doen graag vaker mee!

Met vriendelijke groeten,
Ria en Dick

 

 

SPANJE EXTREMADURA 19/09/2021

Hallo Hobo-medewerkers

We zijn ondertussen alweer een week terug uit Extremadura, een nieuwe bestemming in het Hobo programma. Onder de hoede van reisleidster Elsy kwam ons groepje onder een stralende zon in Madrid aan. Daar wachtte de Spaanse gids Antonio ons op en kon een boeiende week van start gaan. De kennismaking met Madrid was kort maar krachtig: een wandeling door het oude stadsdeel met een bezoek aan het Prado. Zo werden we direct ondergedompeld in de uitbundige Spaanse sfeer.

De volgende dagen vertelden zowel Antonio als Elsy ons niet alleen over de geschiedenis van de mooie stadjes maar ook over de streek Extremadura. Behalve de anderhalve dag regen is het dus een prachtige week geweest, zeker ook door het verblijf in de Paradores, die garant staan voor een aangenaam verblijf en een verfijnde keuken.

Het vloeiende Spaans van Elsy en haar gevatte vertalingen, samen haar gedrevenheid én haar enorme kennis van Spanje zijn zeker een pluspunt. Voeg daar ook nog de liefde van Antonio voor zijn land en zijn geschiedenis bij én zijn voortreffelijke Engels en je hebt een perfecte match om aan het Extremadura-verhaal een vervolg te breien, in Andalusië bijvoorbeeld.

Bedankt Elsy om zo'n mooi programma uit te werken, en ons zo een minder gekend stukje Spanje te leren kennen.

Misschien tot binnenkort of op een volgende bestemming!
Lieve en Eric

 

 

SPANJE EXTREMADURA 19/09/2021

Beste Hobo,

Wij zijn juist terug van een schitterende weekje in Spaans onbekendere binnenland.

We zijn gestart in Madrid met een kleine stadstour en bezoek Prado, een aangename kennismaking met de hoofdstad. We hebben genoten van de prachtige stadjes in Extremadura: Trujillo, Caceres, Merida, Guadeloupe en Toledo. Stuk voor stuk mooi, interessante cultuur en veel mooie plekjes. Schitterende paradores om te verblijven en culinair in de watten gelegd op alle vlakken.

Een toffe kleine groep die een extra dimensie heeft gegeven aan deze reis alsook de excellente Hobo reisbegeleiding door Elsy en door de plaatselijke gids Antonio, waarvoor nogmaals dank aan deze beide personen! In Spanje is nog steeds de traditie "siësta" zodat er geen bezoeken kunnen plaats vinden tussen 14u - 17u en meestal was het voorziene programma vóór het middageten afgewerkt doch door inzet en opoffering van Antonio 's siësta hebben Elsy en Antonio steeds deze lege uren opgevuld met wandelingen, een bezoek aan een openluchttempel enz. DANKJEWEL voor jullie inzet en alle extraatjes!

Deze reis is een aanrader voor elkeen die van cultuur, natuur, lekker eten en prachtige verblijven houdt.

Bedankt!
Roubi en Yolande

 

 

BOSNIË-HERZEGOVINA & MONTENEGRO 07/09/2021

Beste Hobo team,

Van 7 tot 17 september hebben we met Hobo een uitstekend georganiseerde reis door Bosnië-Herzegovina en Montenegro meegemaakt. Het was onze 10de Hoboreis, en zoals steeds tot onze grote tevredenheid. Het reisverslag ervan is online te lezen op: https://bosnie2021.blogspot.com

Het was een reis naar het kloppende hart van de Balkan. In Bosnië-Herzegovina gaan de oriëntaalse en westerse cultuur naadloos in elkaar over. Montenegro is de speelplaats van de rijken der aarde. Zelden vond je op zo'n klein oppervlak als in Montenegro zoveel te zien en te beleven. De oorlog in de jaren negentig heeft aan Bosnië-Herzegovina een negatief beeld gegeven. Dit negatieve beeld is volledig ten onrechte. Het land is in volle ontwikkeling en investeert in cultuur en toerisme. Zo ook in Montenegro. Ongekend is onbemind. Deze landen hebben heel wat te bieden. Wie deze landen bezoekt ontdekt een prachtige natuur en een schitterende culturele rijkdom. Montenegro is een klein vakantieparadijs met zeer uiteenlopende landschappen en overblijfselen uit een afwisselende geschiedenis.

We hebben een heel goed idee opgedaan van deze landen en een aangename bevolking ervaren. We reisden 11 dagen rond, maar zonder enige moeite zou je daar nog zeker nog vele dagen aan kunnen breien. Heb je altijd eens naar de Balkan landen gewild? Dan is dat iets voor jou. Alle hoogtepunten zijn gegoten in een reisverslag/blog, opgefleurd met vele foto's en is online (openbaar)te lezen op internet via: https://bosnie2021.blogspot.com

Het was een fantastische bestemming met een enorme variëteit aan ervaringen en een uitstekend programma van Hobo. Reizen door deze landen moet je eens gedaan hebben. Het succes van deze rondreis was mede te danken aan de uitstekende sfeer van de groep medereizigers.

Met vriendelijke groeten en tot een volgende Hobo reis (de 11de)!

Jozef (Jef) en Hilda

 

 

BOSNIË-HERZEGOVINA & MONTENEGRO 07/09/2021

Beste Hobo,

Ondertussen zijn we al bijna een week thuis van Bosnië Herzegovina en Montenegro. Indrukwekkend en interessant!

Johan begeleidde de reis vakkundig met veel kennis. Zo gaf hij bijvoorbeeld een duidelijk en beknopt overzicht van de zeer ingewikkelde geschiedenis. Samen met ons was hij verwonderd over de woeste landschappen. Heel fijn om een gids met veel humor te hebben, een gids die steeds met woord en daad klaar stond om te helpen.

Dit geeft een reis zoveel meer waarde. Heel veel dank daarvoor, Johan!

Hartelijke groeten,
Marcel en Sine

 

 

BALTISCHE STATEN 30/08/2021

Sveiki Jeroen, Sveiki visi,

Mooie groepsfoto's als herinnering aan een mooie reis. We waren natuurlijk in goed gezelschap met een fijne groep medereizigers en de begeleiding van onze reisleider Jeroen was onberispelijk.

Bedankt en tot ziens op een volgende Hobo-reis!
Leo en KrisBALTISCHE STATEN 30/08/2021

Hallo Jeroen, hallo Hobo

Bedankt voor de groepsfoto’s. Leuke herinnering aan een mooie reis en een aangename kennismaking naar een voor mij onbekend stukje Europa. Een rondreis door drie prachtige landen met hun eigen identiteit die het meer dan waard zijn om te ontdekken. Dit alles in fijn gezelschap én met een uiterst ervaren reisleider. Meer moest dat niet zijn.

Bedankt hiervoor! Ondertussen nog veel reisplezier ! 🧳
Martine

 

 

IJSLAND 11/07/2021

Hallo medewerkers Hobo,

Ondertussen ruim een week terug van een fantastische reis naar IJsland, we hebben er met volle teugen van genoten en deze reis is aan iedereen sterk aan te raden die van natuur en rust houdt.

Op 11/07 stonden we als een uitgelaten groep schoolkinderen te popelen om op Zaventem het vliegtuig te mogen opstappen, na meer dan een jaar "in ons kot" te moeten blijven , was dat een beloning.

Deze reis heeft al onze verwachtingen qua natuurfenomenen ingelost: vulkanen, gletsjers, geisers, modderpoelen, watervallen in alle maten en kleuren en dan al die mooie landschappen waar je langs passeert. Zéér indrukwekkend. Ook de papegaaiduikers waren leuk om te observeren.

We waren natuurlijk in goed gezelschap: een fijne groep ervaren medereizigers en An, onze uitstekende Hobobegeleiding die we reeds kenden van vorige bestemmingen en we zeker waren dat de groep in goede handen was. Ook ter plaatse was alles goed geregeld: Simon, goede en ervaren chauffeur, iets aan de stille kant en Azië, onze "rasechte" IJslandse gids goed op hoogte van alle mooie plekken waar je mooie foto's kon maken. Soms was de vrije tijd plaatsen te bezoeken iets te kort en was het soms een spurtje om alles toch te kunnen doen en foto's te nemen gezien er enkele dagen zoveel te bezichtigen was.

Overal goede en mooie accommodaties (enkel hotel in Reykjavik waren de kamers iets te benepen om valiezen weg te krijgen) en zéér lekkere, verzorgde en afwisselende maaltijden.

Laatste vrije dag in Reykjavik heeft An een mooie stadswandeling uitgestippeld voor de groep. Dankjewel hoor!

Hopen binnenkort terug onze valiezen te mogen inpakken hoor!!

Groetjes
Yolande en Roubi

 

IJSLAND 11/07/2021

Hallo Hobo,

 
Sinds gisteren thuisgekomen van een prachtige reis doorheen het mooie IJsland. De natuur is er haast idyllisch: bergachtige, groene landschappen, getooid met watervalletjes, kreekjes, rondlopende schapen en IJslandse paardjes, kleine, kleurrijke kerkjes, gletsjers, vulkanen, lavavelden, het decor in IJsland is uiterst fotogeniek. En ofschoon de natuur dominant aanwezig is met Myvatn en Jokularson als absolute hoogtepunten slaagt Hobo erin om een gevarieerd programma aan te bieden. De reisbegeleiding van reisleider An was onberispelijk. Voor mij was dit de vijfde Hoboreis en ik hoop dat er nog heel veel zullen volgen!

 
Patrick

 

PORTUGAL 31/08/2020

Dag

We zijn intussen reeds een tiental dagen thuis sedert onze reis naar het mooie Portugal. We willen jullie langs deze weg nog eens bedanken voor de professionele begeleiding. Het is niet zo evident om in coronatijden een groepsreis in goede banen te leiden maar dat is zeker gelukt. Het was een mooie reis met een rijk gevuld programma. Onze deskundige Portugese gids Miguel heeft ons volledig ondergedompeld in de rijke culturele geschiedenis van zijn land.

Hopelijk kunnen we in de toekomst nog mooie reizen maken met Hobo!

Met vriendelijke groeten,
Freddy en Claire

 

POLEN 03/08/2020

Beste,

Sedert zaterdag terug thuis van een deugddoende, boeiende en zeer gevarieerde reis naar Polen. Wij maakten kennis met de Poolse cultuur, geschiedenis, leefwijze en natuur. De reis beschouw ik als zeer geslaagd met dank aan super gids Jeroen. Hij was loyaal en gedisciplineerd. Het kleine groepje begeleidde hij op een vriendelijke manier en was heel hulpvaardig.

Groeten,
Anne

 

IJSLAND 20/07/2020

Dag Hobo

Net terug van een verbluffend mooie reis in het “Corona” vrije IJsland. In IJsland was alles perfect georganiseerd zodat wij volledig stressvrij konden reizen. We hadden het geluk een bijzonder gemotiveerde Linda te hebben als Hobo reisleider en samen met haar IJslandse collega Edda vormden zij een fantastisch team. We kregen heel wat boeiende uitleg over IJsland en daarbij wisten zij ons veel te vertellen over de trollen en de elfen die in de sagen nog voortleven. We hebben genoten van de hoog opspattende geisers, ontelbare watervallen, ruige fjorden, pruttelende modderpoelen, desolate landschappen met houten kerkjes… Absolute hoogtepunten waren onze boottocht tussen de azuurblauwe (vele) ijsschotsen in de Jökulsarlon lagune en de whale whatching in Husavik. Ik heb al vele whale watchings meegemaakt overal in de wereld maar deze was om nooit te vergeten. Het water was bijzonder woelig maar nog nooit heb ik walvissen zo hoog zien springen. Tientallen keren sprong de walvis hoog uit het water terwijl hij zich draaide. Wat een show! We hadden een onvergetelijke reis en hebben volop kunnen genieten van rust, ruimte én natuur.

Anna

 

VIETNAM 07/03/2020

Beste Hobo team,
Graag wil ik jullie bedanken voor de accurate aanpak van onze repatriëring uit Vietnam.
Zowel onze Vietnamese gids als onze reisleider Carlos genieten alle lof voor de manier waarop ze met de moeilijke situatie zijn omgegaan!

Chapeau, goed gedaan!
René en Beatrice


INDIA RAJASTHAN 22/02/2020

Beste
Deze reis heeft onze verwachtingen volledig ingelost: mooi weer, niet te warm, prachtige tempels en forten, prima hotels en een homogene gezellige kleine groep.
Onze reisleider Herman heeft de lange ritten verzacht met zijn boeiende verhalen en regelde alles uitstekend.

Vriendelijke groeten
Dries en LieveMYANMAR 11/02/2020

Beste
Bedankt voor die prachtige reis naar Myanmar. Het was zeer verzorgd, goed voorbereid en goede gidsen. Ook aan onze fantastische reisleider Frank een grote dank!

Groeten
Ingrid en DannyZUID-AFRIKA 10/02/2020

Hallo
Graag wil ik toch via deze weg onze tevredenheid uitdrukken over de reis die we net naar Zuid-Afrika hebben gemaakt. De reis was goed uitgestippeld, net als het programma. Maar wat vooral een succes ervan heeft gemaakt is de begeleiding door Jean-Pierre en Hugo. Hier kunnen alleen superlatieven gebruikt worden: zeer professioneel, zeer vriendelijk, nooit iets teveel gevraagd, toegevoegde waarde aan de reis gebracht en ga zo maar door. In die mate dat de bestemming ondergeschikt was aan de begeleiding. Ik hield eraan u dit te laten weten.

Vriendelijke groeten,
GilbertZUID-AFRIKA 10/02/2020

Net terug van een fantastische reis met HOBO naar Zuid-Afrika!
Ik kon me geen betere begeleiding wensen! Dankjewel Hugo en Jean-Pierre om jullie passie met ons te delen!

Groeten
MariannePANAMA 04/02/2020

"A marvelous trip to Panama!
In February we visited Panama for two weeks with Belgian travel agent HOBO in collaboration with a local company. During our trip we saw tropical rainforest, a lot of (small) animals, white bounty beaches, a lively and busy capital city, marked with some skyscrapers, two Oceans linked by the magical Panama Canal on which we made an interesting boat trip and a lot of very beautiful frogs. We were accompanied by local guide Claudio (very enthusiastic), driver Dario (very careful) and Belgian representative Roger (constantly busy). All three fulfilled our expectations very well. During our stay, we had the opportunity to meet Maria, operations manager of the local agency several times because she wanted everything to be fine. It was each time a very nice encounter that we absolutely appreciated. Travelling was very worthwhile!"

Guido & Elisabeth

Bron: TripadvisorETHIOPIË FOTOREIS 31/01/2020

Beste
Onze warmste reis ooit en met voorsprong de meest avontuurlijke! Maar de adembenemende landschappen, de mooie Ethiopiërs en de pareltjes van rotskerken hebben ons laten terugkeren met massa's fotomateriaal. Dit was een unieke belevenis. Bedankt, Johan voor het initiatief en voor de schitterende begeleiding!

We hebben er intens van genoten!
Mieke en Paul


INDIA RAJASTHAN 25/01/2020

Beste HOBO team,
We zijn van 25 januari – 13 februari 2020 met HOBO naar Rajasthan geweest. Het was onze reis nummer 9 met HOBO.
Tijdens gesprekken met familie en vrienden kwam steeds een negatief stereotype imagoprobleem van India naar voor. Het zou gevaarlijk zijn voor je maag en darmen. Dit vooroordeel werd tijdens de reis volledig ontkracht. Mits een elementaire hygiënische discipline samen met de keuze door HOBO van uitstekende hotels en restaurants kunnen we dit foutief cliché volledig weerleggen. Nog zoiets dat verkeerd voorgesteld wordt: het weer. We hebben schitterend weer, wolkeloze droge blauwe lucht en aangename temperaturen van rond de 22 - 24° gekend.
Rajasthan is fascinerend in al zijn facetten en heeft ontzettend veel te bieden. Dromen over woestijnen sprookjesachtige paleizen en forten worden werkelijkheid. Kamelen, olifanten, heilige koeien en heilige ratten zijn goed voor permanente verwondering. Het verkeer met zijn riksjas, toektoeks, fietsen, taxi's en heilige koeien is chaotisch en verbazend, maar het werkt hier. Luxe hotels en restaurants maken de reis tot een unieke ervaring. Het mooiste gebouw ter wereld (Taj Mahal) is hier eeuwen geleden gebouwd. Zoals al de wereldleiders hebben wij dit ook met verwondering kunnen aanschouwen. We hebben kunnen ervaren dat dit gebouw van een ongeëvenaarde schoonheid getuigd.
Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers, als aan de reisbegeleider Jan.Tijdens de ganse reis werden we perfect begeleid. Met zijn grote ervaring op gebied van reisbegeleiding en enorme kennis over het land, werd alles vlot en tot ieders grote tevredenheid correct geregeld. Het is een fantastische bestemming met een enorme variëteit aan ervaringen en een uitstekend programma van HOBO.

Met vriendelijke groeten en tot volgende Hobo reis,
Jozef (Jef) en Hilda


ZUID-INDIA 25/01/2020

Beste Hobo-team,
We zijn net terug van een unieke en fantastische reis naar Zuid-India. Fantastisch omdat deze reis met een uitgebalanceerd programma van de eerste tot de laatste minuut zeer professioneel, deskundig, gedreven en aangenaam begeleid werd door India-expert Yolande. Haar kennis van het Hindoeïstisch godennetwerk, van de natuur, van de cultuur, van de geschiedenis, van de gastronomie en van de ins en outs van het dagelijks leven in dit reusachtig land is inderdaad onovertroffen. Petje af voor Yolande!
Dit alles heeft van onze Zuid-India reis een zeer intense en onvergetelijke belevenis gemaakt. Deze reis zal ons nog zeer lang bijblijven. Nogmaals bijzonder veel dank!!

Met vriendelijke groet (en hopelijk tot de volgende),
Paul en Leen


COLOMBIA 24/01/2020

Beste
Bij deze wil ik u laten weten dat ik bijzonder tevreden ben over onze reis naar Colombia met HOBO en jullie fantastisch competente gids Jeroen!
Vanzelfsprekend ben ik mij bewust van de vele voorbereidingen die er bij reizen naar een bestemming als Colombia komen kijken. Mijn felicitaties voor de organisatie. Het land is buitengewoon prachtig van natuur, de kleurrijke koloniale steden, de musea, de zeer vriendelijke bevolking,.... Colombia heeft het allemaal!
Men ziet dat het land nog in zijn ‘kinderschoenen’ staat wat toeristisch ontplooien betreft, maar net daar ligt de charme van het land én de reis ! En dit met een HOBO begeleider zoals Jeroen, een echte topper! Men kon aan hem niks maar dan ook niks vragen waar hij geen antwoord op kon geven. Geschiedenis, geografie, bevolkingsgroepen, politieke situatie, álles was met de grootste nauwkeurigheid en zorg voorbereid en gedocumenteerd! Rustig en beheerst. En hierbij nog een correcte, complete vertaling. Ook de lokale gidsen waren prima ! Kortweg, op alle vlakken een TOP reis !!!

Met vriendelijke groeten
Marleen


COLOMBIA 24/01/2020

Beste,
Onze Colombia-rondreis is geweldig meegevallen. De hotels waren uitstekend en de lokale gidsen super. Wij waren ook uitermate tevreden met onze Belgische gids Jeroen die de groep goed begeleid heeft en de kleine aanpassing aan het programma die hij heeft doorgevoerd was een echte meevaller.
Wij zullen Hobo Reizen aanraden aan vrienden en kennissen en kijken al uit naar een volgende bestemming met Hobo!

Vriendelijke groeten,
Germain en Madeleine


ARGENTINIË 18/01/2020

We willen jullie even laten weten dat we een fantastische reis door Argentinië hebben beleefd dankzij de schitterende begeleiding van Marleen. Op haar eigen zachte manier en met kennis van zaken heeft ze mede de reis tot een succes gemaakt. Steeds voor iedereen paraat en bezorgd om ieders welzijn. Ook dank omdat ze ervoor gezorgd heeft dat ons tablet die we op het vliegtuig vergeten waren, gevonden is en zal bezorgd worden aan de volgende gids van Hobo.

Met vriendelijke groeten
Jef en Chris 


ZUID-INDIA 23/11/2019

Dankjewel Yolande,
Je doet dit werkelijk fantastisch! Ik denk niet dat we ooit een reisbegeleider gehad hebben die ons zowel voor, tijdens als na de reis zo goed geïnformeerd heeft. Het is mede dank zij jou dat deze reis een topper was. Nogmaals proficiat en van harte dank! 

Vele groeten,
Paul & Marie Jeanne


GUATEMALA - HONDURAS 21/11/2019

Beste HOBO,
We hebben van 21 november tot 4 december onze 8ste HOBO reis meegemaakt. Dit keer door de Centraal-Amerikaanse landen Guatemala en Honduras. Het was een meer dan geslaagde ontdekking!
Alle verwachtingen werden ingelost. Deze landen hebben een enorm aanbod aan natuurpracht, Maya geschiedenis, UNESCO-werelderfgoed, typische markten, uitstekende hotel en dito logies. We hebben tijdens deze rondreis getracht de mysteries van de Maya's te ontsluieren. Met veel bewondering en verwondering kennis gemaakt van hun verdwenen beschaving. Guatemala en Honduras zijn geografisch zeer gevarieerde landen met een uitstekende mix van natuur, cultuur, geschiedenis, steden, en hotels (posadas).
De rondreis is in volstrekt veilige omstandigheden verlopen. Ondanks sommige op sensatie gerichte berichten, hebben we kunnen vaststellen dat het er volstrekt veilig is. We voelden ons steeds overal welkom door de vriendelijke bevolking.

Groeten,
Jef en Hilda


GUATEMALA - HONDURAS 21/11/2019

Beste Hobo,
Wij hebben erg genoten van onze reis. Puike organisatie en ideale mix van natuur en cultuur. Bedankt!

Vriendelijke groet,
Marc en ChristineGUATEMALA - HONDURAS 21/11/2019

Beste,
Je mailtje om ons welkom te heten van de reis naar Guatemala en Honduras doet plezier.
De organisatie verdient niets dan lof. Alles pico bello in orde en een speciale dank aan de gemotiveerde, deskundige en erg sympathieke reisleider Dina. Een pluim!

Vriendelijke groeten,
AnnemieBRAZILIË 17/11/2019

Beste Hobo,
Brazilië was mijn 14e HOBO-reis en ik moet zeggen dat ik alweer heerlijk ben verwend! Iedereen zingt mee met 'Copacabana', genietend van een caipirinha. Ook heeft de natuur daar zijn beste beentje voorgezet. De indrukwekkende en grootse Igazu-watervallen staan voor eeuwig op mijn netvlies gebrand! Niet te geloven als je ervoor staat, je weet niet waar eerst kijken. Eronder varen is dan ook de max! De rust en de veelzijdige dierenwereld waarvan we in het Pantanal mochten genieten is onvergetelijk! Papegaaien die je een goede dag komen zeggen, kaaimannen die liggen te lonken, en de capibara die langs de oevers liggen te zonnen... Je moet het meemaken om het te geloven.
Ook een bijzondere dank aan reisleider Karel! Zijn enthousiasme, hulpvaardigheid, bereidheid enz maken van hem de perfecte reisleider. Ik heb er alweer van genoten!

Dankjewel HOBO!
AnnieMEXICO 17/11/2019

Hallo,
Wij zijn gisteren thuis gekomen van onze reis doorheen Mexico. Het was prachtig en adembenemend: eeuwenoude piramiden, tempels, koloniale steden, indrukwekkende palmbomen, veelzijdige kleuren, metershoge cactussen, mysterieuze geschiedenis van Olmeken, Zapoteken, Mixteken, Azteken, Maya's.
Met heel veel dank aan onze Hobo reisbegeleider Robert. Hij bereidt zich heel degelijk voor en kent de geschiedenis. En ook dank aan ons reisgezelschap, een heel fijne groep! Bedankt voor jullie organisatie.

Met vriendelijke groeten,
AnnemieETHIOPIË 07/11/2019

Geachte
De reis naar Ethiopië onder begeleiding van Marleen was een fantastische ervaring, mede dankzij de uitstekende begeleiding van deze gids. Zo'n bekwame, lieve en spontane reisleider is een parel, die men moet koesteren. Hoewel de reis een cultuurschok was, heb ik genoten van de prachtige kerken, kastelen, bavianen, stammen en zoveel meer. Deze reis, met bovengenoemde reisleider, is echt een aanrader!

Met vriendelijke groeten
Veerle
ZUID-AFRIKA 04/11/2019

Beste Hobo team,
Intussen zijn we weer veilig geland in België na een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika. De reis was op alle vlakken super! Het was een goed uitgekiend programma. De reisbegeleider Jean-Pierre kent het land heel goed. Hij is organisatorisch en inhoudelijk heel sterk. Hij heeft alles goed in het oog en heeft aandacht voor iedereen. Hugo de zorgzame, uitstekende chauffeur en zijn taak als ranger was ongelooflijk. Wat hebben wij veel bijgeleerd over het land, de dieren, enz....
Ik heb al veel gereisd met verschillende reisorganisaties maar nog nooit heb ik zo’n bijzondere samenwerking gezien tussen de Belgische reisbegeleider en de Zuid-Afrikaanse chauffeur / ranger. De positieve, humoristische samenwerking tussen deze 2 mensen werkte aanstekelijk voor alle reizigers. Wat een meerwaarde ten aanzien van iedereen. Hierbij wil ik nog eens beide begeleiders enorm bedanken voor alle energie die ze in deze reis gestopt hebben. Het was een fantastische ervaring en smaakt natuurlijk naar nog …!
Dank u wel, ik geniet na … met volle teugen!

Hartelijke groeten,
RégineVIETNAM 02/11/2019

Beste Hobo
We zijn nu een week terug van de reis naar Vietnam. We hebben een fantastische reis achter de rug met veel cultuur en natuur. We waren met een toffe groep medereizigers en zeker ook veel dank aan de Hobo gids Emiel.
Ook de gidsen in Vietnam waren top! De hotels waren allen zéér in orde en het eten zéér lekker maar veel te veel.
Hierbij onze dank voor deze verzorgde reis.
Dina
INDIA RAJASTHAN 27/10/2019

Cultuur, geschiedenis, religie, het kwam allemaal aan bod. We kregen zeker "value for money", vooral dankzij de kennis en onvermoeibare inzet van reisleider Didier, want we hoefden ons op geen enkel moment te bekommeren om enig organisatorisch aspect. India is mooi op tv, maar niets kan op tegen de gevoelens, geuren en geluiden ter plaatse, al waren ze niet steeds aangenaam, maar ook dat hoort erbij.

Nogmaals dank en hopelijk tot binnenkort.
Gilbert


INDIA RAJASTHAN 27/10/2019

Dag
We zijn inmiddels al weer goed gerecupereerd van de reis; wat we overhouden zijn mooie herinneringen, nogmaals dank voor de deskundige en geëngageerde begeleiding van Didier, ook de foto’s zijn prima waarvoor dank.

Vele groeten, ook namens Veronique
Marcel


OMAN 26/10/2019

Ik wil jullie graag even een dikke merci geven voor de hele mooie reis die we met jullie mochten meemaken. We hebben er alle drie ontzettend van genoten. Vrienden van ons hebben de reis volledig zelf georganiseerd, maar hebben toch iets minder relaxed rondgereisd en hebben er veel minder van genoten.
Wij konden daarentegen gewoon alles over ons heen laten komen. Nooit moesten we ons zorgen over iets maken en dat allemaal dankzij reisleidster Linda en Hobo. Zo hebben we het prachtige Oman mogen ontdekken en de belangrijkste plaatsen mogen bezoeken die het echt waard zijn. Daarbij hebben we via de chauffeurs ook veel van hun samenleving en gewoontes kunnen ontdekken.
Een dikke pluim voor jullie!

Groetjes
Ann
OMAN 26/10/2019

Beste
Nogmaals willen wij je danken voor de leuke en interessante ervaringen tijdens onze reis naar Oman met Linda.
Onze eerste kennismaking met HOBO Reizen was mede door de fijne begeleiding en het volledige team, een absolute topper!

Met vriendelijke groetjes,
Patrick & Donatienne
OMAN 26/10/2019

Beste,
Het was een geslaagde reis.Het gezelschap was natuurlijk ook top!
Hop naar een volgende bestemming...

Fijne dag,
Gisele
MEXICO 20/10/2019

Dag Frank,
Bedankt voor het gedetailleerd verslag van onze Mexicoreis. Het is zeker een grote hulp bij het plaatsen van de vele foto's die ik gemaakt heb.
Ik wil je nog eens bedanken voor de manier waarop je onze reis begeleid hebt: de problemen van onze vliegreis er naar toe werden door jou snel en zonder veel drama opgelost. En in Mexico brachten jouw en Mildreds deskundige uitleg niet alleen het Mexico van de Tolteken, de Maya's en de Azteken tot leven maar gaven ons ook een inzicht in het leven in het hedendaagse Mexico. Ik vond jouw uitleg en conversaties met Mildred op de bus heel interessant.

Met vriendelijke groeten en tot ziens.
Gerda
CHINA 06/10/2019

Beste Hobo

Wij hebben echt genoten van de reis. Van het land zelf, de babbels en grapjes met de medereizigers en van de goede, deskundige begeleiding van jou, Jeroen. Ook als mens was je een man naar ons hart. Wij hopen iedereen terug te zien op nareisvergadering en nog wat mails uit te wisselen.

Tim & Chris
LAOS 05/10/2019

Beste HOBO medewerkers

Nogmaals dank voor de weeral fantastische reis. Alles was weer tot in de puntjes geregeld en wat ons betreft TOP.

Met vriendelijke groeten
Dirk en Vera

KIRGIZSTAN - OEZBEKISTAN 09/09/2019

Beste HOBO team,

We zijn in augustus met HOBO naar Kirgizstan en Oezbekistan in Centraal-Azië geweest. Het was onze reis nummer 7 met HOBO. Zoals steeds, perfect georganiseerd met een uitstekend programma en zeer goede gidsen en reisbegeleider.

Deze rondreis was een uitgebreide kennismaking met deze twee kersverse landen in Centraal-Azië die hun grenzen openzetten voor de wereld. In de voetsporen van Dzengis Khan en Timoer Lenk ontdekten we de paleizen en minaretten van deze landen. Het was werkelijk een ontdekking achter de legendarische Zijderoute die eeuwenlang oost en west met elkaar verbond.

Het is een uitstekende combinatie van natuur en cultuur van deze twee landen. Kirgizstan met zijn overweldigende natuur. Oezbekistan met zijn rijke en schitterende cultuur. Het historisch belang van Oezbekistan kan niet worden genegeerd. Xhiva, Buchara, Samarkant, Tasjkent zijn schitterende complexen van de Zijderoute.

Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers als aan Elsy als uitstekende ervaren en gedreven reisleider. Een topper op gebied van reisbegeleiding.

Vriendelijke groeten,
Jozef en Hilda
ZAMBIA-BOTSWANA-NAMIBIË-ZIMBABWE 04/09/2019

Beste,

Vorige week terug van een uiterst geslaagde reis Namibië - Botswana - Zimbabwe.

Een prachtige reis voor mensen die van safari's houden. Het programma voorzag dan ook de nodige afwisseling tussen jeepsafari's en boottochten waarbij we wild konden spotten aan de oevers van de rivier. Heel toffe lodges soms midden in de natuur waarbij het soms mogelijk was om vanuit de veilige schuilplaatsen die in de lodges voorzien waren olifanten te spotten tot op enkele meters afstand. Honderden olifanten gezien gedurende deze reis!

Als afsluiter het bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe die desondanks de droogte toch nog heel indrukwekkend waren. Alles is perfect verlopen mede dankzij de professionele begeleiding van de HOBO reisleidster Marleen. In samenwerking met de plaatselijke gids Pascah heeft zij ervoor gezorgd dat deze reis een unieke ervaring werd voor iedereen. Een bezoek aan een plaatselijke school; ziekenhuis en de bevolking op het platteland in Zimbabwe was voor ons dan ook een confrontatie met de harde leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

Dirk
ZAMBIA-BOTSWANA-NAMIBIË-ZIMBABWE 04/09/2019

Beste,

Goede ervaring voor mijn eerste Hobo-reis. Gevarieerd programma, goede lodges, ervaren reisleiding en prima chauffeur-gids Pascah ter plaatse.
Aanrader voor wie van safari houdt.

Mvg,
Emmy
ARMENIË – GEORGIË 31/08/2019

Beste,

We zijn nu een kleine week terug van onze reis naar Armenië en Georgië.
Het was inmiddels reeds onze 5de HOBO-reis en bijgevolg kennen we zoal een beetje de huisstijl: interessante bestemming (naast de vele kerken weten we nu ook waar Nagorno-Karabach, Zuid-Ossetië, Abchazië, Dagestan en Tsjetsjenië te situeren), een goed uitgebalanceerd programma en voortreffelijke reisbegeleiding.

Een geslaagde reis die hoogstwaarschijnlijk nog een vervolg zal krijgen te Mechelen mét onze Armeense gidse Nurik!

Rita en Johan

GROENLAND FOTOREIS 23/08/2019

Beste Hobo

Indrukwekkend, schitterend, groots, buitengewoon, subliem, uniek, betoverend, onvergetelijk, weergaloos, overdonderend ... Woorden schieten tekort om de Groenlandreis te beschrijven. De majestueuze landschappen, de oorverdovende stilte, het prachtige licht, de fauna en flora, het leven op de Donna wood, dit alles maakte deze reis tot een unicum. Speciale dank aan de bemanning, die alles in het werk stelde om onze beleving optimaal te maken, en aan Johan, die door zijn enthousiasme en professionalisme ervoor gezorgd heeft dat deze reis nog lang zal nazinderen. Het was zonder enige twijfel de reis van mijn leven!

Kathleen

KIRGIZSTAN - OEZBEKISTAN 09/08/2019

Beste,

We waren bij de gelukkigen die in augustus jongstleden een prachtige reis hebben gemaakt in aangenaam gezelschap. We zijn zeer tevreden over Elsy onze reisleider. Zij doet dit schitterend. Evenals de plaatselijke gids in Kirgizië en Oezbekistan. Deze reis, een mengeling van natuur en cultuur is een echte aanrader.

Hartelijke groeten,
Guido en Elsie
GEORGIE - ARMENIË 03/08/2019

De ‘thematische’ kerken en klooster-reis ligt nu enkele weken achter de rug. Onder leiding van de goed gedocumenteerde reisleidster Marleen bezochten we talloze en schitterend gelegen pareltjes van de Armeense en Georgische cultuur! Ook de verkenning van de respectievelijke hoofdsteden werd een topper! Nu is het tijd om de ontelbare kiekjes in een fotoboek te gieten.

Thanks HOBO en tot de volgende trip!
Mark
RONDREIS BOTSWANA - NAMIBIË - ZAMBIA - ZIMBABWE 10/07/2019

Het was inderdaad een heel mooie reis die ons heel goed bevallen is, niet het minst door de uitstekende begeleiding van onze reisleidster Marleen. Wij hebben zelden zo een vriendelijke, zorgzame en betrokken reisleider gehad.

Met vriendelijke groeten
Jean en Andrée

ZUID-AFRIKA 08/07/2019

Beste,

Wij willen jullie bedanken voor de prachtige reis naar Zuid-Afrika die we deze maand gemaakt hebben. Lieve en een sublieme Hugo zorgden ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was zodat we een onvergetelijke reis beleefd hebben. We hadden geluk met het weer in de eerste helft en we hadden een hechte groep waar vriendschappen voor het leven zijn ontstaan.

Heel erg bedankt en tot volgend jaar, want dan kiezen we weer een mooie bestemming uit jullie aanbod.

Frank en Marleen
BALTISCHE STATEN 08/07/2019

Aan het team van Hobo,

Gisteren zijn we veilig terug thuis gekomen van de reis naar De Baltische Staten onder begeleiding van Robert. Op alle vlakken ben ik heel tevreden over de reis. Het programma was goed ineengestoken en gevarieerd. We hadden relatief goed weer. De gidsen ter plaatse waren goed. De hotels waren goed.

Onze reisbeleider Robert stond ons, op alle vlakken, heel nabij. Hij kent de knepen van het vak. Inhoudelijk en organisatorisch is hij heel sterk. Hij weet ook goed hoe hij met mensen moet omgaan. Hij heeft ook een alert oog voor de individuele wensen van reizigers en ook voor de groepsdynamiek. In de toekomst … bij een volgende reis … zal het voor mij een geruststelling zijn als ik verneem dat Robert de begeleiding op zich neemt.

Dank voor dit mooie aanbod en tot een volgende reis,

Van harte,
Régine
PERU 07/07/2020

Beste,

Eén van de beste rondreizen die we ooit gemaakt hebben. Met elke dag wel één of meerdere hoogtepunten. Zeer gevarieerd (cultuur, mensen, natuur, landschappen, geschiedenis, eten, …). Ook veel leuke verrassingen (o.a. Linda die trakteerde op lokale specialiteiten: Pisco, San Roque koekjes, …). Erg overweldigend!

Met uitgesproken de beste reisleider die we ooit al gehad hebben op al onze georganiseerde groepsreizen (onze eerste groepsreis bij HOBO was dus meteen een voltreffer!). Zeer zorgzaam met aandacht voor elk detail: zowel organisatie van de reis, praktische details, als zorgzaam voor de mensen. Enorm veel aandacht voor de mensen van de groep, ze zorgde ervoor dat iedereen goed mee was.

Kortom, deze reis was een topper en doet naar meer smaken met HOBO.

Vriendelijke groeten
Eddy, Erna en Nathalie
MEXICO 07/07/2019

Beste Hobo,

Bij mail van 22 juli verwelkomde je ons terug thuis. Nu we wat uitgerust zijn en de mooie foto’s kunnen bekijken blikken we terug op een geslaagde Mexico-reis. Niet alleen wat we bezochten was bijzonder, maar ook de begeleiding verliep zéér vlot. De laatste 15 jaar hebben we elk jaar een verre reis achter de rug, Deze reis springt er uit, niet alleen vanwege de bezochte mooie plaatsen maar ook vanwege de efficiënte en professionele begeleiding.

Kortom we hadden een heel aangename reis dankzij onze reisleidster Marleen, konden dankzij de gids Lula enkele bijzondere sites bezoeken, en konden steeds rekenen op een vriendelijke buschauffeur. Onze reis naar Mexico was dus een topper!

Met vriendelijke groeten,
Luc & HildeMEXICO 07/07/2019

Beste,

Net terug van een schitterende rondreis doorheen Mexico. Deze reis was héél geslaagd, dankzij onze uitmuntende reisleidster Marleen. Zij was gewoonweg SUPER!
De lokale gids Lula en de buschauffeur Juan Carlos waren ook uitstekend.

Proficiat Hobo!

Beste groeten
Marie-PauleMEXICO 07/07/2019

Beste,

Wij hebben een fantastische reis beleefd. Wel vermoeiend, maar alles was goed geregeld. Dankzij de comfortabele bus met prima chauffeur waren de lange busritten draaglijk. Maar vooral onze uitstekende reisleider Marleen en de plaatselijke gids Lula waren de kers op de taart.

Wij hebben genoten van deze vijftien-daagse Hobo belevenis. Is voor herhaling vatbaar.

Erna en Bernard

MEXICO 07/07/2019

Beste,

We zijn pas terug van een hele mooie rondreis in Mexico (vertrek 07-07-2019), samen met onze reisleidster Marleen en de lokale gidse Lula.

Het was een heel leerrijke en interessante reis met een gevarieerd programma. Deze reis staat bij ons zeker in de top. Het is onze 10de keer dat we een reis met Hobo maken en telkens opnieuw brengen we heel mooie herinneringen mee die we zullen blijven koesteren door de vele foto’s die we gemaakt hebben. Dit was een reis om blijven te koesteren en zeker voor herhaling vatbaar !

Bedankt Hobo.

Met vriendelijke groeten,
Jan, Chris en Wendy

CANADA WESTKUST 06/07/2019

Dag

Aan mijn recente reis naar West-Canada kan ik eigenlijk weinig commentaar kwijt: het was FANTASTISCH!
Ik mag wel zeggen dat deze reis één van de allerbeste is geweest die ik ooit heb gemaakt en dat zijn er al véél geweest.

Alvast bedankt voor alles!
Paul

USA ZUIDWEST 29/06/2019

Hallo HOBO,

Juist terug van weggeweest. Wat een reis! Ongelooflijk! Je valt werkelijk van de ene verbazing in de andere. Echt iets voor zij die eens iets anders van de USA willen zien, meer dan het aanbevelen waard !!!

De reisleiding van Dirk & Adry was zeker onovertrefbaar. Een schot in de roos!

Mijn beste dank, en tot de volgende.
Emiel
PERU 02/06/2019

Wij zijn sinds vorige week terug van onze prachtige 19-daagse rondreis door Peru. Graag willen we Michou nogmaals bedanken voor de professionele, rustige en aangename begeleiding. Hopelijk mogen we bij één van onze volgende reizen Michou als reisbegeleidster terug tegenkomen. We zijn met een pak mooie herinneringen en nog een groter pak heel mooie foto's huiswaarts gekeerd.

Groetjes,
Josée & Luc
USA WESTKUST 01/06/2019

Beste,

Sinds gisteren zijn we terug van een fantastische reis naar de westkust van de USA. Dankzij deskundige en enthousiaste leiding van Patrick en Johnny kwamen we op de mooiste plekjes. Ze volgden niet enkel het strakke reisschema, maar boden ons veel meer aan dan voorzien...

Hartelijk dank!
Eddy en Rita


ARMENIË-GEORGIË 01/06/2019

Beste medewerkers van HOBO,

Inderdaad hebben we een mooie en boeiende reis naar Georgië en Armenië gedaan.
Ter plaatse is alles goed geweest, zelfs als de organisatie in Georgië een beetje amateuristischer was dan in Armenië. Maar Frans, onze vriendelijke reisleider, is altijd op een efficiënte manier tussengekomen. Dankzij Frans hebben we zonder zorgen en op een zéér aangename en vriendelijke atmosfeer kunnen reizen.

Frans, als je dit lees: nogmaals bedankt voor alles en beste groeten aan Yolande. We wensen ook het personeel van HOBO Reizen te danken voor de organisatie.
Onze volgende reis met HOBO Reizen zal in oktober plaatsvinden. We gaan naar Brazilië (Yoepie!).

Met vriendelijke groeten,
Margaret en Jean


USA WESTKUST 01/06/2019

Wij zijn zopas geland en moeten even bekomen, niet alleen van onze jetlag, maar ook van onze prachtige reis....

Wij hebben ongelooflijk veel gezien, eerst en vooral door onze heel bekwame gids Patrick, maar ook door Johnny die heel behulpzaam was en ook steeds klaar stond voor ons. Patrick is echt gebeten door de 'Amerika-Westkust-microbe' en dat enthousiasme hebben wij ten volle mogen meebeleven.

Het was echt een topreis waar wij nog veel over zullen praten en andere kandidaten warm zullen maken voor jullie organisatie.

En nu de slaap uit onze ogen wrijven en beginnen denken aan onze volgende bestemming met HOBO Reizen!!!

Heel veel groetjes en tot ziens,
Geert en Carine
USA WESTKUST 11/05/2019


Dag 


Inderdaad, weer thuis! De was , de plas…. en de foto’s en filmpjes bekijken. Een hele klus!!! Maar we hebben genoten. Wat een reis. Het moet allemaal nog een beetje bezinken, maar de beelden brengen heel wat terug en zullen later nog vele malen onze herinneringen prikkelen.

Heel veel dank om ons zo goed te begeleiden en te zorgen dat we op een veilige manier terug thuis kwamen. Ook dank voor de attentie ter gelegenheid van de verjaardag van Ervé. Dat was een leuke verrassing!

De basis van de reis was fantastisch, maar met jullie extraatjes, leuke babbels en onderlinge plagerijtjes hebben jullie ons dubbel laten genieten. We hebben veel gezien, gehoord, en veel speciallekes gehad. De modderstroom, jullie huwelijk in de White ChapelπŸ˜„, sneeuw in Brice Canyon, regen in Death Valley… Wie maakt dat allemaal mee op één reis?

We wensen jullie nog vele aangename reizen toe en succes in alle andere projecten waar jullie aan werken.

Nog vele groeten en we sturen zeker nog foto’s door.

Ervé en Ria
ALBANIË 01/05/2019

Hallo,

Zaterdagmorgen zijn we teruggekeerd van onze rondreis doorheen Albanië.
Wat een prachtig land! En dit zowel wat cultuur betreft als de natuur.
We hebben echt genoten: archeologische sites , Griekse stijl, Romeinse, Ottomaanse, Byzantijnse, Venetiaanse... Heel veel staat terecht op werelderfgoedlijst van de Unesco. We hebben ook veel geleerd over de geschiedenis van het land.

Ons reisgezelschap was echt een heel fijne groep.

En heel veel dank aan onze gids Arben. Hij kent zijn land door en door. Dank zij hem hebben we zijn land leren kennen. En hij heeft echt oog voor alles en is bezorgd om iedereen.

Een echte aanrader.

Groetjes,
AnnemieIRAN 22/04/2019

Dag allen,

Ik gebruik dit ook om jullie allemaal te bedanken voor het aangename gezelschap, in het bijzonder An voor de deskundige en professionele begeleiding, de historische inzichten en de niet aflatende zorg voor de groep.

Wij zijn zeker overtuigd dat HOBO een uitstekend en bijzonder aangepast programma hebben geboden op deze Iran reis. Indien de datum mogelijk is, komen wij op de nareis de loftrompet van HOBO en An blazen…

Met vriendelijke groet,
Jo & Ria
IRAN 08/04/2019

Beste, 


Geen opmerkingen i.v.m. Iran-reis paasvakantie 2019 met een zeer ervaren reisleidster Marleen πŸ‘πŸ‘ŒπŸ‘Œ .
Een culturele reis die op vele vlakken aan te bevelen is! 

Positieve herinneringen en een mix van cultuur, geschiedenis, architectuur, tuinen, lekker eten en accommodatie.... 
Een aanrader in vele opzichten! 

Alvast bedankt πŸ˜‰ 
πŸ‘πŸ‘πŸ‘ 

Mvg, 
PetraIRAN 08/04/2019

Beste 

Even terugblikken op onze prachtige reis van 14 dagen Iran, dit was een grote onbekende met veel voor oordelen, maar niets is minder waar.
Dit was voor ons één van de topreizen met prachtige cultuur, aangename vriendelijke mensen die er wonen, spijtig soms in armoede, maar steeds vriendelijk, beleefd en blij dat ze ons mogen rondvoeren in hun rammelige taxi. Een avontuur op zich waar wij prima hebben van genoten! 
Veertien dagen super weer, goede hotels, een aangename groep en prima gids en reisleider, een reis om niet te vergeten!! 

Marleen nogmaals dank je wel voor jou manier van aanpakken als reisleider en vertaler. 
Jouw bagage aan mensenkennis maakt de reis alleen nog mooier en de samenhorigheid van de groep is deels jou inspanning en doorzichtigheid waarbij iedereen zich kan goed voelen. 

Een kunst en een gave om dit in alle sereniteit door te geven!

Hartelijke groeten 
Julien en Annie 


SRI LANKA 07/04/2019

Beste Hobo-team,

Op 7 april vertrokken we met 12 personen en Hobo-gids Anne naar Sri Lanka.
De vlucht verliep probleemloos. In de luchthaven van Colombo wachtte onze Sri Lankaanse gids Shan, onze buschauffeur en onze busboy ons op. Twee weken lang zouden we Sri Lanka in zijn vele facetten leren kennen. De schitterende samenwerking tussen het tweespan Anne en Shan leverde vaak extraatjes op wat door de hele groep sterk geapprecieerd werd.

Sri Lanka: een veelzijdig land, een innemende bevolking, druk verkeer waar onze attente chauffeur ons doorheen loodste, een eiland met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. We hielden elke dag meer en meer van het land en zijn bevolking. Het afscheid van Shan was een emotioneel moment.

Bedankt Hobo, bedankt Anne, bedankt alle medereizigers. Het werd een onvergetelijke mooie reis.

Helaas... Op de terugvlucht vernamen we met verbijstering het nieuws van de aanslagen. We konden het niet vatten...
Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan, veranderde in de traan in de Indische Oceaan. Veel doden in de jaren 1980 in het conflict met de Tamil-Tijgers, veel doden in de allesverwoestende tsunami in 2004 en nu dit... Hoe groot is de draagkracht van deze mensen om ook hier weer bovenop te komen precies nu het toerisme aan heropleving was?

Vriendelijke groeten
José en AgnesRADJASTHAN 06/04/2019

Elsy is zeer bekwaam en was zeer begaan met haar medereizigers. Zij heeft ermee voor gezorgd dat we een fantastische reis hebben beleefd. Echt een 5-sterren begeleidster. Nogmaals van harte dank aan Elsy!

Marc
RADJASTHAN 06/04/2019

Elsy is een uitstekende reisleidster. Ze was goed voorbereid en wist ons veel extra’s te vertellen. Ze zorgde dat alles voor ons tip top in orde was. Daarnaast is ze een heel sympathieke vrouw waarmee je een gemoedelijke babbel kan hebben. Ik hoop haar dan ook nogmaals als reisleidster te mogen hebben bij toekomstige HOBO Reizen.RADJASTHAN 06/04/2019

Hallo,

Deze mail om de bijzondere goede zorgen die we gekregen hebben van onze reisleidsters Elsy te prijzen gedurende onze reis naar Radjasthan. Ze was buitengewoon efficiënt en had altijd alles in handen met glimlach.

Dank voor de upgrading terugreis. Zal uw agentschap aanraden aan vrienden.

Vlg
M.V.

 

JAPAN 06/04/2019

Goedenavond Didier,

De eerste werkdag zit er alweer op! Wij zijn afgelopen vrijdag goed thuisgekomen.

's Morgens zijn wij vroeger dan anders uit de veren, de jetlag nog een beetje denk ik.

Hartelijk dank voor de begeleiding, de goede hotels (en bedden!) en voor de gevarieerde restaurants waar we hebben mogen eten.

Wij zijn blij dat we kennis gemaakt hebben met Japan!

Groetjes
Linda en André

 

 

JAPAN 06/04/2019

Beste Didier,

Hartelijk dank voor de piekfijn verzorgde begeleiding bij onze onvergetelijke Japanreis!

Veel dank voor het uitlenen van je wandelstok en voor je bezorgdheid!

Vriendelijke groeten,
Stefaan en Griet
JAPAN 06/04/2019

Dag HOBO

Het was ook voor ons weer eens een prachtige reis en met Didier als reisleider kon het niet beter.
De bezorgdheid en het attent zijn voor de medereizigers maakte ook van deze reis weer een succes.

Hartelijk dan voor jullie inzet.
Verder wensen we jullie nog vele en mooie reizen toe.

Vriendelijke groeten,
Frie en Ludo


JAPAN 06/04/2019

Beste HOBO

Hartelijk dank voor de piekfijn verzorgde begeleiding van Didier bij onze onvergetelijke Japanreis!

Vriendelijke groeten
Stefaan en Griet


VIETNAM/CAMBODJA 09/03/2019

Beste Hobo,

Een weekje geleden zijn we teruggekeerd uit Vietnam en Cambodja.
Het was een prachtige veelzijdige reis, met een zeer afwisselend parcours.
De steden en hun drukte, hun levenswijze, hun kleurrijke markten en volksstammen, en dit alles naast een zeer boeiende historische geschiedenis.
We woonden dan ook prachtige diensten bij, en zagen vele mooie tempels.
Helaas ook dikwijls onder een grijze en gesloten lucht, de vele kleuren gingen dan ook een beetje verloren.

We ontdekten alles met de fiets, met de riksha, de grote en kleine busjes, de trein en de sampan tot het cruiseschip. De treinreis was niet zo luxueus als op de prentjes en de compartimenten gemaakt voor de doorsnee kleine Vietnamees !

De hotel-accommodatie was op een paar kleinigheden na zeer luxueus, vriendelijke ontvangst, en we wensen ook het culinaire te benadrukken.
De Vietnamese keuken is goed aangeschreven, voor ons de Cambodjaanse nog beter.

Voor toekomstige reizigers willen we nog zeggen, sla de uitbreiding Cambodja niet over, voor ons was het de kers op de taart!

Zeer zeker tot een volgende Hoboreis, zeker in zo een toffe groep. Dank aan alle lokale gidsen, en aan Francis. Zijn kennis van het Oosten was een prima aanvulling op deze van de gidsen.

We wensen iedereen, van Hobo Leuven tot gidsen en Francis, en de hotels te bedanken voor de (bijna…) perfecte ‘no garlic’ service, reeds vanaf de eerste vlucht. Geapprecieerd.

Bedankt en tot… Hobo!

Marijke en Lode


Vietnam 09/03/2019

Goede morgen,

Nu de jetlag zo goed als verteerd is, wil ik je toch een mailtje te sturen om te zeggen wat een schitterende reis wij achter de rug hebben. Vietnam en Cambodja was echt een topper !
Een supergids Francis die zeer goed op de hoogte was van de cultuur en het reilen en zeilen van de bevolking. Hij kon heel goed met de groep om, stond altijd klaar met een kwinkslag en een grapje.
Ook het programma van de reis was heel gevarieerd, voldoende afwisseling tussen cultuur en natuur (en al bij al ook de trein Victoria Express is boven onze verwachting goed meegevallen).
Ook de keuze van de hotels was een topper, dus een dikke pluim voor HOBO !!

Wij kijken al terug uit naar onze volgende reis....

Heel veel groetjes en tot ziens
Geert en CarineSURINAME 04/03/2019

Toen we besloten om de reis Suriname te doen, heb ik meteen een reisgids gekocht, want het enige wat ik wist was de geografische ligging van het land en dat men er Nederlands spreekt.

Suriname is een tropisch land in Zuid-Amerika, toen we onze reis maakte in maart was het ginder gemiddeld 30 graden en met een zeer hoge vochtigheidsgraad.

De groep van zestien enthousiastelingen werd geleid door reisleider Frank die continu in de weer was om het allerbeste voor de groep te eisen en waar nodig de inlandse gids Hendrik bij te sturen die naar onze mening soms wat afdwaalde of de controle over het verloop en programma verloor, maar niet te min bedankt Hendrik om ons door je land te leiden waar het verschil westerse mentaliteit en de levensopvattingen van zij die in een vochtig warm land wonen een duidelijk contrast was.

Wie Suriname doet, moet van de natuur houden want buiten Paramaribo is er niet veel cultuur te snuiven en eenmaal voorbij het Brokoponde meer houden de wegen op en moet alles met een “korjaal” gedaan worden, fantastische ervaring op de rivieren met het tropische woud als landschap. De plantages die nu meestal resorts zijn, de klimatologische omstandigheden, de verscheidenheid aan volkeren met wie je een praatje kan maken in het Nederlands en de plotse tropische regens die ons in o.a. Bigi Pan verraste, het koloniale verleden, het maakte van deze Suriname-reis een leerrijke maar merkwaardige ervaring maar zeer tevreden dat we het gedaan hebben.
Fotograferen is wereldwijd altijd een gevoelig punt, maar als je het in Suriname vriendelijk vraagt is er meestal geen probleem.

Over de afwijking naar Kourou in Frans Guyana heb ik met Frank van mening en idee gewisseld waarvan ik hoop dat HOBO er iets kan mee aanvangen.

Bedankt dat jullie deze niet-alledaagse bestemming aanbieden!

Groetjes aan ieder
Patrick en Mia
Nepal 17/02/2019

Beste,

Langs deze weg wil ik jullie laten weten dat we met zijn allen goed zijn thuisgeraakt van de Nepal reis waarvan we met de hele groep hebben genoten.
Alles is prima verlopen, veel gezien, goede hotels, lekker eten en een toffe gids Yves, en een toffe bende om mee rond te trekken.
Juist een beetje tegenslag met het weer, niet helder genoeg om de Himalaya te kunnen zien vanuit de hotels die speciaal worden bezocht hiervoor, maar daar kunnen jullie ook niet veel aan veranderen, maar de Himalaya vlucht is echt een aanrader.
Hebben zelfs op een plaats sneeuw gehad, wat al vele jaren geleden was op die plaats.

Groeten
Ronny en Lieve


RAJASTHAN 23/02/2019 

Beste,

Bij deze wil ik u even meegeven dat de Rajasthan reis een enorme meevaller is geweest.

Het programma was intens en afwisselend, de hotels prachtig, de reisbegeleiding door Herman schitterend !

Proficiat !
Kristel


 

Sri Lanka 03/02/2019

Hallo Hobo Team.

Hier onze getuigenis over onze leuke reis naar Sri Lanka vertrek 03/02/2019.

Bijzondere pluim aan reisleider Gerrit, plaatselijke gids Shawn, buschauffeur en busboy, en ook niet te vergeten onze leuke medereizigers.

Ook het programma en de hotels en eten(super). Organisatie in Sri Lanka.(super).
Bus rondreis in Sri Lanka.(super). Mooi en veilig land op alle vlakken.

Groetjes van zeer tevreden Hobo reizigers reeds enkele keren met Hobo op reis.

Martine & Daniel

ZUID-india 22/12/18

Deze 7de Hoboreis kunnen we niet anders benoemen dan “schitterend en volkomen geslaagd”, dankzij de deskundige, zeer ervaren en rustgevende begeleiding van onze reisleidster Marleen, bij wie we ons terecht veilig voelden. Tijdens de dagelijkse busritten gaf Marleen ons heel wat leerrijke informatie over dit 2de grootste land ter wereld (bevolking, kastensysteem, politiek, geschiedenis, onderwijs, gezondheidszorg en zoveel meer).
We waren ook heel gelukkig met de zeer vriendelijke, professionele en gedreven gidsen, die ons met hun liefde voor de cultuur van de Hindoebevolking terecht konden begeesteren. Daarnaast zijn we dankbaar omdat we zo’n innemende chauffeur hadden, altijd goed gehumeurd en bezorgd om onze veiligheid.
Hoogtepunten van deze reis : de schitterend gebeeldhouwde tempels, de vriendelijke kleurrijke bevolking, de boottochten, de drie Bengaalse tijgers die we tijdens de safari in Bandipur hebben gespot en gefotografeerd, alsook de verrassingsmomenten waarop Marleen of de gids ons wisten te vergasten.
Samengevat kunnen we terugblikken op een tot in de puntjes verzorgde Hoboreis, waarvan de mooie herinneringen nog lang in hart en geest gegrift zullen blijven.

Dank aan Marleen, Sandra en het Hobo-team !
Erik en Liesbeth

Argentinië-Chili 06/01/2019

We zijn terug van onze prachtige reis in Argentinië en Chili onder de deskundige begeleiding van Didier.

De reisleiding was zeer begaan voor zijn mensen met 100% inzet!

Alles verliep dus vlekkeloos.

Bedankt voor alles!
Paul en Cathleen

 

ZUID INDIA 22/12/2018

Na onze mooie HOBO-reis naar Rajasthan in december 2017 kriebelde het om ook het Zuiden van dit immense land te verkennen. Ons enthousiasme werd nog aangewakkerd toen we hoorden dat Marleen ook deze reis zou vergezellen. En aan haar begeleiding in Noord-India hadden we niets dan goede herinneringen. Dus snel geboekt!
Wij zijn sinds 6 januari terug in het land. Veel mooie, maar ook schrijnende beelden zinderen nog na. En de herinneringen zullen blijven. Want wat was het weer een schitterende reis met veel hoogtepunten. Dankzij een goede organisatie, deskundige en kordate begeleiding van Marleen, bijna altijd goede gidsen ter plaatse, uitstekende hotels (met als extraatje een feestelijk diner met kerst - en oudjaar!) en prima maaltijden met veel variatie.

De soms lange ritten in ons comfortabel busje verliepen rimpelloos dankzij de rijvaardigheid van onze sympathieke chauffeur. En de verplaatsingen waren de moeite waard. De boeiende en schitterende architectuur én de tropische natuur met rijstvelden, theeplantages..., de fijne boottochten, een safari waarin we zowaar drie Bengaalse tijgers konden spotten... Wat hebben we veel gezien en beleefd! Zelfs in het in september zwaar getroffen Kerala gaat het leven zo goed als weer z’n gewone gang en werden we warm onthaald. We voelden ons overal welkom.
Kortom, het was weer een boeiende reis die we graag aanbevelen. Heel anders dan het Noorden maar heel afwisselend. Een mooie totaalbeleving.

Bedankt HOBO, bedankt Marleen!
Liesbeth en Guido

Mongolië 07/07/2018

Mongolië, het grote lege land, vijftig keer België.
Met een aangenaam flexibel gezelschap van tien wereld reizigers,
twee gidsen en een aantal ervaren chauffeurs trokken we ruim 1500km door centraal Mongolië en ongeveer 700km door de desolate Gobi woestijn.
Wat een reis, wisselende weersomstandigheden, van spectaculaire onweersbuien tot kurkdroog woestijnlandschap, een overbevolkte hoofdstad waar het verkeer bijna altijd stilstaat, veel bijna onberijdbare wegen.
De tempel complexen, de historische sites, het Naadam Festival, de mooie comfortabele gers, de tocht met de paarden, het 40m hoge ruiterstandbeeld van Dzjengis Khan (zoiets als het vrijheidsbeeld in New York ), de beklimming van de bijna onbeklimbare zandduinen, de door onvoorziene omstandigheden 200km helse omrit door het verlaten landschap, de rust en kalmte van de inlandse gids soms tot frustratie van de fantastische Hobo gids Anne die alles in goede banen leidde en bij wie haar jarenlange gidservaringen soms goed van pas kwamen.
In nood kent men (in dit geval) zijn reisorganisator want toen bij terugkeer naar Europa het vliegtuig drie uur vertraging had waardoor we onze aansluitende vlucht van Frankfurt naar Brussel miste, werd in de coulissen hard gewerkt om ons op een andere manier thuis te krijgen…mooi werk Hobo!
Menig vrienden of familie tikte zich op het voorhoofd toen ze vernamen dat we naar Mongolië wilden, velen wisten het land zelfs niet liggen.
De fotoalbum herinnert ons aan een mooie avontuurlijke reis …niet altijd geschikt voor beginnende reizigers (citaat Anne).

Tot een volgende
Patrick en Mia.

ETHIOPIË 22/11/18

Wij mogen terug blikken op een geslaagde reis doorheen Ethiopië - begeleid door een uitstekende kennen Ian waarvoor dank.
Heel goede en propere accommodaties.
Houden er mooie herinneringen aan over en een dikke pluim voor Hobo en kijken al uit naar de volgende reis en naar de beurs in Leuven

Eugène

CHILI 10/11/18

We zijn in november met HOBO naar Chili en Paaseiland geweest. Het was onze reis nummer 6 met HOBO.
Alle hoogtepunten zijn gegoten in een verslag/blog, opgefleurd met foto’s, en is te lezen op internet via: https://chili18.blogspot.com
De rondreis was een uitgebreide kennismaking met een land dat verspreid over 4.300 km een prachtig en gevarieerd landschappenpalet aanbiedt.
De natuur is er in al zijn vormen aanwezig: woestijnen, maanachtige landschappen, geisers, vulkanen, zoutvlaktes, berglagunes, gletsjers, watervallen, dieren….
Van de droogste en hoogste woestijn ter wereld, over het bruisende Santiago, het leuke wijngebied tot het einde-van-de-wereld gevoel op de meest winderige gebied ter wereld in Patagonië.
Het bezoek aan het mysterieuze Paaseiland was een schitterende bekroning van deze rondreis.
Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers als aan Miel als uitstekende ervaren en gedreven reisleider.
Een topper op gebied van reisbegeleiding.

Vriendelijke groeten,
Jozef en Hilda

ethiopië 22/11/2018

Beste,

Wij kunnen terugblikken op een aangename reis naar Ethiopië. Onze reis is zeker geslaagd, reisbegeleider Ian heeft hier zeker zijn steentje bijgebracht.

Kortweg een uitstekende reisbegeleider/gids.
U mag zeker zijn dat wij nog met HOBO op reis gaan.
Dank aan het ganse team van HOBO

Vriendelijke groet,
Gil

JAPAN 27/10/2018

Net terug van de mooie onvergetelijke JAPAN herfst reis ( vertrek 27/10 ) met An als reisleidster. De lokale gids Rumi bracht ons van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Een reis met heel veel afwisseling : o.a. een rit met de Japanse hogesnelheidslijn ; de Shinkansen, een bezoek op de mount Fuji, dineren in kimono bij een Ryokan en de vele bezoeken aan de mooie Tempels alsook het prachtige witte Reigerskasteel.
Kortom , zo veel mooie dingen gezien en vastgelegd op foto !

An van Hobo gaf bovendien steeds eerst op voorhand en nadien ter plaatse tijdens de bezoeken, zeer goede en uitgebreide informatie. Hierdoor hebben we dit zeer intensief programma als heel aangenaam ervaren. Dit is een Top bestemming en de moeite waard. De sfeer met de groep was uitstekend.

Marc en Olga

 ZUID INDIA 27/10

We zijn net terug uit India en we wensen jullie te feliciteren voor de organisatie van deze onvergetelijke reis : de hotels zijn van goede kwaliteit, het vervoer was prima geregeld, we hebben heel veel bijgeleerd, heel mooie tempels kunnen bezoeken en een heel stuk natuur kunnen ontdekken wel natuurlijk met de "nodige kwakjes" anders zou het India niet zijn...

Een dikke proficiat ook aan Yolande : DE reisleider die je moet mee hebben ! haar liefde voor India en haar kennis van het land zijn immens.

Wij zijn zeer tevreden over de aangeboden diensten van HOBO en gaan zeker nog met jullie op reis.
We hebben jullie nieuwe catalogus goed ontvangen en dromen al van de volgende reis...

Muriel & Jean-Claude

Guatemala/Honduras 25/10/2018

Beste,

Nog niet thuis van de Guatemala reis maar wij willen jullie toch al even melden dat dit een fantastische reis is. Mooi opgevuld programma, goede hotels, lekker eten, bekwame gidsen ter plaatse en goede buschauffeurs. De bezochte lokaties zijn goed gekozen met mooie natuur veel Couleur Locale en Antigua, Tikal en Copan als hoogtepunt. Elsy is een fantastische reisleidster zeer begaan met haar groep! Een pittige dame, we willen direct met haar terug op reis vertrekken.

Groeten,
Roubi en Yolande

Kenia/Tanzania 13/10/2018

Beste Hobo team,

Ik ben nu 1 week terug van de reis naar Kenia-Tanzania. Het was mijn eerste reis met Hobo en meteen een voltreffer.

Op alle punten voldeed de reis aan mijn (hoge) verwachtingen: de algemene organisatie, de vluchten, de lodges, het eten, de lunchpakketten, het vervoer in de safari-jeeps: alles prima in orde.

We zochten en vonden de “big five”. Leeuwen, buffels en olifanten waren talrijk aanwezig. De neushoorn verkoos op veilige afstand te blijven en was vooral met verrekijker of fotozoom te zien, twee luipaarden hadden een veilige plaats opgezocht in een boom. Daarnaast zagen we nog heel wat andere dieren: gnoes, zebra’s, hyena’s, jakhals, gieren, Afrikaanse visarend, struisvogels, koritrappen, lepelaars, antilopen , gazellen en zo veel meer.

Elke dag opnieuw was een heel mooie belevenis ook al waren de wegen in de parken niet altijd in de beste staat.

Dank ook aan al mijn reisgenoten en onze begeleider Paul voor het fijne gezelschap.

Met vriendelijke groeten
Arnold

kirgizstan - oezbekistan 07/09/2018

Vrijdagavond zijn we thuisgekomen van een prachtige reis door Kirgizstan en Oezbekistan.
In Kirgistan genoten we van een prachtige natuur, wat deed denken aan Zwitserland.
Met heel veel dank aan Elmira, onze plaatselijke gids. Zij kent haar land door en door en was zeer aangenaam in de omgang.
Oezbekistan was dan weer een hoogtepunt van een rijke cultuur met moskeeën, mausolea, musea, paleizen met de vele prachtige koepels en mozaïeken, die schitterden in de zon!!
We genoten van het stukje zijderoute.
Ook heel veel dank aan onze Hobo begeleider Robert voor zijn uitgebreide kennis van de regio en om echt alles in goede banen te leiden.
Ik zie al uit naar een volgende reis.

Met vriendelijke groeten,
Annemie

China 02/09/2018

Beste Jeroen,

Met dank voor de foto's als herinnering aan een mooie tijd in China.
Nogmaals mijn welgemeende dank voor je kundige leiding, je niet aflatende inspanningen om ons dag en nacht bij te staan en om ons een onvergetelijke reis te bezorgen. Jij maakte van onze reis een ontspannen trip met je tips, aanwijzingen, je kennis van de Chinese geschiedenis , tradities en gewoonten, niet te vergeten je vertalingen.....welke niet altijd evident waren. Ook de competente manier waarop je onze vragen beantwoorde en wensen in werkelijkheid omzette op je kalme vriendelijke manier. Je was er altijd.
Luc sluit zich hierbij aan en wil je samen met mij met een welgemeende " Merci, merci en nog eens merci Jeroen", danken.

Met vriendelijke groet,
Christian & Luc

Baltische staten 31/08/2018

Onze reis naar de Baltische staten heeft ons verrast met prachtig historisch erfgoed, zeer mooi bewaarde Art Deco gebouwen en de grote verscheidenheid tussen de drie landen. Wat hadden we graag wat langer in Riga kunnen vertoeven om nog meer van deze pracht te kunnen genieten!

De ervaren reisgidsen hebben ons geloodst door de geschiedenis van de drie verschillende landen, gelukkig was onze reisleidster Marleen er steeds bij om dit alles te vertalen, dit was geen sinecure! Vriendelijk, correct en steeds duidelijk in de afspraken bezorgde dit ons de ruimte om te genieten van elk ogenblik. Niets zou haar ontgaan want het welbevinden van de groep was haar grote bekommernis.

Wij houden mooie herinneringen over aan een vervlogen week in de Baltische Staten.
Hoe kon het anders, toffe warme medereizigers, zeven zonnige dagen en een uitstekende reisleidster!

Dank je wel Marleen!
Dank je wel HOBO!
Julien en Annie

Baltische Staten 31/08/2018

Beste,

Na een week bezinken, vertel ik aan al de geïnteresseerden dat deze reis zeer boeiend was: een afwisselend programma met bezoek aan steden, kastelen en natuur . Het programma was mooi gevuld zoals ik het graag heb en fantastisch begeleid door Marleen.
Van bij de start gaf Marleen een gevoel van veiligheid en grote zorg vb. lijst van medicijnen en contract van reisverzekering aan mij bezorgen voor het geval dat . . .
Die zorg en empathie bleek ook tijdens de reis . Toen ik de fout maakte mijn sjaal te vergeten in de bar van een panorama-hotel (wat Marleen als extraatje aanbood ‘s avonds), deed zij alle moeite om die terug te bekomen . Nog dank daarvoor .
Wij hadden goede plaatselijke gidsen maar mijn Engels is beperkt en gelukkig was er steeds die vlotte vertaling van Marleen zeer consequent overal; soms met het fijngevoelig excuus dat de plaatselijke gids een vreemde uitspraak had!
Overal kwam Marleen op voor haar groep en verkreeg de medewerking van de plaatselijke gids vb. extra rondleiding over Art Nouveau in Riga .
Wellicht was ik één van de oudsten in onze zeer toffe groep; er heerste een prima sfeer onderling tussen alle mensen van verschillende leeftijd .
Kortom, Ik heb mij altijd veilig en gelukkig gevoeld tijdens deze reis en dat had met deze landen, het gezelschap én de zeer bekwame leiding te maken.

Dus dank aan HOBO en hartelijke groet
Renilde

Baltische Staten 31/08/2018

Beste Hobo,

Dank zij de kundige begeleiding van Marleen heb ik kunnen genieten van een prachtige reis naar de Baltische staten.
Het programma was goed ingedeeld, zodat het een climax was naar het einde toe. De plaatselijke gidsen waren ook top, evenals de chauffeurs.
Mede dankzij het zomerse weer hebben we prima kunnen genieten van het ganse programma . Een echte aanrader voor wie van mooie steden , architectuur en kunst houdt.
Maar vooral een hartelijke dank aan Marleen, die de ganse week in goede banen heeft geleid en ons altijd met de glimlach heeft begeleid.

Vriendelijke groeten
Imelda

 Baltische Staten 13/08/2018

Onze mooie reis naar de Baltische Staten is vlot verlopen. Het is een aanrader.
Jeroen is een uitstekende reisleider!!! Hij spreekt met kennis van zaken, regelt alles tot in de puntjes, springt de plaatselijke gids bij waar het nodig is.

Met vriendelijke groeten,
Etienne & Martine

CANADA 28/07/2018

Een dikke proficiat aan Carlos en Wilfried die er werkelijk alles aan gedaan hebben om onze reis "onvergetelijk" te maken.
Jullie zijn het "visitekaartje" van Hobo Reizen Travel!
Zelfs toen eens valiezen zoek waren in Zaventem konden we op jullie rekenen.
Wie doet het jullie na.....NIEMAND!!!!!!!!
De directie van Hobo Reizen mag fier zijn op jullie beiden!!!!!

Rik en Monique

Oost-Canada 15/07/2018

Hallo Hobo-team

Met deze mijn oprechte dank voor de mooie reis die ik mocht beleven naar Canada.
Alles prima verlopen. De reisleiding, (Marc & Dirk ) was meer dan keurig, van harte bedankt hiervoor.

Hopelijk tot een volgende reis.

Met vriendelijke groeten,
Emiel

 Armenië/Georgië 14/07/2018

Wij zijn zeer tevreden over onze mooie reis door Armenië en Georgië. Prima ervaren reisbegeleidster Marleen. Goede hotels, uitstekende gids in Armenië. In Georgië was de gids een vervanger die veel moeite deed. Zijn theoretische kennis was zeer goed maar voor de praktische kant miste hij wat ervaring om voor een groep te gidsen. Goede chauffeurs, goede bussen. Gezonde maaltijden, alleen wat te veel van het goede. 's Middags zou het beter zijn voor een minder uitgebreide maaltijd te kiezen. Dan win je tijd.

Groetjes van twee tevreden klanten,
Guido en Elsie

Armenië/Georgië 14/07/2018

Hallo Dirk en Hobo-medewerkers

We hebben vorige vrijdag een prachtige reis door Armenië en Georgië beëindigd.
Onderstaande commentaar mag verspreid worden bij de getuigenissen op de website van Hobo. Zowel de week in Armenië als in Georgië was een mooie belevenis.
De natuur was overweldigend mooi en de wegen tussen beide landen een belevenis.
De mooie kerken en kloosters waren prachtig gelegen en boden een fascinerend zicht op het landschap. De bussen met airco waren een verademing na een wandeling of bezoek in meer dan 30°. Er waren altijd koele dranken beschikbaar. De meeste restaurants waren uitstekend. De hotels waren ok tot uitstekend. In elk hotel was een koelkast in de kamers aanwezig. De lokale gids in Armenië was zeer enthousiast en professioneel. De lokale gids in Georgië was behulpzaam en joviaal.
Een speciaal woordje van respect en dankbaarheid gaat ook uit naar de Hobo-begeleidster Marleen. Alhoewel het haar eerste bezoek aan de beide landen was kwam ze zeer sterk uit de verf. Alles was perfect geregeld en ze kon met iedereen overweg.
We hopen haar nog eens tegen te komen bij een van onze volgende Hobo-reizen !

Tony en Nicole

China 08/07/2018

Onze rondreis in China was een unieke ervaring! We werden dagelijks overspoeld met indrukken… soms teveel om ze rustig te kunnen verwerken.
Het was een ‘once in a lifetime’ belevenis. Het doet zeker dromen naar meer!

We willen Hobo heel graag bedanken voor de vlotte organisatie! Karel was een reisbegeleider uit de duizend. Ons reisgezelschap bestond uit heel aangename mensen.
Wij kijken terug op een fantastische vakantie!

Graag tot een volgende keer!

Groetjes,
Hans & Isabelle
Arthur, Marie en Roos

Oost-Canada 15/07/2018

Beste Dirk en Marc,

Net terug van Oost-Canada en het moet gezegd worden dat dit alweer een voltreffer was! Een mooie streek met prachtige natuur, aangename mensen, lekker eten en mooie verzorgde hotels waarvan enkelen onvergetelijke 'rooms with a view' hadden!
The Niagara Falls en het zien van walvissen maakten de reis voor mij helemaal compleet!
Hierbij wil ik Dirk en Marc nogmaals bedanken voor de fijne begeleiding, de goede zorgen en het feit dat ze ons steeds veilig van de ene plaats naar de andere brachten, want dat is toch niet te onderschatten. Ik ben alvast alweer verkocht en al zoekend naar een volgende HOBO-bestemming.

Groetjes,
Natacha

USA WESTKUST 07/07/2018

Beste,

Hiermede wensen mijn echtgenote en ikzelf HOBO reizen te feliciteren met de ingerichte reis naar de "westkust van de Verenigde Staten". Deze reis was een voltreffer op alle gebied. Zowel het voorgestelde programma waarin vele hoogtepunten te beleven waren, de hotels als de begeleiding waren van topniveau. Voor dit laatste willen wij vooral Patrick (en Stijn) hartelijk danken voor de veelvuldige en deskundige uitleg die werd gegeven.
Ik zal HOBO reizen zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen en dergelijke reizen zijn voor ons zeker voor herhaling vatbaar.


USA WESTKUST 07/07/2018


Beste Patrick,

Hiermede wensen Georgette en ikzelf je te bedanken voor de goede zorgen en begeleiding tijdens de reis. Voor de deskundige uitleg en de hulp die je hebt geboden bij de problemen die in sommige hotels waren met de WIFI en het internet. Hopelijk hebben we je hiermee niet te veel lastig gevallen. Ook nog hartelijk dank voor de geboden attentie op mijn verjaardag. Alvast nog "een dikke merci" en hopelijk tot ziens in de stad of een volgende reis.

Met vriendelijke groeten,

Guy en Georgette

 

Canada Westkust 09/06/2018

Beste,

Ik heb een geslaagde reis gehad! Het weer was prima, de groep OK, het programma boeiend en afwisselend maar vooral de beide reisbegeleiders hebben zich ten volle gegeven om de reis te doen slagen. Steeds opgewekt, correct en met dat tikkeltje meer om een reis goed te laten verlopen.
Ik hoop dat mijn volgende reis, naar Buthan, even succesvol verloopt.

Met vriendelijke groeten,
Christiane

USA WESTKUST 02/06/2018

Namens de deelnemers aan de rondreis USA-Westkust van 2 juni tot 20 juni 2018 deel ik u graag mede dat wij van een zeer geslaagde reis hebben genoten.
Dit succes danken wij in hoge mate aan de gedreven inzet, de ervaren deskundigheid en de zin voor initiatief van Patrick, die hierbij voortreffelijk werd ondersteund door Jeroen.

Met vriendelijke groeten,
Frank

Japan 12/05/2018

Ik heb alleen maar positieve commentaar over mijn rondreis in Japan.
Had over de verschillende locaties wat gelezen en het bezoek heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen.
Het feit dat we gebruik hebben gemaakt van alle transportmiddelen vond ik ook fantastisch.
Overnachten in Ryokan mocht zeker ook niet ontbreken hier.
Ook de geplande diners vond ik heel goed. Kennisgemaakt met een gevarieerde Japanse keuken.

Prima gidsen, Marleen en Noriko. Toffe dames, aangenaam gezelschap.

De zon en het warme weer hebben ook bijgedragen tot succes van de reis.
Greta

Armenië-Georgië 28/04/2018

Armenië en Georgië zijn mooie landen, prachtige natuur, lieve mensen, lekker eten, goede hotels. Wel heel vermoeiend door het bergachtige, alle kerken en kloosters liggen op een hoogte, wel heel mooie locatie's.
Didier is een fijne reisleider, altijd attent en hulpvaardig, zijn aandacht ging naar ons allen, hij zorgde altijd dat wij het goed hadden en heeft mij nooit aan mijn lot overgelaten. Altijd bedacht hij een oplossing om het mij zo aangenaam mogelijk te maken en de gemakkelijkste weg te vinden. Ik ben hem zo dankbaar, mijn reis is een succes met dank aan Didier.

Groetjes
Marc en Viviane


SRI LANKA 01/04/18


De reis met Hobo was voor ons een van de beste groepsreizen,die we tot nu toe meegemaakt hebben.

*Dat begon met de hartelijkheid en de goede afwikkeling bij de boeking van Sophie. Hartelijk dank Sophie.

*Zeker waren de betere hotels debet aan ons goede gevoelover de reis.

*Het land heet niet voor niets de tropische parel van deIndische oceaan.

*En dan Frank. 

Behalve sympathiek - steeds accuraat en op de hoogte vande cultuur van het land. Tja, wat wil je ook met een reisleider MET een boek.

Zeker hebben we bewondering voor de keren, dat sommige Singalese krachten in de bus tegenwerkten of als het programma in de war dreigde te lopen.

Dan konden we erop rekenen, dat jij het programma weer opde rails zette.

Frank; Chapeau! (En Erik natuurlijk)

 

Hartelijk groet,
Ton en René

 

ZUID-india 31/03/2018

Een goede week terug van onze reis naar Zuid-India, die niet anders dan een voltreffer kan genoemd worden.

Leuke groep en méér dan ervaren en onvolprezen reisleider, onze Francis. En niet te vergeten het land, de indrukwekkende en soms mysterieuze tempels, om de mensen zelf niet over het hoofd te zien... 

Voor wie er, zoals wij, nooit eerder waren: een ervaring, in de meest positieve zin van het woord! Inbegrepen het spicy eten, de drukke wegen, de heilige koeien, enz...

Johan en Rita

 

 

JAPAN 27/03/2018

Het was een schitterende reis, goed georganiseerd, de plaatselijke gids Noriko was super,onze reisleider Didier was prima, en het gezelschap was ook gezellig. En last nut not least hadden we mooi weer en we hebben kunnen genieten van de mooie bloesems. We zullen een mooie herinnering bewaren aan Japan. Dank aan Hobo voor de goede verzorging van deze reis.

Lydia en André

 

COSTA RICA 11/03/2018

 

Graag wilden we U laten weten dat we genoten hebben van onze groepsreis naar Costa Rica (maart 2018).

Het dagschema was goed voor ons, af en toe mocht er nog wel eens iets extra’s bijgevoegd worden en dat deed Robert soms ook.
Onze groep bestond uit aangename mensen rond plus/minus dezelfde leeftijdscategorie.

De voorbereiding door onze gids Robert was heel goed, we kregen ook voldoende uitleg en mochten ten allen tijde bijkomende
vragen stellen. Het was ook aangenaam dat alles heel losjes verliep, met een goeie grap of verhaal ertussen.
Alles werd goed en duidelijk gecommuniceerd naar de mensen van de groep toe.
Indien er zich onverwachts toch iets voordeed zocht hij mee naar oplossingen.
Hij stelde dingen voor als er vrije tijd voorzien was, maar liet de mensen vrij om zelf te beslissen, er was geen druk en dat was fijn.

De lokale gids Gerardo deed goed zijn best, gaf gepaste bijkomende uitleg en was joviaal naar de groepsleden.
Het was een aangename man en de chauffeur was ook vriendelijk.
Het is inderdaad een feit dat de ruiten van de autobus op een bepaald moment erg vuil waren, toen Robert daar een opmerking over maakte
omdat sommige mensen al eens graag foto’s nemen vanuit de autobus, heeft de chauffeur de autobus gewassen.
De bagage was ook geregeld heel stoffig door een defect aan de bus, dit kon niemand voorzien en buiten dat dit gemeld werd tegen Robert
maakte niemand er echt een punt van.

We zijn uiterst tevreden van de hele organisatie en van onze bekwame gids Robert!

Met vriendelijke groeten,
Patrick en Gilberte

 

CHILI 24/02/2018

Hallo,

Zondagavond zijn we thuisgekomen van een schitterende rondreis doorheen Chili.
Met heel veel dank aan onze Hobo gids Fabienne, die alles in goede banen leidde en met oog voor alles.
Chili is heel verscheiden met verschillende regio's die elk hun eigen identiteit hebben.
De plaatselijke gidsen waren ook allen goed bekend met hun streek.
Met spijt in het hart namen we dan met 5 deelnemers afscheid van de anderen die nog naar het Paaseiland trokken.
Spijt ook omdat we als groep zo goed overeenkwamen en natuurlijk voor het Paaseiland zelf.

En ik kijk al uit naar een volgende reis!

Groetjes en heel veel dank voor de prima organisatie!
Annemie


ETHIOPIË 25/01/18

Beste HOBO team,

Van 25 januari tot 11 februari hebben we een uitstekend georganiseerde reis door een prachtig Afrikaans land, Ethiopië, meegemaakt. 
Ethiopië heeft te kampen met een groot imagoprobleem. Zeer ten onrechte. Het cliché wil dat Ethiopië als een onveilig en ondervoed land beschouwd wordt. Tijdens gesprekken met vrienden en familie kwam het voornemen om naar Ethiopië te reizen ter sprake. Verbazing alom voor deze onbekende bestemming. Huh? Wat gaan jullie daar zoeken? Een steeds weerkerende vraag. En is het daar wel veilig? We associëren Ethiopië nog altijd met hongersnood, de noodtoestand, kidnappings en geweld.
Bij ons was dat niet anders. Maar, laat deze reis nu net alle vooroordelen over het land volledig ontkracht hebben. Alle verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. De bevolking, gidsen, hotels, restaurants doen er alles aan opdat de reizigers zich volledig op hun gemak voelen.
Ethiopië is wellicht één van de veiligste landen in Afrika, zeker als je de buurlanden in beschouwing neemt. Dikwijls krijg je een gewapende scout aangesmeerd, maar dat is vooral een postje voor werkverschaffing en soms zijn ze toch nog nuttig om je de weg te wijzen.
Alle verwachtingen werden overtroffen. Het was een uitstekend programma met een goede mix van natuur, cultuur, geschiedenis, steden, goede hotels, gedreven lokale gidsen, kortom een perfect programma bij een perfecte reis. Ethiopië is een geografisch zeer gevarieerd land, en met de reis die we gedaan hebben, hebben we daar een zeer mooi beeld van kunnen maken. We reisden 16 dagen rond, maar zonder enige moeite zou je daar nog zeker eens enkele weken aan kunnen breien.

Vriendelijke groeten,
– Jozef (Jef) en Hilda

 

ARGENTINIË 23/01/18

Beste,

Wij willen langs deze weg onze appreciatie kenbaar maken voor de mooie Argentiniëreis van 23/01 tot 8/02.
Zoals we ondertussen van Hobo gewoon zijn was dit weer picobello georganiseerd met uitstekende hotels, een reisleider waarop we steeds konden vertrouwen en die ook zeer onderlegd en gedocumenteerd was.
Wij blijven Hobofans en zullen zeker bij een volgende gelegenheid opnieuw minstens bij Hobo langskomen.

Mvg
Frans & Rosa


ARGENTINIË 23/01/18

Ik wil de organisatie van Hobo-reizen feliciteren voor de fantastische reis,
naar Argentinië, die we gemaakt hebben.
Voor ons beiden was dit de éérste kennismakingsreis met Hobo!
Een speciaal woord van dank gaat ook naar de reisleider Didier.
Didier deed dit echt uit passie, en met liefde voor zijn vak.
We hadden een héél toffe groep, het was net één familie.
Een reis waar we nog dikwijls aan zullen terug denken, bij het zien
van de vele foto's en herinneringen van de reisverhalen . . .
We durven nu al dromen van een volgende reis . . . .
We maken zeker publiciteit voor Hobo bij vrienden en kennissen.

Voor ons was dit een Onvergeteijke Reis !

Vriendelijke Groeten en tot ziens,
Frank en Marleen


INDIA RAJASTAN 23/12/17

Wat een ontdekking: Hobo Reizen! In april 2017 maakte ik een prachtige rondreis door Iran met een fantastische begeleidster, An. Met de Kerstperiode was ik India Rajasthan, ook deze keer zeer tevreden over Hobo en had ik de luxe om begeleid te worden door de enthousiaste, professionele Marleen. Zoveel geluk! Ik droom al zachtjes van een volgende bestemming: Ethiopië! Hartelijke groeten van een tevreden klant

Kris

INDIA RAJASTAN 23/12/17

Ik zou Hobo Reizen van harte willen bedanken voor de prachtige en vlekkeloos begeleide reis naar Rajasthan (vertrek 23/12), waaraan ik heb deelgenomen.

Onze reisleidster, Marleen, heeft naar mijn aanvoelen ervoor gezorgd dat alles niet alleen efficiënt verliep, maar ook dat onvermijdelijke ongemakken, zoals bezoek aan winkels en tijdverlies tot een minimum werden beperkt.
De keuze van restaurants onderweg was eveneens prima.

Ik kan zeggen dat ik nooit een geslaagdere reis heb gemaakt, waarvoor nogmaals mijn oprechte dank.

Dirk

Guatemala/Honduras 23/11/2017

Beste,

Wij willen nog eens dank zeggen voor onze zeer mooie en boeiende reis naar Guatemala-Honduras van 23 nov. tot 6 dec. 2017.
Graag een dikke pluim voor onze gulle, zorgzame gids José. Voor de 2e keer mochten we genieten van zijn begeleiding en kregen we niet alleen veel kennis en weetjes over Guatemala maar José is een bolleboos in het vergelijken met andere culturen en gewoonten. Hij staat ook altijd klaar om iedereen te helpen en een goed gevoel te geven. Hartelijk dank daarvoor.

Marcel en Sine

Argentinië/Chili 19/11/2017

Beste An

Onze reis "Argentinië - Chili : "de Adembenemende natuurpracht van Patagonië" is voorbij maar is haar titel in de reisbrochure meer dan 200 procent waard!
Wij hebben door jou, de lokale begeleiders en een bijzonder fijne groep medereizigers een onvergetelijke en fantastische reis gehad. We hebben binnen de 18 dagen letterlijk de vier seizoenen gesmaakt en beleefden zo het ECHTE Patagonië. Jij bracht ons naar de meest zuidelijke stad van de wereld Ushuaia waar we werkelijk een heel apart gevoel hadden daar echt te mogen vertoeven! Via jouw professionele uitleg leerden we heel wat over de steppes, de pampa's, de bergen, de gletsjers, de meren, de lokale cultuur en geschiedenis, de stadjes, de bloemen, de dieren en de vogels. Het reizen met bussen, catamarans en vliegtuigen verliep super vlot en was bijzonder aangenaam. Ook de gemaakte langere wandelingen waren boeiend en moet je zeker in het programma blijven opnemen! Het uitzicht vanuit sommige hotels was onwezenlijk mooi en deed denken aan de publiciteitsposters maar dit keer was het echt!
Het summum was natuurlijk: de Perito Moreno, de Torres del Paine, de condors, de pinguïns, de guanaco's maar zo veel meer ...😊.
We hebben van ieder ogenblik, van iedereen, en van alles wat we zagen, deden en beleefden super genoten!
Mogen we je daarom een welgemeende dank u zeggen voor jouw perfecte organisatie en begeleiding.

Geniet nog van jullie laatste dag aan de watervallen Iguazu en alvast een gelukkige verjaardag gewenst voor morgen.
Doe zeker de groetjes aan de rest van ons gezelschap.

Wij kijken zeker uit naar de reünie waar we hopelijk de ganse groep nog eens terug zien want er zijn zeker fantastische foto's en/of films gemaakt door iedereen!

Tot zeker een volgende keer,
Marina en Luc

Zuid-Afrika 06/11/2017

Beste
We wensen Hugo en Jean-Pierre te bedanken voor een zeer leuke en onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika. Zeer professionele en zeer aangename mensen. Langs deze weg bedanken wij ook de organisatie van Hobo, het personeel en allen die deze reis hebben mogelijk gemaakt

Dank
Clement en Ingrid

Argentinië/Chili 29/10/2017

Geachte Dirk en Hobo reizen

Me even voorstellen, ik ben Nicole en op 30 oktober vertrokken we voor een onvergetelijke reis naar het wondermooie Patagonia. Het was voor mij de eerste keer dat ik via HOBO reisde en ik weet nu al dat het in de toekomst altijd met jullie zal zijn.
Heb reeds een 15-tal wereldreizen gemaakt met VTB maar gezien de problemen van de laatste tijd is dit voor mij een afgesloten hoofdstuk.

Ik wil daarom ook via jullie onze gids MARLEEN ongelofelijk bedanken om haar professionele aanpak en kennis over deze reis. Ondanks dat iedereen voldoende Engels verstond, vertaalde zij altijd alles keurig en vertelde ook nog andere weetjes over de streek. Een zeer groot pluspunt was dat ze perfect de Spaanse taal beheerste en daarom onverwachte problemen beter kon oplossen. Zo heeft ze samen met de lokale gidsen ( die ook heel goed waren ) ervoor gezorgd dat, door een staking van Aerolineas Argentinas, een andere luchtmaatschappij kon geboekt worden en we toch nog dezelfde dag op onze bestemming waren. Bedankt Marleen !
Doordat ik al veel groepsreizen heb gemaakt, weet ik dat het zeer belangrijk is om een goede gids te hebben. Wel, ik hoop in de toekomst met Marleen nog vele reizen te kunnen maken ! Hoe zij sommige problemen heeft aangepakt en haar kalmte heeft kunnen bewaren is bewonderenswaardig, want er waren een paar zeer lastige personen mee die voor alles en nog wat begonnen te zeuren en lastig te doen, absoluut geen mensen om in groep te reizen !

Zoals al gezegd, het was een top bestemming !
Het programma was goed opgebouwd , van het ene hoogtepunt naar het andere.
De hotels waren heel goed, het eten perfect zelfs veel te veel.

Ik heb de verlenging Iguazu gedaan maar daarover stuur ik jullie een apart mailtje.

Met vriendelijke groeten
Nicole

 

ETHIOPIË 02/11/17

Onze reis naar Ethiopië heeft op ons een nooit te vergeten indruk nagelaten.
De busritten in het noorden en de ritten met de jeeps in het zuiden hebben ons het landschap en de bevolking beter leren kennen Niettegenstaande we vooraf reeds verwittigd waren, hadden we zo'n armoede toch niet verwacht. Voor de inlanders is het echt wroeten om te kunnen overleven. Dat zal zeker bij ons beklijven.
Een dikke pluim voor alle bestuurders en onze lokale gidsen Abel en Ermin .
Onze bijzondere dank gaat uit naar onze gids Marleen die, dankzij haar professionele aanpak, haar ongelofelijke kennis van Ethiopïe, haar liefde voor de het land en de bevolking en haar vriendschap met de plaatselijke gidsen, deze reis onvergetelijk heeft gemaakt.
Marleen omringde elkeen uit de groep die wel eens darm- of andere kwaaltjes had met lieve bezorgdheid. Het was bijzonder fijn met haar deze rondreis te kunnen maken.
We houden bijgevolg heel mooie herinneringen over aan deze reis.

Jan en Annita

 

ETHIOPIË 02/11/17

Mijn reis naar Ethiopië is nu juist een week achter de rug en alhoewel de dagelijkse activiteiten terug de overhand hebben genomen, denk ik nog steeds meerdere keren per dag terug aan deze fantastische reis.
De reden van mijn mail is dan ook tweeërlei. Enerzijds wil ik jullie uitdrukkelijk bedanken voor de zeer mooie reisroute en goede organisatie die jullie hebben uitgestippeld en voorbereid.
Deze reis is één van de mooiste die ik al gedaan heb. Ethiopië is een prachtig land qua geschiedenis, cultuur, natuur en volkeren, nog meer dan ik dacht. Ik heb er echt van genoten. Alle aspecten van het land zetten je aan om er dieper op in te gaan, wat ik dan ook van plan ben te doen.
Anderzijds is het ook dankzij onze reislei(ij)dster Marleen dat wij zoveel van dit land geleerd hebben. Door haar rustige en ervaren leiding en haar grote persoonlijke kennis van het land op alle domeinen, die zij ons dagelijks enthousiast overbracht. Nogmaals dank hiervoor, ook voor de talrijke vertalingen van de gidsen, wat veel concentratie vraagde en ook voor haar dagelijkse bekommernissen om het ons zo comfortabel mogelijk te maken.

Hugo Vermeire


 

GUATEMALA/HONDURAS 24/10/2017

De reis naar Guatemala en Honduras was een leerrijk, boeiend en kleurrijk tafereel.
 Aan de gidsen Elsy en Manuel chapeau en zeker de chaffeur niet vergeten . We hadden een fantastische groep, veel plezier gemaakt, we hebben er allen van genoten. Ik kijk weeral naar een volgende bestemming.
Bedankt hobo voor het programma met veel afwisseling. 

Nadia

 

GUATEMALA/HONDURAS 24/10/2017

Bedankt aan Elsy en de fantastische lokale gidsen en buschauffeurs,we hebben een fantastische reis gehad zeer goed georganiseerd en geleid door een prima gidse met veel humor.We hebben er zo van genoten dat we direct weer met de groep en de gidse zouden vertrekken naar een volgende bestemming.
Filip(Kamiel) en Christine

OMAN 30/10/2017

Wij namen deel aan de rondreis door Oman.
Graag willen wij Hobo bedanken voor deze schitterende rondreis.
Dit voor een groot deel door de professionele en vriendelijke begeleiding door Linda. Ook de lokale gids was top! Ondertussen maken we reeds reisplannen voor 2018;

Marc en Agnes

GUATEMALA/HONDURAS 24/10/2017

Ik wil Elsy nog eens bedanken voor de fantastische reis die we met haar als gids hebben beleefd In Guatemala en Honduras.
We zullen er nog vaak met veel plezier aan terugdenken.
Altijd hartelijk en warm, zoals jij was.
Hartelijk bedankt! We hebben het erg gewaardeerd voor wat je hebt gedaan tijdens de reis, in onze ogen ben je een fantastisch gids.
We wensen u de allerbeste toe

Luciaan en Linda

VIETNAM 21/10/2017

Het was een droomreis. De unieke cultuur, de hartelijkheid van de bevolking, de spectaculaire berglandschappen en de variatie elke dag. Een speciale vermelding voor onze gids gids Karel die een ongelofelijke kennis van het land heeft en zijn bevolking kent. Respect.

Tot de volgende reis!
Marc en Marie-Anne

Guatemala/Honduras 24/10/2017

We hadden een heel mooie en goed georganiseerde reis met gids Elsy. Ze gidste ons door het Maya Rijk met ongelofelijk enthousiasme en kennis.
De reis is prima verlopen ook dankzij de goede en stipte groep.
Dit was onze eerste reis met Hobo maar zeker niet onze laatste.

Hartelijk dank.
Lieve en Frans

IRAN 02/10/2017

Wij zijn juist terug van de Iran reis 2/10/2017, onder leiding van Willy.
Deze reis voldeed meer aan onze verwachtingen en zeker over het land, zowel qua bezoeken, hotels, bezienswaardigheden en heel vriendelijk bevolking. Op de ganse reis hebben we een zeer hoog veiligheidsgevoel gehad.
Een pluim voor begeleider Willy en de gids van Iran.
Ook voor de plaatselijk touroperator - heel goede service.
Was een geslaagde reis en zeker een aanrader.
Eugène en Imelda

IRAN 11/09/2017

Van 11 tot 24 september heb ik een reis gemaakt naar Iran.
Op toeristisch vlak een topper, maar eveneens op vlak van reisbegeleiding, zowel vanwege onze Iraanse als Vlaamse gids.
Robert was op professioneel vlak uitstekend, en synthetiseerde hij zeer goed de Engelse uitleg van onze Iraanse gids. Tevens gaf hij het gezelschap voldoende ruimte voor een beetje bewegingsvrijheid.

Roger

Jordanië 23/09/2017

Beste
Wij namen deel aan jullie reis naar Jordanië eind september onder begeleiding van Hilde.
Deze reis voldeed meer dan aan onze verwachtingen, zowel qua bezoeken als aan begeleiding en hotels.
Het zou ons, na alle voorgaande succesverhalen met HOBO, ten zeerste verwonderd hebben als dat niet het geval zou zijn geweest.
Bedankt voor deze nieuwe geslaagde reis !!!!!

Tony en Nicole

Armenië/Georgië 02/09/2017

Beste “Hobo”
We hebben opnieuw een heel geslaagde en fantastische Hobo-reis achter de rug, waarin we ongelooflijk veel hebben opgestoken over religie, geschiedenis en cultuur van deze twee landen tussen Oost en West.
Onze bijzondere dank gaat uit naar onze gids Didier die, dankzij zijn professionele aanpak, zijn liefde voor de beide landen en zijn vriendschap met de plaatselijke gidsen, deze reis onvergetelijk heeft gemaakt. Het was bijzonder fijn met hem deze rondreis te kunnen maken, want hij boezemde vertrouwen in en de zekerheid dat problemen zouden worden opgelost.
We houden bijgevolg heel mooie herinneringen over aan deze reis.

Erik en Liesbeth

Zuid-Afrika 07/08/2017

In augustus 2017 hebben wij een reis naar Zuid-Afrika gemaakt.
Het was onze eerste "verre" reis en ze is, dankzij Hobo en onze gids/chauffeur Hugo, enorm goed meegevallen.

Hugo was van 's morgens tot 's avonds in de weer om allerlei praktische zaken te regelen.
Dankzij hem konden wij onbezorgd genieten van het land, zijn bevolking en natuurlijk zijn prachtige natuur.
Hugo gaf veel uitleg over het land en zijn geschiedenis, maar ook antwoorden op onze vragen over de cultuur, de economie, de gebruiken en de dieren.
Hij deed dat steeds op een heel aangename en enthousiaste manier. Hugo heeft een positieve ingesteldheid, een grote maatschappelijke betrokkenheid en veel liefde voor zijn land.

Dat het in augustus nog winter in Zuid-Afrika was, was op geen enkel moment een belemmering. Wie nog twijfelt om tijdens de "winter" naar Zuid-Afrika te gaan: zeker doen!

Hilde & Jan

Groenland fotoreis 15/08/2017

Een echte WHAAOOW reis!!!
De baaien met de wondermooie ijssculpturen, de weerspiegelingen op het vlakke water, de fjorden, de gletsjers, de witte en bruine bergen, de wandelingen,.... een unieke belevenis.
Ook het verblijf op het houten zeilschip Opal was een enorme ervaring.

Dank zij de tips en tricks van onze fotograaf en reisleider, hebben we mooie herinneringen kunnen vastleggen. Bedankt Johan!

Kortom, Groenland een echte aanrader.

Grote dank aan allen voor deze fantastische reis!

Johanna, Christine, Frieda en Carine

Groenland fotoreis 15/08/2017

Onlangs heb ik de reis naar Groenland met jullie mogen maken, het was een geweldige ervaring, nog niet eerder zo een reis meegemaakt. Deze reis is in de huidige tijd zeker uniek te noemen, geen massa toerisme, de natuur, de rust, de gezelligheid en de geweldige uitstraling van de boot. Echt een topper.

Michel

Groenland fotoreis 15/08/2017

Beste,

Groenland fotoreis is een echte aanrader!
Net terug van een onvergetelijke, unieke reis op de Opal!
Dankzij onze gids heb ik enorm veel bijgeleerd op gebied van fotografie uiteraard, maar ook over fauna en flora. De gids en de bemanning van de Opal waren SUPER. De medereizigers waren allemaal TOP!
Van harte een dikke proficiat aan HOBO!
Met vriendelijke groeten,

Marie-Paule

Ecuador 27/07/2017

Beste allen,
Wij zijn meegereisd met de Ecuador en Galápagos-reis. De bestemming was uniek, de lokale gids een pientere en enthousiaste patriot en Michou heeft er als een volleerde schaapherderin voor gezorgd dat we ons enkel moesten focussen op genieten. Wat we heel gehoorzaam gedaan hebben ;o). Dikke proficiat aan de Hobo-tisten!

Michel en Marleen.

USA Westkust 05/08/2017

Dag Patrick,
Zoals “een goede vader” nog bekommerd om ons welzijn. We zijn goed aangekomen, de was is gedaan, de strijk komt eraan. De jetlag zal nog een dagje duren denk ik. Nogmaals hartelijk dank voor de begeleiding van deze reis, ook aan Johan. Voor ons was het genieten.

Theo en Cecilia

 Ecuador 27/07/2017

Beste Hobo

Jawel, we zijn een weekje terug van onze rondreis naar Ecuador en de Galapagos.
Wees maar zeker, we hebben er van genoten!

Eens te meer, na onze schitterende ervaringen in Myanmar, heeft Hobo ons een mooi en gevarieerd programma voorgeschoteld. Een mix van natuur met vulkanen en parken, cultuur met Incatempel en mooie kerken, mensen op hun typische markten. Een extra bezoekje aan een rozenfarm en een colibri-farm waren dan ook leuke extra’s, met dank aan onze reisbegeleidster en aan de lokale gids. Dat we in Otovalo de markt op zaterdag konden bezoeken, was een zeer mooie en goede aanpassing.

Inderdaad, Michou ,onze reisbegeleidster, heeft haar beste beentje voorgezet op alle vlakken: taalvaardigheid, hotels, bellboys, organisatie, bussen, restaurantjes ( wie van ons zal er ooit de avond in restaurant Zazu in Quito vergeten ? ) maar ook in de opvolging van het programma. Haar betrokkenheid met het wel en wee van de groep was voor ieder een opsteker. We hadden daarenboven een zeer goede gids - Juan Carlos – die ons met zeer veel kennis en enthousiasme over zijn vaderland, de inwoners, de gebruiken… heeft verteld en ons de mooiste hoekjes van de steden en parken heeft laten zien. The most beautiful cities, the highest vulcano’s , the best chocolate, enz…

Tot slot hebben we dan ook de rondvaart van de Galapagos eilanden ervaren als een zeer boeiende leefwereld van vogels, zeeleeuwen, iguana’s, dolfijnen en zelfs walvissen. Mooi, zeker ook te danken aan de perfecte service en goede keuken aan boord van de Galapagos Legend. Maar ook de hotels op het vasteland waren goed, en de hacienda’s waren typisch en mooi.

Hartelijk dank, Michou, Juan-Carlos, Hobo en al onze medereizigers.
Tof en tot de volgende …

Marijke en Lode

Peru 09/07/2017

Beste,

Nu de Perureis achter de rug ligt, houden wij eraan HOBO te danken voor de perfecte organisatie en logistiek. Hartelijk dank ook aan Linda en de Peruviaanse gidsen voor hun belangrijke bijdrage aan die mooie reis die de verwachtingen overtrof. Onze kennis en begrip voor de Peruviaanse cultuur en samenleving zijn enorm toegenomen. Tegelijk was Linda de rustige, gedisciplineerde reisleidster die door haar voorbeeldwerking de groep stevig bijeenhield.

Vriendelijke groeten,
Anne-Marie & Dirk

Canada Westkust 08/07/2017

Sinds kort terug van onze adembenemende rondreis doorheen West-Canada en Yellowstone Park, USA. Idyllische landschappen, glinsterende Rockies, sprookjesachtige meren, onvergetelijke wandelingen, indrukwekkende gletsjers en het imposante Yellowstone...met z'n allen hebben we van deze natuurpracht mogen genieten. Beren die onze paden kruisten en afwisselden met berggeiten, edelherten en nog veel meer wildlife.
En het moet gezegd: de reisbegeleiding was gewoonweg top! Peter en Paul hebben van deze reis een onvergetelijk avontuur gemaakt. Hun enthousiasme, kennis, animatie en humor hebben ervoor gezorgd dat je niet anders kon dan puur genieten. Petje af voor hen, want alles was tot in de puntjes geregeld en voorbereid.
Dit alles, in combinatie met het vele plezier, maakten van deze reis een absolute topper!
Ik kijk al uit naar de volgende reis.'

Groetjes,
Natacha

Mexico 09/07/2017

Net terug van de 14-daagse Mexico rondreis met vertrek op 9 juli 2017. Regenseizoen, dus praktisch elke dag een regenbui in de late namiddag maar daarbuiten zonnig en warm weer.
Voor wie dagelijks houdt van sites en ruïnes is deze reis zeker een aanrader. Hou er wel rekening mee dat tijdens deze rondreis een afstand van 2500 km dient overbrugd te worden langs traag berijdbare wegen in bergachtig gebied waardoor er een 5-tal dagen zijn met gemiddeld 6 tot 8 uur busreis. De meeste hotels zijn met zwembad en zijn goed tot zelfs heel goed. Eveneens in het eten is er genoeg variatie.

USA Westkust 03/06/2017

We willen jullie bedanken voor de zéér mooie reis USA Westkust die we mochten meemaken op 3 juni. het was een prachtig programma, maar heel bijzonder vonden we het gidsenteam Gerrit en Elsy, ze hebben ons zoveel info gegeven en ons zoveel laten zien met zoveel ervaring en enthousiasme. Proficiat en dank je wel.
Groetjes Eliane & Bart

USA Westkust 03/06/2017

Onze reis naar USA Westkust was fantastisch. Prachtige natuur vol afwisseling. Steden waar veel te zien en te beleven is, ook dankzij de ervaring en kennis van onze reisleiders Gerrit en Elsy, ook beiden uitstekende chauffeurs. Maar toch "chapeau" voor Elsy die als vrouw duizenden kilometers heeft gereden, je moet het maar doen!
De zoo in San Diego was wel een minpunt, de dieren lagen of zaten er lusteloos bij en er waren er maar weinig te zien. Het park op zichzelf was wel mooi om in te wandelen.
We hadden een toffe groep, prachtig weer, kortom EEN ONVERGETELIJKE REIS.
Christianne en Noë

Armenië/Georgië 03/06/2017

Mijne heren,
Het was een mooie, boeiende ervaring!
De uitgekiende reisroute, de organisatie, de kwaliteit van de plaatselijke gidsen, de keuze van hotels/restaurants vielen absoluut mee, op alle vlakken.
En de efficiënte, bedachte en uiterst sympathieke aanpak van onze begeleider, Didier, zijn duidelijke vertalingen ook, zijn initiatieven, hebben gemaakt dat, wat mij betreft, deze reis onvergetelijk is geworden.
Met al mijn dank aan hem en, uiteraard, aan het ganse Hobo-team!

Met vriendelijke groeten,
Etienne

Armenië/Georgië 03/06/2017

Wij zijn juist terug van de reis Armenië-Georgië (03/06/2017). Heel mooie reis. Goede combinatie van deze twee buurlanden. Het was interessant, de landschappen waren prachtig, het wijnproeven was meestal goed en gezellig, de hotels waren goed uitgerust en proper en de reisbegeleiding door Didier was uitstekend en zeer zorgzaam.

Jean en Joëlle

Canada 27/05/2017

Sinds gisterenvoormiddag zijn we terug van onze fantastische rondreis doorheen West-Canada en het Yellowstone National Park in de USA.
Wat een prachtige natuur!!
We hebben allen (het hele reisgezelschap) genoten!
Met oprechte dank aan onze ervaren reisbegeleiders Paul en Bert. Zij hebben alles heel professioneel in goede banen geleid.
Zoals altijd bij jullie verliep alles heel vlot. Met dank.
Iedereen was gelijkgesteld, altijd op tijd en heel geïnteresseerd.
We hebben echt genoten.
Ik kijk al uit naar een volgende reis.

Annemie Lauwers.

Armenië/Georgië 29/04/2017

Hallo Didier en Andrée,

Hoe gaat het met jullie ?
Eerst en vooral wil ik jullie nog eens hartelijk danken voor de lieve zorgen, de deskundige uitleg en vertalingen, de geanimeerde gesprekken, de fijngevoeligheid en vooral voor ... het delen van jullie liefde voor het reizen.
Armenië en Georgië waren 2 prachtige bestemmingen. We kregen de kans om met eigen ogen volop te ontdekken, te proeven en te genieten.
De reis op zich was een openbaring en al helemaal een zeer positieve kennismaking met andere culturen, nieuwe mensen, HOBO en vooral met jullie !!!
Mia en ik hebben al vaak over jullie gepraat, veel aan jullie gedacht en houden allebei super warme herinneringen aan jullie over.
We hopen echt dat we elkaar ooit nog eens ergens mogen tegen komen.
Nogmaals super bedankt en hopelijk tot ziens, hoors, mails, ...

Warme groetjes vanuit de verre Westhoek,
Mie en Mia xxx

IRAN FOTOREIS 15/05/2017

Fotoreizen met Johan bieden vrijblijvend en ongedwongen aandacht en tijd om betere reisherinneringen ‘te schieten’. Ook bij de Iran reis was dat zo.
Shaadi, de lokale gids vertelde in goed verstaanbaar Engels uitvoerig over plaatselijke gebruiken en over de rijke geschiedenis en cultuur van Iran.
De landschappen waren onverwacht zeer verscheiden. De bevolking is vriendelijk en uitnodigend nieuwsgierig. Het verblijf bij nomaden was een onvergetelijke realistische belevenis van hun eenvoudig ‘hard’ leven.
Picknick lunches zorgden voor een vlot reisschema en daarnaast waren de klasse hotels met verzorgd ontbijt en avondmaal een verademing.

Kortom een must voor wie andere culturen en variatie zoekt.
Groetjes van Jos & Gilberte.

IRAN FOTOREIS 15/05/2017

Onze fotoreis in Iran (afgelopen maand) onder leiding van de beroepsfotograaf Johan Van Cutsem was een overweldigend succes.
Tijdens 2 voorafgaande samenkomsten konden we al kennismaken met de andere reisgenoten en kregen we al een goede briefing van hoe onze reis er zou uit zien.
Vanaf de eerste dag zat de sfeer er al goed in; allemaal goedgemutste reisgenoten die de passie voor fotografie en reizen delen. Johan was perfect voorbereid op de reis en de organisatie verliep dan ook vlekkeloos. Hij is een begeesterde reisleider en heeft door zijn opleiding en professioneel verleden een enorme bagage. Geen vraag bleef onbeantwoord! Bovendien is hij een zeer goede fotograaf die ons regelmatig tips en tricks gaf.

Ter plaatse hadden we een degelijke bus en een zeer voorzichtige chauffeur. De plaatselijke gids was zeer professioneel en vlot Engelstalig. Een parel van een meid! Geen moeite was haar te veel om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Iran lijkt een controversieel land maar eens je er bent, kan je er alleen maar verliefd op worden. Nooit eerder had ik zo’n gastvrije, vriendelijke mensen ontmoet. De reis bood een goede dosis geschiedenis/cultuur maar ook avontuur en belevenis kwamen ruim aan bod. Onze overnachting bij de nomaden was zeker niet de meest luxueuze maar vast de onvergetelijkste!
De hoofdbezigheid was uiteraard fotografie: 12 soulmates die elkaar gevonden hadden om samen landschappen, architectuur, straatfotografie, documentaire fotografie (de euforie op straat na de overwinning van Rohani) te beoefenen: alle genres kwamen aan bod.

Binnenkort hebben we nog een samenkomst om nog na te genieten van deze prachtige reis en om onze foto’s te ‘sharen’.
Ik hoop in de toekomst nog meer van deze fotoreizen te mogen doen met Hobo!
Katrien

OEZBEKISTAN/TURKMENISTAN 03/05/2017

Dag Marleen,

Ik ben goed en wel thuis gekomen na een vermoeiende maar zo boeiende en leerrijke vakantie.
Het slagen van een reis is niet alleen afhankelijk van het bezochte land en de groep waarmee men optrekt maar vooral van de begeleiders/gidsen. Wij hadden het niet beter kunnen treffen. Plaatselijke gids en begeleider uit België waren steeds bereid om op alle vragen ten alle tijde een gedegen antwoord te verschaffen.

Marleen u deed dit schitterend, bedankt voor alles. In de toekomst hoop ik nog met u op reis te gaan.

Vriendelijke groeten en tot op bij de samenkomst,

Ger

Armenië/Georgië 29/04/2017

Aan Didier,
Eerst en vooral wil ik jullie nog eens hartelijk danken voor de
lieve zorgen, de deskundige uitleg en vertalingen, de geanimeerde gesprekken, de fijngevoeligheid en vooral voor... het delen van jullie liefde voor het reizen. Armenië en Georgië waren 2 prachtige bestemmingen. We kregende kans om met eigen ogen volop te ontdekken, te proeven en te genieten.
De reis op zich was een openbaring en al helemaal een zeer positieve kennismaking met andere culturen, nieuwe mensen, HOBO en vooral met jullie !!!
Mia en ik hebben al vaak over jullie gepraat, veel aan jullie gedacht en houden allebei super warme herinneringen aan jullie over.
We hopen echt dat we elkaar ooit nog eens ergens mogen tegenkomen.
Nogmaals super bedankt en hopelijk tot ziens, hoors, mais,...

Warme groetjes vanuit de verre Westhoek
Mie en Mia xxx

Armenië/Georgië 29/04/2017

Beste Didier,
Dank voor de adressen. Ik zal nog wel even werk hebben om alles te ordenen en te selecteren.
Nogmaals hartelijk dank Didier voor uw goede zorgen en toewijding, ik heb nog nooit zo’n gewetensvolle en efficiënte reisleider gehad.
Verontschuldig mij voor mijn haast op de luchthaven, wijt het maar aan de vermoeidheid.
Beste groeten,
Gerda

Guatemala/Honduras 30/03/2017

Wat mijn toffe medereizigers schreven over deze boeiende reis in het land van de Maya's kan ik alleen maar beamen. Alles verliep vlot met dank aan onze deskundige gidsen, zowel van Hobo (Marleen) als die van Guatemala. Weer een mooie herinnering rijker.

Laurette 

GUATEMALA/HONDURAS 30/03/2017

Nu de eerst euforie van deze prachtige reis wat achter de rug is, willen wij Hobo feliciteren voor het uitdokteren van deze fantastische reis in een land dat nog niet onder de voet wordt gelopen door toeristen. De opbouw naar een climax op het einde van de reis naar Tikal en Copàn was subliem. Reisleidster Marleen zorgde ervoor dat wij een pronleemloze reis hebben gehad. Ook dankzij haar kennis van het Spaans wat voor midden en zuid Amerika een groot voordeel is, heeft ons dichter bij de plaatselijke bevolking gebracht. Wij bevelen deze reis zeker aan aan liefhebbers van de Maya cultuur.
Ronald en Reini

 

IRAN 03/04/2017

PRACHTIGE IRAN REIS !!!!
Het was voor ons de eerst keer met HOBO maar zeker niet de laatste keer , integendeel !!!

Volgende reis met HOBO !!!

Erna en Pierre

JAPAN 01/04/2017

Beste,
Ik houd eraan de organisatie van Hobo-wereldreizen dankbaar te zijn voor de fantastisch Japan-reis van 1 tot 14 april.
De perfecte combinatie van de deskundige Hobo-begeleiding door An met de plaatselijk Japan-gids Noriko, was de garantie tot het succes van deze reis.
Door de gunstige weersomstandigheden hebben we natuurlijk genoten, van Tokyo tot Hiroschima, van de weelderige bloesems.

Deze reis was, na Suriname(5-18/2) mijn tweede succesvolle Hobo-reis dit jaar.

Werner

Zuid-Afrika 03/04/2017

Beste,
Zaterdag keerden we terug uit Zuid-Afrika.
Een fantastische reis met een unieke gids Hugo.

Beste groeten
Bernard

Guatemala/Honduras 30/03/2017

Onze rondreis in Guatemala en Honduras, maart - april dit jaar, zullen we niet vlug vergeten! Het programma zat goed in elkaar. We kregen niet alleen een culturele reis voorgeschoteld, maar tegelijk maakten we ook kennis met de prachtige natuur van de bezochte landen.
Maar vooral gaat onze bewondering uit naar onze reisleidster Marleen. Zij zorgde niet alleen voor een deskundige begeleiding, maar ook dankzij haar enorme mensenkennis wist zij iedereen met raad en daad bij te staan daar waar nodig. Marleen zorgde ook voor een paar extra's, o.a. het bezoek aan een lokale kleine weverij en het schooltje St Maria de Jesus zijn ons zeker bijgebleven. Ook de plaatselijke gids Manuel mogen we zeker niet vergeten. Met de glimlach en een grote kennis van zaken was hij steeds bereid al onze vragen te beantwoorden.
Ook dank aan de sympathieke chauffeur, steeds bereid om te sleuren met valiezen en ons veilig op onze bestemmingen te brengen.

Eddy en Dominique

Guatemala/Honduras 30/03/2017

Aan het Hobo-team,

Enkele dagen terug van een nieuwe reiservaring in Guatemala en nog een beetje worstelend met de frissere apriltemperaturen....
Zoals steeds vonden we het een goed uitgebalanceerd reisprogramma met de kleurrijke Mayabevolking in de Hooglanden, inclusief het bezoek aan een plaatselijk schooltje, de Maya- tempels en -sites in de Laaglanden en tenslotte het Caraïbisch gebied.
Ook de periode was blijkbaar goed gekozen. Ten eerste waren we er net vóór en een stukje tijdens de Semana Santa zodat we toch een beetje van die sfeer konden opsnuiven (tip: waarom niet trachten Goede Vrijdag aldaar in te lassen?) en ten tweede hebben we geen muggen gezien, gehoord of gevoeld én geen regen!
Een dikke pluim voor onze reisleidster Marleen en onze plaatselijke gids Manuel. Marleen werkte reeds voor de derde keer samen met Manuel en dat was er aan te merken! Niet te vergeten natuurlijk ook onze goede chauffeur Danilo.
Kortom, bedankt voor de mooie ervaring.

Rita en Johan

Jordanië 08/04/2017

Beste
We zijn zaterdagavond terug gekomen van een schitterende week in Jordanië. Prachtig land, vriendelijke mensen en zeer goed programma. We hebben volop genoten van deze reis in zeer goed gezelschap en met een uitstekende Hobo-reisleider, Jules, die ons op een zeer professionele manier laten kennismaken heeft met dit land.
Dank je wel Jules en medereizigers want door dit enthousiasme heeft deze mooie reis nog een extraatje gekregen.
Hobomensen, de reis zit goed in elkaar doch ik heb enkele suggesties / opmerkingen waarmede eventueel in toekomst rekening kan worden gehouden en die het programma nog extra ten goede kunnen komen:
- Aqaba: niet de moeite waard om aan te doen, wel zeer mooi hotel. Ik en diverse medereizigers zouden liever een langere tijd in de Wadi rum gebleven zijn. Misschien kan deze trip (nu slechts 2u per 4X4 door woestijn) worden uitgebreid naar een dag met slapen in woestijn. De bedoeïenenverblijven zijn wel "Hobo waardig" voor deze speciale ervaring.
- Hotel Ramada aan Dode zee: vind ik iets te minderwaardig van categorie zeker als afsluiter van de reis.
Dank je voor de "welkomstkaart" en we kunnen beginnen dromen over een volgende reis.
Groeten
Roubi en Yolande

Suriname 05/02/2017

Aan de volledige ploeg,

Mag ik jullie team bedanken voor een mooie reis naar Suriname: het was heel mooi. De plaatselijke gids Kenneth was uitermate behulpzaam en had een grote kennis van het land en de geschiedenis maar onze begeleidster Marleen is gewoon de allerbeste: behulpzaam, zorgzaam, snel en efficiënt en een ongelofelijke kennis van het land en de geschiedenis. Ook bescheiden: ze liet Kenneth altijd op de voorgrond en behandelde iedereen op dezelfde voet. Ze heeft echt gezorgd voor een perfecte reis.

Ook uw andere begeleiders zijn HEEL goed (ik had al het genoegen Emiel, Ian, Yves en Cedric te ontmoeten). Ze zijn een groot deel van de kwaliteit van uw reizen.

Nogmaals bedankt en vriendelijke groeten,

Van een tevreden klant

Suriname 05/02/2017

Geachte 

Een week terug van een aangename Suriname reis met een perfecte reisbegeleiding door Marleen. Ik hoop in de toekomst nog een reis te kunnen maken met deze zeer spontane, aangename, bezorgde reisbegeleidster die onze groep niet alleen perfect begeleidde maar ook zeer veel informatie bezorgde.

Vriendelijke groeten
 
Maria

 Suriname 05/02/2017

Geachte,
Wij hebben net een reis naar Suriname achter de rug 5/2 – 18/2.
Het was een geweldige reis. We hadden een zeer goede plaatselijke gids Kenneth.
En als reisleidster van Hobo hadden we Marleen. Ze was zeer gedreven en heeft ons samen met Kenneth heel wat bijgebracht over het land en de bevolking. Haar zorg en aandacht voor iedereen van de groep was fantastisch.
Wij kijken er naar uit dat Marleen voor ons nog eens een reis mag begeleiden.

Irène en Willy

 Argentinië 29/01/2017

Nu we een week terug thuis zijn na onze Argentinië-reis, beginnen de mooie herinneringen reeds te komen.
Het was een prachtige rondreis met veel afwisseling waarbij we vele mooie plekken en indrukwekkende natuurfenomenen konden ontdekken.
Het ganse reisverloop is dan ook nog in goede banen geleid door onze reisleider Didier.
Groetjes,

Marina

Suriname 05/02/2017

Beste,
Zaterdag zijn we thuisgekomen van onze Suriname reis van 5 februari-18 februari 2017.
Zoals steeds was alles zeer goed verzorgd, ook de verblijfplaatsen!
Een prachtige natuur, zeer vriendelijke bevolking, de koloniale geschiedenis, de slavernij, plantages, de hoofdstad Paramaribo met o.a. het prachtige Koto museum, de marktjes. Alles kwam aan bod.
Een gelijkgezind reisgezelschap!
Een groot voordeel: in Suriname spreekt men Nederlands.
De plaatselijke gids Kenneth was zeer gedreven.
En niet te vergeten: heel veel dank aan onze fantastische Hobo reisleidster Marleen.

Annemie

Suriname 05/02/2017

Beste,
Zopas terug van de Hobo Surinamereis van 5 tot 18 februari 2017.
Ik houd eraan Hobo Wereldreizen te danken voor de organisatie van deze reis.
Wellicht werd deze reis in de beste omstandigheden uitgevoerd, rekening houdend met de mogelijkheden die Suriname, een Nederlandstalig land, op dit ogenblik kan aanbieden.
Een bijzondere dank voor de meereizende Hobo-reisleidster Marleen die van de deelnemers een echte vriendschappelijke groep maakte.
Dank zij de plaatselijk gids Kenneth was deze reis een leerzame en aangename ervaring.
Met dank en vriendelijke groet.
Werner

Argentinië 29/01/2017

Geachte Hobo Directie,
Met Ida, mocht ik (van 29.01 tot 14.02.2017), een prachtige, door Hobo georganiseerde, Argentiniëreis meemaken, onder de leiding van Didier, in het gezelschap van een groep bijzonder aangename medereizigers. Werkelijk alles viel mee, waarvoor onze dank.
Met vriendelijke groet,

Kamiel

Argentinië 28/11/2016

Ik vond het een prachtige reis. Wij zijn van het ene WOW-moment naar het andere gegaan.
Wij zeiden steeds dit is prachtig, mooier kan het niet worden. Maar achter de hoek of in een andere stad/streek werden we opnieuw getrakteerd op adembenemende zichten.
Alle transfers naar de verschillende luchthavens en hotels zijn zonder problemen verlopen. Geen enkele vertraging gehad met de binnenlandse vluchten. Kan niet beter
Zelfs heel veel geluk gehad bij aankomst in het hotel in Buenos Aires. Ondanks het vroege uur konden we onmiddellijk op onze kamer. De dag nadien in Salta opnieuw.
Dus dikke pluim voor het hotel.
Geen enkele opmerking over de hotels. De accommodatie was goed tot zeer goed. Als er al een probleem was, werd dit onmiddellijk opgelost.
De restaurants of menu keuzes vond ik iets minder, 2x steak per dag is iets te veel van het goede. Ik ben de eerste om de plaatselijke keuken te proeven en te ontdekken, maar er zaten er toch een paar zeer bizarre keuzes tussen. Over smaak en kleur valt niet te discusciëren, maar spijtig voor de kok die volle borden ziet terug komen.
De plaatselijke gidsen deden heel goed hun best om ons een beetje wegwijs te maken in de geschiedenis en de fauna en flora van hun streek. Topper was Pablo in el Calafate. Die zijn kennis was fenomenaal. Ook zeer praktisch ingesteld.
En dan nog Marleen, onze reisbegeleiding. Laat ik beginnen met te zeggen dat het niet de gemakkelijkste groep was. Ik heb al enkele groepsreizen gemaakt en heb dit zelf nog nooit meegemaakt. Er waren toch een aantal mensen bij die op alles een opmerking hadden, niets was blijkbaar goed. Het was te koud of te warm in de bus, het eten was slecht of te koud, er werd niet genoeg gestopt voor foto's, ze zaten niet naast mekaar op een binnenlandse vlucht,... Marleen heeft op elk moment geprobeerd om het iedereen naar zijn zin te maken. Heeft uitleg gegeven waarom dit of dat niet kon, heeft gezorgd voor extra vervoer naar het hotel (UShaïa), heeft opmerkingen ivm het menu onmiddellijk doorgegeven aan de plaatselijke gids en hotelmanagement. Heeft voor elk klein probleempje een oplossing proberen te zoeken. Zij heeft ons gedurende de reis de volledige geschiedenis van Argentinië verteld, alsof ze er zelf bij was. Heeft verschillende activiteiten aangeboden om de vrije tijd op te vullen. Dus van mij voor Marleen een dikke pluim! Ik hoop dat zij ook een beetje van de reis heeft kunnen genieten. Ik zie ze graag terug op een andere reis bij Hobo.

Hartelijk dank aan Marleen en jullie voor deze fantastische reis!

Groetjes
Lydie

Zuid-Afrika 28/11/2016

Besten,
Eerst en vooral wens ik u te bedanken voor de prachtige reis die ik gemaakt heb via u in Zuid Afrika. Alles was prima georganiseerd, wij hebben geen enkel probleem gehad en vooral was onze gids Hugo uitstekend. Hij is zo vriendelijk geweest, zeer sympathiek en altijd bereid om ons te helpen. Ik denk dat hij alles weet over zijn land, het was werkelijk een fantastische reis. Ik heb zelfs problemen om hier terug aan te passen... het weer is natuurlijk ook veel verschillend...
Als iemand mij zegt dat hij naar Zuid Afrika wenst te gaan, zal ik niet nalaten hem Hobo Reizen aan te raden.
Nog proficiat voor de organisatie van onze reis in Zuid Afrika.
Colette
 

LAOS/CAMBODJA 01/12/2016

Ik ben ontzettend blij dat de reis naar deze mooie bestemming met vertrek op 1 dec toch is kunnen doorgaan!
De beide landen zijn zeker een bezoek waard, ik heb er veel van opgestoken en bijgeleerd. Het verblijf in Angkor had voor mij zelfs wat langer mogen duren...
De hotels (zeker het River Resort in Champasak) en alle uitstappen waren dik in orde en alles was goed geregeld.
Een pluspunt was ook dat ik deel mocht uitmaken van een heel fijne reisgroep, niet onbelangrijk natuurlijk.
Eveneens wat de gidsen betrof hadden we niet te klagen en dan denk ik niet alleen aan de plaatselijke gidsen die hun uiterste best hebben gedaan maar ook aan onze Hobogids Didier die van deze reis een onvergetelijke ervaring heeft gemaakt! Door zijn vriendelijke kordaatheid en organisatorisch talent had hij voor alles een goede oplossing. Ook zijn vlotte vertalingen, het overbrengen van interessante kennis over alles en nog wat viel enorm in de smaak.
Door kleine details wist hij deze reis mede groot te maken.
Kortom alles liep gesmeerd en ik hoop van harte dat ik nog reizen mag maken met Didier als reisgids!
En dan rest mij alleen nog u allen fijne feestdagen en een spetterend, gezond 2017 toe te wensen!

Liljan

argentinie 28/11/2016

Ik ben nu een week thuis van de rondreis in Argentinië, mijn 6de HOBO-reis. Deze keer leerde ik ook het noord-westen (de streek van Salta - met kleurrijke bergwanden - en Cafayate - met de lekkere wijn) kennen, en keerde met enorm veel plezier terug naar de watervallen van Iguazú, het eind van de wereld (Ushuaia) en de gletsjers bij El Calafate. Buenos Aires heb ik nu iets uitgebreider leren kennen.

Ik was vijf jaar geleden dus al eens in Argentinië, maar dan voor een uitgebreid bezoek aan Patagonië (en onvermijdelijk ook Buenos Aires), Marleen weet er alles van.

Deze keer werden 16 reizigers (een plezante groep!) even enthousiast begeleid door Marleen Adriaensens, immer goedgezind en vrolijk, en als ze iets wil bekomen voor haar reizigers, dan beweegt ze daar hemel en aarde voor tot ze het bekomt.

Ik kijk al uit naar de volgende reis (maar eerst op 8 januari 2017 zien wat de mogelijkheden zijn betreffend de periode)!

Met mijn oprechte wensen voor een zalig Kerstmis en een gelukkig Nieuw Jaar,
Helga

laos/cambodja 03/11/2016

Ik had al tientallen jaren gedroomd om ooit eens de tempelcomplexen van en rondom Angkor Wat te bezoeken en in november 2016 kwam dat er uiteindelijk van met deze door Hobo georganiseerde reis Laos-Cambodja. Ik had dan ook torenhoge verwachtingen voor de reis naar Cambodja en Hobo heeft die helemaal waargemaakt. Zelfs meer dan dat. Laos bleek een schitterend land om door te reizen en Cambodja was nóg indrukwekkender dan ik had verwacht. De reis bleek heel gevarieerd. Ik heb ervan genoten en ook erg veel geleerd over beide landen.

De hotels waren prima met als absolute hoogvlieger de lodges in Pakse op een eiland in de Mekong. Het eten was lekker en overvloedig, de lokale bevolking heel erg sereen en vriendelijk. De lokale gidsen waren innemend en wisten ons heel wat te vertellen over de lokale gewoonten, de dingen die we zagen enz. Als we graag contact hadden met de lokale bevolking, kregen we die vlot via de gidsen.

Een extra dankwoord voor Marleen, onze reisbegeleider. Ze bleek een heel correct iemand, een erg goede en vooral pragmatische organisator. Ze zorgde ervoor dat we het programma op de beste manier konden afwerken. Waar nodig greep ze ten behoeve van de groep heel kordaat in (als het vervoer bvb niet voldoende optimaal dreigde te worden). Maar de groep kreeg wél alle vrijheid en inspraak die de groep maar wou. Geen “goedbedoelende schoonmoeder”, wél iemand die ervoor zorgde dat haar groep onder optimale omstandigheden deze prachtige bestemming kon “beleven”. En dat ze dan ook nog toevallig een reserve SD-kaartje op zak had en mij dat uitleende toen mijn fototoestel dienst weigerde omdat mijn eigen kaartje stuk was, was voor mij een meevaller van formaat. 

De groep bleek prima. Heel divers maar allemaal erg vriendelijke mensen. Geen wrijvingen of problemen opgemerkt. Misschien werkte de sereniteit van lokale bevolking wel inspirerend op ons allemaal? 
Mijn eerste reis met Hobo bleek een absolute topper. Het jeukt nu al om de volgende te boeken. Mij ga je ook niet horen klagen als Marleen opnieuw de reisbegeleidster zou zijn dan. 
Bart Eelen

Vietnam 19/11/2016

Beste,

Wij willen jullie hartelijk danken voor de goed verzorgde organisatie van onze Vietnamreis van 19 nov. - 6 dec. 2016.
Wij willen zeker Karel nog eens hartelijk danken voor zijn joviale, zorgzame en vakkundige begeleiding. Een gids maakt toch het verschil en zeggen dat Karel op het allerlaatste moment is ingesprongen omdat de oorspronkelijk toegewezen gids ziek viel. Hobo geeft ons echt een goed gevoel van reizen. Na een vierde keer beamen we dat met plezier.
Nog eens veel dank Karel en we hopen je nog eens als gids te mogen hebben.
Hartelijke groeten,

Marcel en Sine

Madagascar 29/10/2016

Geachte,

Hierbij wens ik HOBO reizen te bedanken voor de schitterende reis naar Madagascar van 29/10 tot 15/11/2016. Door de goede organisatie en reisleider Kurt is deze avontuurlijke reis mooi geweest.

Het was niet altijd gemakkelijk door de verschillende wijzigingen in de vluchten van Air Madagascar. Doch HOBO heeft dit goed opgelost door een alternatief te bieden voor de terugvlucht door gebruik te maken van TGV vanuit Marseille en dan per bus naar België, daarna werden we per taxi naar huis gebracht in het midden van de nacht. Hiervoor mijn oprechte dank!

De slechte wegen in dit 6de armste land ter wereld waren soms een bron van ergernis en we werden danig door mekaar geschud in de 4 x 4 terreinwagens op weg naar de Tsingy...doch wij hebben het overleefd zonder kleerscheuren.

Mvg,
Benny

LAOS/CAMBODJA 03/11/2016

Aan onze gids: Marleen.
Wij willen je nog bedanken voor de erg aangenaam/professionele begeleiding tijdens onze gesmaakte reis in november. Het bevestigt na enkele voorgaande reizen met Hobo, onze keuze !

Ik kan mijn professionele achtergrond niet negeren en heb het graag goed georganiseerd ... zonder maniakaal te gaan worden. Je optreden bij aankomst in Laos was kenmerkend, beslist niet accepteren wat niet afgesproken is ... en je inzetten voor je groep (die na een lange vlucht eigenlijk niet zo super wakker meer is) worden zeer gewaardeerd !

Vanuit het perspectief van de deelnemersgroep ben ik van mening dat we hier tevens een erg goeie groepsgeest waarderen want die zorgt voor een vlekkeloos reisverloop ... wij achten ons gelukkig dat we het tot hiertoe steeds zo hebben mogen meemaken.

Best een interessante bestemming ... Monique overleefde de boot wonderwel (ik heb het ooit anders geweten ... een relingtoerist).

Uiteraard plannen we nu al een volgende reis ...

Freddy en Monique

laos/cambodja 03/11/2016

Mag ik even nakaarten over onze mooie reis naar Laos en Cambodja. Voor ons was het de eerste keer dat wij met Hobo op reis gingen. Al onze verwachtingen werden ruim ingevuld. Wij kregen een erg mooi en evenwichtig programma waar alle punten die ik wou zien, verwerkt waren. Ook de hotels voldeden aan onze verwachtingen.

Bij ieder onderdeel van de reis kregen wij goede plaatselijke gidsen. Het werd dan ook een reis waarvan ik heel wat op stak, levensgewoonten en historische achtergronden. Een dikke proficiat.

 

Wij willen ook graag een dikke pluim geven aan onze Vlaamse gids Marleen. Gedurende de gehele reis waakte zij over het goede verloop. Zo weigerde zij om met een te kleine bus te vertrekken voor een lange rit door de bergen van Luang Prabang naar Xiengkhuang, waarvoor onze oprechte dank. Gedurende de gehele reis had zij op een evenwichtige wijze aandacht voor ieder van ons. Een betere reisleidster konden wij niet krijgen. Zij is echt haar gewicht in goud waard.

Nogmaals een dikke proficiat voor de samenstellers van deze reis en wellicht tot een volgende reis met Hobo.

Guido en Marie-Anne

 

Nicaragua/Panama 07/11/2016

Van 7 tot 22 november 2016 hebben we een uitstekend georganiseerde reis door Nicaragua en Panama meegemaakt.
Tijdens gesprekken met vrienden en familie kwam het voornemen om naar Nicaragua en Panama te reizen ter sprake. Verbazing alom voor deze onbekende bestemmingen. Huh? Wat ga je daar zoeken? En is het daar wel veilig? De nieuwsgierigheid was geprikkeld om deze landen als bestemming te kiezen. Dat het een meer dan geslaagde ontdekking was kunnen we enkel maar bevestigen.
Alle verwachtingen werden overtroffen. Het was een uitstekend programma. Nicaragua doet er alles aan om als toeristische bestemming een uitstekende reputatie op te bouwen. Als uitschieter kan de vulkaan Masaya vermeld worden. Het is de enige vulkaan waar men tot aan de kraterrand kan komen. Een geweldige ervaring was de gloeiende kolkende lava 250 meter dieper te zien borrelen. Het wordt de poort tot de hel genoemd.
In Panama is de doortocht van het kanaal, gerealiseerd, met Vlaamse ingenieurs en baggermaatschappijen, een onvergetelijke ervaring. Het kanaal dat de wereld veranderde, en één van de grootste verwezenlijkingen van de mens is een ander hoogtepunt van deze rondreis.
Het succes van deze reis was mede te danken aan zowel de groep medereizigers als aan Emiel als uitstekende ervaren en gedreven reisleider. Een topper op gebied van reisbegeleiding.

Vriendelijke groeten,
Jozef (Jef) en Hilda

Laos/Cambodja 03/11/2016

Zeer aangename reis, volledig naar onze verwachtingen. Zeer aangename medereizigers. Zeer goede en ervaren begeleidster (mevr Marleen). Ik zou graag nog boeken voor een andere Hoboreis onder haar begeleiding..

Met vriendelijke groeten

Han en Veronica

DARJEELING/SIKKIM/BHUTAN 29/10/2016

Beste,

Wij willen jullie even laten weten dat we zeer genoten hebben van onze Darjeeling-Sikkim-Bhutanreis.

En dit niet in de laatste plaats door de professionele en gezellige begeleiding van Fabienne. Ze heeft dit uitstekend gedaan.

Deze reis is zeker een aanrader!

Met vriendelijke groet,

Marcel en Jacky

Madagascar 28/10/2016

Mogen we jullie langs deze weg bedanken voor de organisatie van onze reis naar Madagascar.
Zoals ons verwittigd was, zou het geen vakantie worden maar een avonturenreis.
Dit is het ten volle geworden. Air Madagascar staat ervoor gekend om zich niet te houden aan de vliegschema’s en uren. Ook deze keer niet.
Maar dit ongemak wordt zeer ruim gecompenseerd met wat Madagascar te bieden heeft. Zijn unieke landschappen met de Baobabs, zijn unieke reptielen met de prachtigste kameleons , gekko’s en slangen, het unieke leven van de diverse bevolkingsgroepen, het avontuur met jeeps door de slechtste wegen van de wereld en de spectaculaire overtochten over de rivieren, de meluren met de dansende Sefaka’s, het vriendelijke onthaal van de mensen ter plaatse, het tsingypark, ….. en dan is er nog heel veel dat ik niet vernoemd heb.
Ik vergeet zeker niet de gids Kurt en de plaatselijke gids Ony die constant al het nodige deden om alles in goede banen te leiden.
En tot slot een speciale dank aan het personeel van Hobo die er voor gezorgd hebben ons thuis te brengen met hun persoonlijk voertuig (merci Adri).
Groetjes aan iedereen en we zien mekaar zeker terug.

Maurice en Anneliese

Guatemala-Honduras 27/10/2016

Beste José,
Nogmaals hartelijk dank voor de fijne en zorgzame begeleiding.
Wij hebben intens genoten van deze reis.
Leuke homogene groep - toffe begeleider - en boeiende gids dit in een bijzonder mooi continent en land.
Hopelijk kan de groep snel bijeenkomen om leuke herinneringen op te halen.

Lieve groeten,

Anne en Rud

JORDANIË 22/10/2016

1 opmerking : waarom Aqaba niet wijzigen in een overnachting in tentenkamp Wadi Rum zodat ook een langere 4x4 rit in de woestijn mogelijk is (volgens mij is aqaba enkel de moeite als men kan gaan duiken). Verder uitstekende reis onder leiding van Herman (die alle lof verdiend voor zijn organisatie en de goede groepssfeer).

Willy

USA Westkust 28/08/2016

Beste Hobo,
De Amerikareis van 28/09 was super. Het was onze eerste reis met HOBO en we zijn zeer tevreden. Gerrit onze reisbegeleider was zeer ervaren en heeft een uitstekende kennis van de USA. Marc onze chauffeur was altijd zeer attentvol en bracht ons elke dag veilig van de ene bestemming naar de andere. Een pluim voor jullie beiden! Tot nog eens.
Marie-Anne en Marc

USA Westkust 28/08/2016

Beste Hobo ,

Ik wil jullie laten weten dat mijn westkust tour bijzonder goed is verlopen
mede dankzij de zeer bekwame gids Gerrit en ook het hele programma
is top en vol hoogtepunten. Marc was ook een heel vriendelijke
en behulpzame medegids en chauffeur .
Het was voor mij een topreis .
Met dank.

Julienne

USA Westkust 28/08/2016

Aan alle medewerkers van Hobo reizen.
Terug thuis van de inmiddels vijfde reis die ik met Hobo reizen gedaan heb.
Deze keer was het de USA West Coast Tour.
Het was een geweldig mooie super reis met alles erop en eraan. Cultuur; architectuur; natuur enz...enz....
Wat ik zeker wil vermelden is een dikke merci voor de geweldige begeleiding van de supergoede gids: Gerrit! Hij kan het! Hij deed het.
De eerste uitleg kregen we al voor ons vertrek aan het busje zodat we wisten wat de dag ons ging brengen. Bij alle stops was er de nodige uitvoerige uitleg en onze bijkomende vragen werden steeds beantwoord.
Ook de tweede begeleider en goede chauffeur: Marc was op de wandelingen altijd zeer attent en behulpzaam voor iedereen. Hij droeg in zijn rugzak zelfs de flesjes water van de dames.
Aan beiden dus héééél erg bedankt. Kortom. Het was een zeer toffe reis. Ik zeg het zeker door aan vrienden en kennissen.

Beste groetjes.
Simone

Groenland Fotoreis 23/08/2016

Een beleving die enkel in superlatieven kan beschreven worden : fantastisch, buitengewoon.
De adembenemende landschappen, de irreële ijsformaties, de stilte – soms doorbroken door het krakende ijs, de tristesse van Ittoqqortoormiit. Groenland heeft indruk op mij gemaakt.
Het verblijf op de Donna Wood was supergezellig dankzij het fijne reisgezelschap, dankzij Johan en de crew die al het mogelijke hebben gedaan om ons optimaal van deze reis te kunnen laten genieten, en dankzij Maya die ons wist te bekoren met de geur van versgebakken brood en heerlijke soep. Het was altijd een beetje, “thuiskomen” op de boot.
Het was kortom een reis om te koesteren – een voorrecht.

Karine

USA Westkust 28/08/2016

Dag Gerrit,

Dankjewel voor de begeleiding van deze prachtige reis. We hebben ervan genoten en deze reis staat bij ons bij de top van de reeds gedane bestemmingen.
We zijn ook fan van HOBO-reizen geworden! De reisbeurs op 8 januari 2017 staat genoteerd!
We wensen jou nog veel succes als reisleider en gids!

Vele groetjes en tot ziens,

Kris & Rony

Fotoreis Groenland 23/08/2016

Aan Hobo,

Ik ben sinds gisteren terug van de fotografiereis Groenland, die begeleid werd door Johan. Ik kan alleen maar onderstrepen dat een op zo een manier georganiseerde fotoreis, een Mekka is voor de avontuurlijke amateurfotograaf in Vlaanderen, die eens iets anders dan “main stream” wil capteren.
Ik houd het bij één voorbeeld. In de nacht van 31/8 op 1/9 was er buitengewoon noorderlicht waar te nemen boven Reykjavik, dermate dat het zelfs de media heeft gehaald. Samen met Hobo werd er een gelijkaardige reis georganiseerd door het Zuiderhuis, onder leiding van Bart Heirweg, ook niet meteen de eerste de beste.
Toen we hen ’s morgens ontmoetten op de luchthaven van Keflavik, keken ze nogal sip wanneer we dit ter sprake brachten. Gewoon blijven slapen... Johan had het wel opgemerkt en is bij iedereen komen aankloppen. Als geïnteresseerde stond ik zo op de eerste rij om dit te ervaren.

Ga verder op de ingeslagen weg van de fotografiereizen, zou ik zeggen.

Luc

Canada 30/07/2016

Beste Hoboreizen,

Wij zijn terug uit Canada en we beleefden de reis van ons leven. Once in a lifetime!!

Groeten van tevreden reizigers
Claudine

Guatemala-Honduras 14/07/2016

Beste Hobo-team,

We zijn nu enige dagen terug thuis van onze reis naar Guatemala-Honduras (reis 14.07.2016). Een zeer positieve evaluatie lijkt ons gepast.
De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen, programma werd tot in de puntjes uitgevoerd en daar waar nodig via de nodige creativiteit aangevuld.
We wensen ook reisleidster Marleen even in het zonnetje te zetten voor haar attentvolle en professionele begeleiding.
Wat een engagement stelde zij ten toon !!!!!
Besluit : Aanrader !!!!!

Danny en Linda

Borneo 13/07/2016

Ben net terug van de reis "naar het hart van Maleisisch Borneo" van 13 juli 2016.
Het was een fantastische reis onder begeleiding van Vivianne. Ze heeft ons het dagelijkse leven van de Ibans getoond en onder begeleiding van plaatselijke gidsen hebben we veel wildlife gespot. Het programma was een goede mix van comfort en avontuur. Viviane bedankt!
Marie-Jeanne

Australië 09/07/2016

Beste Hobo,

Ik ben net thuis van de Australië-reis en had jullie graag verteld hoe prachtig deze reis wel was!
Eerst en vooral wil ik toch wel de begeleiders Luc en Natalie bedanken voor alles! Zij hebben deze reis gemaakt tot wat ze geworden is: deze sociaal-voeldende mensen zorgden ervoor dat elke deelnemer aan deze reis zich onmiddellijk thuis voelde in de groep. Zij hebben ons ook steeds op een heel veilige, leerrijke en boeiende manier van het ene plaatsje naar het andere gebracht. En ondanks het feit dat ze regelmatig 400-500km per dag moesten rijden, stonden ze 's avonds steeds paraat om vragen te beantwoorden, meer info te geven over de komende dagen en iedereen mee te nemen (wie dat wou) om iets lekkers te gaan eten.
Zij hebben mij een deel van Australië laten zien waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Machtige en woeste kusten, plaatsjes in de outback waar geen enkele andere toerist te bespeuren viel, maakten het voor mij nog onvergetelijker!
Ook de gastvrijheid van de eigenaars van het motel in Robe zal mij altijd bijblijven. Waar vind je nog mensen waar een hele groep HOBO-reizigers zomaar hun salon mag inpalmen om samen met hen rond de kachel te zitten en te babbelen en waar ze op de eerlijkheid van de klanten rekenen om de rekening van de drank te betalen? Het hoeven niet steeds sterrenhotels te zijn om indruk te maken, vind ik persoonlijk.
Kortom: Australië heeft een enorme indruk op mij nagelaten en was voor mij de perfecte reis! En zowel Luc als Natalie hebben daar een heel grote rol in gespeeld, waarvoor nogmaals duizend maal dank aan hen!!!!!

Groetjes van een heel tevreden HOBO-reiziger,
Natacha

 Guatemala-Honduras 14/07/2016

Hallo Hoboteam,

Pas terug van onze mooie reis naar Guatemala & Honduras, van 14/7/16.
Woensdag thuis gekomen.
Alles was tiptop in orde op alle vlakken.
Reisbegeleiding ,gidsen ,eten, verblijven. En vooral het mooie programma, zeker een aanrader.
Deze twee landen zijn prachtig, natuur en cultuur. Met plezier geven wij ook een grote pluim aan de reisleiding(Marleen).

Martine & Daniel

Canada 28/05/2016

Geachte directie van Hobo-reizen,

Wij hebben recent deelgenomen aan de reis naar de Verenigde Staten en Canada, onder de begeleiding van Paul en Michel.

Met volle teugen hebben wij kunnen genieten van het prachtige programma, dat mede dankzij jullie begeleiders, feilloos en bijzonder geanimeerd verliep.

We hebben in het verleden vele reizen ondernomen doch deze was de eerste met jullie organisatie. Maar wees gerust, er zullen er beslist nog volgen. In 2018 hopen we mee naar Alaska te trekken en voor 2017 ligt onze keuze in het verschiet.

Kortom wij zijn bijzonder tevreden over het ganse verloop van de reis maar zouden toch graag een tip meegeven voor wat de uitstappen in Seattle betreft, meer bepaald omtrent de beperkte tijd en mogelijkheden die er waren om een bezoek te brengen aan het museum van Boeing. Naar ons gevoel zou dit best kunnen indien de bezoeken in het centrum van Seattle beperkt zouden worden tot de toren en het museum van de goudzoekers. Vliegtuigbouwer Boeing is immers een van de grootste pioniers van in onze luchtvaartgeschiedenis, wat een bezoek aan dit uitgebreide museum zeker rechtvaardigt.

Maar goed, behoudens deze “tip” willen we uw organisatie alsook jullie fantastische medewerkers bijzonder en oprecht bedanken voor de deze sublieme en onvergetelijke ervaring.

Met vriendelijke groeten,
Jef en Jacqueline

Armenië-Georgië 04/06/2016

Hallo,

Vrijdag zijn we thuis gekomen van weer eens een fantastische reis!
Zowel Armenië als Georgië zijn prachtige landen met een rijke cultuur en geschiedenis en een prachtige natuur!
Onze reisleider Robert is heel professioneel en alert.
De plaatselijke gidsen kenden hun geschiedenis en waren heel bedreven.
We hebben echt genoten en ons reisgezelschap kwam heel goed overeen.
Nogmaals dank voor jullie uitstekende en puike organisatie.
Ik kijk al uit naar mijn volgende reis ( Peru, vertrek 25 september 2016 ).

Met vriendelijke groeten,
Annemie

Canada 28/05/2016

Beste,
Na onze thuiskomst op 16/06/2016, van de reis naar West-Canada, had ik een hectische professionele week, maar ik denk dat het nu hoog tijd is om een evaluatie over deze reis, onder de kundige leiding van Paul en Michel, aan jullie over te maken.
Voor ons was dit een eerste kennismaking met HOBO. (Wij hadden reeds enkele reizen met “De Blauwe Vogel” gemaakt) Deze reis was een zeer positieve ervaring qua reisleiding. Paul, voor de 33ste maal in West-Canada, heeft samen met Michel (Alaskakenner) deze reis fantastisch begeleid. Wij hebben een goede samenhorigheid tussen beiden ervaren.
Bij onze aankomst in Salt-Lake-City was een van onze reiskoffers volledig beschadigd en gingen wij met Paul naar de schadeclaim, waar ons prompt een nieuwe valies ter beschikking werd gesteld, zodat na het overladen van de bagage, wij onze reis zonder problemen konden verder zetten.
Na enkele dagen hadden wij begrepen dat Paul de Canada-kenner was en Michel de Alaska-kenner.
Paul had voor elk probleem met de reisroute een alternatieve oplossing. Wij hadden de indruk dat hij het reiscircuit kende als zijn broekzak.
Beide reisbegeleiders zijn zeer attentvol en klantvriendelijk naar alle deelnemers en zijn steeds bereid om iedereen tot in de details bij te staan. Zij zijn zeer correct en eerlijk en bovendien goede chauffeurs, die ons het mooiste van de natuur hebben laten zien.
Iedere morgen waren de busjes zorgvuldig gekuist en de ramen schoongemaakt.
Indien wij verdere reizen overwegen met HOBO, is het dankzij de positieve ervaring en de goede leiding van de beide gidsen.
Hopelijk kan Hobo nog lang genieten van deze ervaren reisleiders Paul & Michel.

Met vriendelijke groeten,
Jos en Monique

USA West Coast Tour 04/06/2016

Mogen mijn man en ik HOBO feliciteren met het organiseren van de gemaakte USA-reis. Het was voor ons beiden een onbeschrijfelijke ervaring om, met 2 begeleiders en 14 medereizigers, wellicht het mooiste stukje natuur van Amerika te bewonderen en te beleven. Het ‘wauw-gevoel’ was nooit ver weg! We genieten nog intens van de opgelopen ervaringen! Dank je wel!

Graag willen we ook een korte evaluatie van de reis eraan toevoegen.
Na een wat moeilijke start met KLM en ontbrekende valiezen kwam alles vrij vlot op zijn pootjes terecht. Een dikke pluim voor Gerrit en Cedric (eveneens voor Air France!) die dit probleem in korte tijd oplosten. De medereizigers vormden een goede groep met respect voor ieders eigenheid. Wij brachten bijna volledig de reis door op het busje van Cedric. Niets als lof voor deze jonge begeleider: een enorme inzet, aandacht voor iedere reiziger, nooit een toontje te hoog of te laag, hulpvaardig tot en met, taalvaardig en ruime kennis van de steden en parken, degelijke uitleg, in niets opdringerig, kortom de gedroomde begeleider. 

Hartelijke groeten,
José en Agnes

China 15/05/2016 

Beste Didier,

Van εŒ—δΊ¬ (Beijing)tot δΈŠζ΅·εΈ‚ (Shanghai) heb je ons op een fantastische manier samen met de plaatselijke gidsen, onder wie enkele met grote kwaliteiten, door δΈ­ε›½ (China) geleid.

Je was een reisbegeleider die alle deelnemers tot een coherente groep wist samen te smelten. We appreciëren je correctheid, je stiptheid, je humor, je aandacht voor ieders vragen en verzuchtingen, je vlotte vertaling van de Franse, de Engelse en de quasi-Engelse uiteenzettingen, je inzicht in de Chinese cultuur en je doorgedreven kennis van de Oosterse godsdiensten.

Je hebt van onze Chinareis een onvergetelijke belevenis gemaakt. Proficiat aan Hobo voor de feilloze organisatie, en vooral proficiat aan jou voor de realisatie ervan. Vanwege ieder van ons: duizendmaal bedankt !

Getekend: Leo, Monique, Marc, Jeannine, Luc, Ludo, Marijke,Sylvain, Hilda, Johan, Rita, Marianne, Paul, An, Jean-Pierre

China 15/05/2016

Aan het Hobo management,
Ik ben pas terug van een reis naar China, begeleid door Hobogids Didier.
Het was een leuke, leerrijke en voor mij vermoeiende reis. Leuk omwille van de goede groepssfeer. Leerrijk omwille van de taalkundigheid en vaardigheid van Didier, een echt erudiet persoon.
Het is goed dat Hobo zo iemand in zijn rangen heeft.

mvg Luc

China 15/05/2016

Wij zijn net terug van onze China rondreis en kunnen melden dat wij een geweldig goede reiservaring hadden. Het was onze eerste, maar zeker niet onze laatste keer, met Hobo !

Alles liep gesmeerd, het was een toffe groep, we sliepen meermaals in mooie hotels,soms eens iets minder maar dat lag aan de afgelegen streek die we bezochten, het eten was steeds lekker, geen enkel probleem met onze gezondheid hieromtrent gehad en ook de bussen waren goed. Ook de 4 binnenlandse vluchten en de nachttrein in softsleepers waren allen goed op voorhand geregeld. Het was wel een “gevuld” programma, moe maar voldaan halen wij nu de mooie herinneringen op. Zoveel gezien, zoveel foto’s gemaakt. Een rijke kennis hebben over het bezochte land is voor een reisleider zeer belangrijk, maar even belangrijk is het om een goede feeling te hebben om met een groep Vlamingen zo’n verre reis tot een leuke ervaring te maken. Dit gebeurde vlekkeloos dankzij onze reisleider Didier, waarvoor nogmaals onze hartelijk dank ! Hopelijk kunnen we Didier op één van onze volgende Hobo reizen terug ontmoeten als onze reisleider. Jeannine en Marc

Uzbekistan-Turkmenistan 04/05/2016

Terug van een prachtige reis naar Uzbekistan/Turkmenistan. Mooi programma en een fantastische reisleider Ian. Wij zien er al naar uit hem terug als reisleider in Alaska te hebben.
Vriendelijke groeten
Leon en Frieda

Vietnam-Cambodja 26/03/2016

Beste,
Terug thuis van mijn reis naar Vietnam/Cambodja houd ik eraan Hoboreizen te danken voor het programma en de fantastische reisbegeleiding.
Vooral de reisbegeleiding door Linda maakte van deze reis een dagelijkse aangename en leerzame ontdekking van Vietnam en Cambodja.
Jullie mogen echt fier zijn over Linda te kunnen beschikken voor het welbevinden van àlle deelnemers ! Zij maakte van de deelnemers van deze reis, een echte vriendengroep !

Met dank en vriendelijke groeten
Werner

 

Jordanië 26/3/2016

Beste,

Onze reis naar en in Jordanië is bijzonder goed geweest!
Hartelijk dank voor de prima organisatie, vooral in deze moeilijke periode.
Hilde is een prima gids, duidelijk met grote ervaring; zij getuigde van goede kennis van de geschiedenis en het sociale leven van het land en haar omgang met ons, reizigers, was heel aangenaam en gaf ons vertrouwen in het goede verloop van de reis.

Tot nog eens!
Luc en Griet

Laos - Cambodja 25/02/2016

Beste Didier,

Ik wou u in persoonlijke naam bedanken voor de begeleiding van deze mooie
reis. Ik heb ervan genoten en ook de groep was tof. We hebben heel veel gezien
en mogen beleven in deze twee landen. Vooral het verblijf op het eiland in die
paradijselijke lodge zal mij bijblijven. De tocht heen en weer naar het vasteland
met dat vlot vond ik fantastisch. Natuurlijk ook de tempels, Angkor, de Mekong en
zoveel meer.
Bedankt en ik wens u nog veel mooie reizen.

Groeten uit Mechelen

ETHIOPIË 29/1/2016

Beste Hobo,

Een kort woordje van appreciatie voor de heerlijke reis die we zojuist achter de rug hebben.
Eerst en vooral een dikke pluim voor Marleen, onze reisleidster. Zeer geëngageerd en altijd klaar staan voor iedereen: dat was uitmuntend. Ook haar kennis over het land en haar organisatietalent waren uitstekend.

Vervolgens een speciaal woordje voor de chauffeurs (zowel van de bussen als van de 4x4 's): we hebben ons altijd heel veilig gevoeld in hun handen. De chauffeurs van de 4x4's kenden ook hun land en de lokale cultuur. We konden altijd bij hen terecht met onze vragen over de zaken die we onderweg zagen.

De hotels waren, zoals verwacht, af en toe wel wat "speciaals". Maar dat kon de pret niet bederven.

Het is een land waar je in de buik van Afrika verzeild geraakt en dan weet je dat er wel eens iets niet volgens plan kan verlopen. Gelukkig hadden we geen zeurpieten in onze groep die bestond uit ervaren reizigers die wisten dat Afrika ....Afrika is.

Dit was onze eerste reis met Hobo, en zeker onze laatste niet ! We kijken uit naar een volgende gelegenheid !

Vriendelijke groeten,
Roger en Josiane
 

ETHIOPIË – 17/1/2016

We zijn net 2 dagen terug van de heel mooie rond reis in Ethiopië, zowel Noord als Zuid.

Het was een prachtige en aangename reis waar we volop van hebben genoten. De natuur en mensen in Ethiopië zijn zonder meer prachtig.

Niet altijd makkelijke accommodaties maar wel een heel toffe groep en een heel goede Hobo-begeleiding met Ian.

Bedankt aan Ian om van deze reis voor ons een onvergetelijke herinnering te hebben gemaakt.

Noord met zijn kerken en Zuid met zijn stammen is werkelijk een MUST voor de wereldreiziger.

De plaatselijke gidsen hun Engels was prima en hun kennis heel uitgebreid. Daar bovenop vertaalde Ian alles in het Nederlands, prima.

Alles was goed geregeld en alles is goed verlopen uitgenomen enkele onvoorziene perikelen (!) die snel en efficiënt werden opgelost door Ian.

We kijken alvast met veel interesse uit naar een volgende bestemming en reis met Hobo.

Mvg
– Marc en Olga


LADAKH – 29/8/2015

Beste,

Als trouwe Hoboreiziger wil ik nogmaals mijn waardering uitspreken voor jullie op alle gebied.
Mijn 10de reis was Ladakh (29 aug 2015) met Frans als reisleider.
En in 2016 staan 11 en 12 op het programma.
Op 4 juni 2016: Armenië-Georgië
Op 25 aug 2016: Peru.
Ik weet dat Frans Armenië-Georgië al begeleid heeft.
In Colombia (jan 2015) hadden we Michou als reisleidster, ook heel gedreven.
Al jullie reisleiders zijn fantastische mensen!!

Met dank en vriendelijke groeten,
Annemie

MYANMAR – 17/11/2015

Beste Dirk en collega's,

Zoals gebruikelijk maken wij na een reis een evaluatie op voor onszelf, alsmede voor de reisorganisator ...

Hobo heeft een uitgebalanceerd programma voorgeschoteld qua natuur, boeddhisme, cultuur en volk, waarbij de bezoeken aan de minderheden rond Kentung een surplus vormden.Veel tempels en stoepa's en boedha's weliswaar, maar deze maken deel uit van het leven in Myanmar. De vriendelijkheid van de bevolking heeft ons ook aangenaam verrast.

De meeste hotels waren top, doch weliswaar ook in functie van de mogelijkheden ter plaatse, zoals bv. in Kentung.

Chatrium en Sanctum waren zeker 5 sterren waard.

We wensen ook hierbij de reisleiding van Michou positief te vermelden, adequate organisatie, steeds attent voor alle groepsleden, met een dosis humor, goed voorbereid en perfecte vertaling van het soms moeilijke Engels van de gidsen, welke echter ook top waren ( zeker ook de lokale gids in Kentung ).

In samenspraak wisten zij ons te verrassen met interessante en niet geplande foto- en tussenstops, alsook met extra's als de bedelgang van de monniken, hun gebedsmoment, een optocht van 'novices' en zo verder.We hebben genoten van deze reis.

Dus allen bedankt en tot op jullie reisbeurs in januari!


Mvg,

– Lode en Marijke

MYANMAR – 17/11/2015

 

Geachte,

Onze reis naar Myanmar op 17/11/2015 was een echte topper, dat bewijzen de vele foto's en uren film.

Dankzij jullie inzet en de gedrevenheid van onze gidsen en in het bijzonder van onze reisbegeleidster Michou, hebben wij enorm genoten van wat het land te bieden heeft.

De vele tempels en pagodes, het bezoek aan de minderheden, de monniken optocht met voedselbedeling en de heel vriendelijke bevolking hebben ons aangenaam verrast.

Ook de hotels, afhankelijk van de plaatselijke mogelijkheden, waren uitstekend gekozen.

Verder hebben de variatie, de gezellige groepssfeer en het mooie weer van deze reis een onvergetelijke ervaring gemaakt.

Hartelijk bedankt.
– Patrick & Lucrèce

 

ARGENTINIË/CHILI – 2/11/15

Beste mede-reizigers,

Misschien weten jullie het al maar mevr. Kirchner is geen presidente meer van Argentinië. Het volk heeft de centrumrechtse liberaal Mauricio Macri verkozen.Hopelijk brengt de nieuwe president voor alle Argentijnen (en niet alleen voor de grootgrondbezitters) meer welvaart en meer welzijn.

We genieten nog na van ons leuk gezelschap, onze excellente begeleidster Elsy en het Argentinië-deel van onze reis. Ondertussen is sinds gisteren onze recuperatie 100 %!

Het ga jullie goed,

– Bea & Yvan

RAJASTHAN – 31/10/2015

Mooie reis gehad met fantastische gids Marleen. Prachtige forten en paleizen maar zeer drukke steden. Bedankt nogmaals Marleen voor alle goede zorgen.

– Werner

DARJEELING – 31/10/2015

Beste Lieve,

Graag willen Annie en Piet U nog eens bedanken voor uw deskundige en accurate hulp bij de Bhutanreis. U was een reisleidster uit de duizend!! Want U hebt alles gedaan om het ons naar de zin te maken en ons veel bijgeleerd.

We zijn al wat gerecupereerd van de jetlag en zullen nog veel nagenieten van de foto´s en film die we nog moeten maken. Het spijt ons wel dat we op de bijeenkomst van zondag 13 december niet kunnen aanwezig zijn.


Toch vele groetjes.

– Annie en Piet

CHILI – 24/10/2015

Met HOBO naar Santiago om de wijn te proeven
In de rijk gestoffeerde velden en diepe groeven
We bezochten de moderne stad en Valparaiso zijn haven
Via Casablanca om regelmatig de dorst te laven


Met Marleen trokken we door de woestijn
Rijkelijk begoten met bier en wijn
We bezochten de hete geisers en bevroren bijna dood
Daarna gingen we naar de vallei van de maan en de dood

Via Puerto Montt naar Puerto Varas
Daar was iedereen in zijn sas
De grote vulkaan weerspiegelde in het meer, bedekt met eeuwige sneeuw
Er was rijkelijk eten gevolgd door een slaperige geeuw

Naar Chiloe omwille van de geklasseerde kerken
Maar de terugweg was buiten alle perken
Naar Puerto Nateles in Patagonie
Dat was nogal een verlaten kolonie


De storm was geweldig, onze boot moest keren
Dan maar naar de grot van de Milodon om over het verledente leren
Naar Torres del Paine, met de zon, niet te kloppen
Met meren en bergen met sneeuw op de toppen


Naar Rapa Nui met zijn reuzen met hoeden
Hun koraalogen staarden ons aan alsof ze het kwaad moesten broeden
't Was mooi en mysterieus en plezant
De zon bleef gelukkig aan onze kant


Marleen, we danken u voor deze reis
Met een envelop met wat spijs
En misschien een lied van onze jongste gast

Kurt, de chef, een opgewekte eregast


Bedankt voor dit prachtige gedicht

– Achiel & Lieve

IRAN – 2/10/2015

Pas terug van de Iran reis van 02/10/15.

Het was een prachtige en aangename reis waar we volop hebben van genoten.Goede accommodaties - toffe groep en een heel goede Hobobegeleiding. Bedankt An om van deze reis een onvergetelijke herinnering te hebben gemaakt.

Enkel de plaatselijke gids zijn Engels was geen hoogvlieger en zijn telefoon was soms iets te vast aan zijn oor geplakt maar wel een sympathieke en zorgzame man onze Abbas.

Alles was goed geregeld en alles is goed verlopen!


We kijken al met veel interesse in de pas aangekregen nieuwe brochure voor een bestemming voor volgend jaar.

– Roubi & Yolande

PERU – 27/9/2015

Beste,

Hierbij wens ik Hobo te bedanken en zeker onze reisleider Michou voor de mooie reis die we mochten beleven van 27 september tot 14 oktober 2015.

We kregen een boeiend overzicht van het huidige Peru te zien met verschillende hoogtepunten.Het oude centrum van de Inca's, Cuzco; bezoek aan het Titicacameer, de excursie naar Colca Canyon, het legendarische museum van de Koninklijke graven van Sipan en zeker de kers op de taart: Macchu Picchu.De organisatie liep perfect ook mede dankzij onze fijne reisleidster Michou. We konden dag en nacht terecht bij haar voor al onze kleine probleempjes en vragen. Het logies voorzien door Hobo was meer dan voortreffelijk. We logeerden niet alleen in de prachtige hotels van de Libertadorketen, maar de andere hotels waren ook op en top in orde.

Met onze kleine groep, 16 mensen,hebben we een onvergetelijke reis beleefd! Bedankt Hobo. Jullie zijn zeker een aanrader voor wie van plan is een wereldreis te maken.


Nogmaals bedankt en zeker tot ziens!

– Eddy en Dominique


MADAGASCAR – 23/9/2015

Zowel Paul als ik hebben met volle teugen genoten van onze verre-bestemmingsreis, waar we al een gans jaar naar zaten te verlangen ... HOBO is topklasse en supergoed georganiseerd, daar kunnen we van getuigen en vanaf nu ook kunnen van meepraten met al onze medereizigers die al verschillende keren verre bestemmingen gedaan hadden :-)

Wij beiden willen je nogmaals hartelijk danken voor de 'puike' begeleiding, het oplossen van problemen en/of tussenkomen bij de hoteldirecties of maaltijd-chefkoks als er iets niet naar de zin van de reizigers was.

Paul was super tevreden dat je alle 'franstalige' uitleg netjes en volledig vertaalde naar het NL, want zo heeft hij ook alles compleet verstaan en 100% genoten van het 'rode, onvergetelijke' eiland.

– Christiane

ARMENIË/GEORGIË – 5/9/2015

Onze reis doorheen Georgië en Armenië (05 - 18september) heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen, het is een culturele en culinaire ontdekkingstocht geworden doorheen een prachtig, bijwijlen indrukwekkend landschap.

De combinatie van de twee landen is bijzonder en een zeer goede keuze.

Tot slot wensen we Michou, onze reisleidster, te bedanken voor haar professionele reisleiding, haar voortreffelijke vertalingen en haar vriendelijke houding.

Kortom Georgië-Armenië was top.

Met vriendelijke groeten,

– Marcel en Chris

USA WEST COAST – 29/8/2015

Beste,

Graag wat korte feedback over onze Westkust USA reis (september 2015). Wat laat maar hieruit blijkt dat we er nog steeds aan terugdenken en van nagenieten! Een bijzondere dank je wel aan onze reisleiders: Patrick, Ian en Paul (3 dagen). Alle drie goede chauffeurs en bezielde begeleiders met veel ervaring en achtergrond kennis. Tevens uiterst gedienstig. Niets was hen teveel. Onze reisgroep was als het ware één grote familie en dat maakte onze Westkust trip nog aangenamer!

Eveneens dank aan Hobo voor het mooie programma. Het gaat jullie allen goed en wel.


Vriendelijke groeten,

– Ivan en Bea

PS: en nu vertrekken we met Hobo naar Patagonië ( Chili/Argentinië ), joepie!

ALASKA – 19/7/2015

 

Wij zijn net terug van de Alaska-reis waar we ontzettend genoten hebben van een prachtig land. De weergoden hadden voor ons een speciaal boontje en alle geplande bezoeken konden worden afgelegd. Dankzij onze reisleiders Ian en Bert, die bereid waren hun kennis en wetenswaardigheden over Alaska met ons te delen, hun organisatorische- en leiderschapstalenten en niettemin hun persoonlijk engagement en inzet, werd deze reis een succesverhaal. Reisleiders om te koesteren!


Vriendelijke groet,

– Theo & Magda

 

NICARAGUA/PANAMA – 13/7/2015

Voor de 2de maal weggeweest met hobo. Nu hadden we geopteerd voor de Nicaragua/Panamareis, een nieuw aanbod in de brochure. We hebben ervan genoten! Zowel van Nicaragua als van Panama. 2 totaal verschillende landen. Maar dat maakt deze reis dan ook juist zo boeiend! De contrasten... Het was een prachtige reis en onze gids Fabienne heeft ze dan ook prima geleid! Een dame met klasse en met een warm hart, altijd voor iedereen in de weer. Fabienne heeft echt alles gedaan om het de groep zo goed mogelijk naar de zin te maken. Ja, ik kan nog veel positieve zaken vermelden, maar ik zal maar stoppen. Eén ding is zeker: deze prachtige reis loont zeker de moeite! En na een 2de reis met Hobo denken we al aan een derde...


Zeer enthousiaste Hobo reizigers

– Diane & Ludo

JAVA/SULAWESI/BALI – 11/7/2015

Sinds vanmorgen, mogen wij na een prachtige reis naar Java, Bali en Sulawezi, terug genieten van onze Belgische regen. Toch houd ik eraan, iedereen die aan de organisatie van deze reis meewerkte, te bedanken, want alles was, hoe kan het ook anders bij Hobo, weer tot in de puntjes verzorgd. Ik wil zeker ook een speciaal woordje van dank geven aan onze reisleidster An, die dankzij haar gedrevenheid, haar algemene kennis en vooral haar kennis van het land, aan deze reis nog een extra dimensie wist te geven. Hopelijk kan zij nog met veel groepen eropuit trekken en dankzij haar kennis en ervaring deze mensen laten genieten van een prachtige reiservaring.


Vriendelijke groeten,

– Hubert & Moniek

USA – 11/7/2015

Ons fotoboek van onze mooie reis naar Amerika is al klaar. Vol met alleen maar goede herinneringen. Wij hebben zelfs een beer gespot in een bloemenweide van Yosemite National Park! Ook de Golden Gate Bridge in volle zon blijft een onvergetelijke ervaring. Dit allemaal dankzij onze gids Patrick die een echte rots in de branding bleek. Wij denken aan hem terug met een warm gevoel. Dank u voor deze mooie ervaring.

– Ewald & Dina

GUATEMALA/HONDURAS – 9/7/2015

Dit was onze eerste HOBO reis maar beslist niet onze laatste. Het programma was evenwichtig samengesteld waarbij alle hoogtepunten aan bod kwamen. Alle hotels waren prima en ook de plaatselijke gids Marvin was subliem. Een speciale vermelding gaat ook naar onze reisleider José, die ons van bij het vertrek op Zaventem tot bij terugkeer met raad en daad en met kennis van zaken bijstond en waarvoor geen inspanning te veel was. Er staan in de Hobo brochure nog tal van bestemmingen die ons aanspreken.

Vriendelijke groeten,

– Guido & Elsie

Zambia/Namibië/Botswana/Zimbabwe – 8/7/2015

Hierbij wil ik even melden dat dit een schitterende reis wat met heel wat onvergetelijke momenten! Vooral het verblijf in Bomani Lodge in Zimbabwe had voor mij eeuwig mogen duren en zou ik zeker en vast in het programma houden. Ook de reisleidster Michou heeft schitterend werk geleverd en zeker en vast bijgedragen tot deze onvergetelijke ervaring! Jullie hebben er een klant bij.

Vriendelijke groeten,

– Natacha

PERU – 5/7/2015

 

Wij zijn net terug van de rondreis in Peru, een land dat ongelofelijk veel te bieden heeft. Wij hebben genoten van de prachtige mix van natuur en cultuur, de vriendelijke bevolking en de lekkere Peruviaanse keuken. Onze bijzondere waardering gaat uit naar onze reisleidster Linda. Haar enthousiasme en professionalisme gaven een grote meerwaarde aan deze reis. Zij was een schitterende ambassadrice voor Peru en voor Hobo.

– Geert en Annick


 

JAPAN – 4/4/2015

Voor ons was dit de eerste keer dat we met Hobo op reis vertrokken en ze voldeed aan al onze verwachtingen. (Behalve het weer, maar dat heb je niet de hand.) Het was een prachtige reis die vooral top was door de reisleider (Didier) die alles tot in detail organiseerde en de lokale gids Ryoko Aosaki die perfect op de hoogte was van haar taak en een professionele uitleg gaf bij het bezoek van de bezienswaardigheden.

Ter plaatse hebben we enkele malen een klein probleem gehad, wat het gevolg was van het weer en andere externe oorzaken, maar deze werden snel opgelost in samenspraak met de groep.

We houden van deze reis een zeer grote voldoening over en hopen in de toekomst nog vaak met jullie op vakantie te vertrekken en hopelijk nog eens met Didier.

– Ivo & Renée

IRAN – 4/4/2015

Hallo,

Het was fijn deze reis mee te maken.

Iran is een prachtig land met enorm vriendelijke mensen en historische schatten. Het eten is lekker en de door jullie gekozen hotels zijn uitstekend. Mahroo, de Iraanse gids heeft ondanks haar verkoudheid het heel goed gedaan en ons veel bijgebracht.De chauffeur Mohammed was excellent, om een idee te geven, hij is niet één keer brut vertrokken en dat is niet makkelijk.

Als laatste, Marleen, onze Hobo begeleidster verdient een dikke pluim. Tot de laatste seconde is ze blijven vertalen naar het Nederlands. Zelfs mensen die de Engelse taal perfect verstonden vonden deze inspanning prachtig. Zij had gezag zonder baas te spelen! Nooit is iemand te laat op een van de afspraken gekomen. Veel tijdwinst voor de reizigers. Iedere vraag werd vriendelijk beantwoord.

De Iran-reis heeft mij gestimuleerd om weer meer begeleide reizen te gaan doen.

Met vriendelijke groeten

NIEUW ZEELAND – 31/1/2015

Beste,

Mijn eerste HOBO reis is een feit en misschien is het voor jullie nuttig om een kleine feedback te krijgen van een nieuwe klant.

Het is een prachtige reis geweest. Vooral te danken aan:

1. de professionele organisatie van het volledige HOBO team.

2. het volledige HOBO programma met alle hoogtepunten in Nieuw Zeeland.

3. de goede reisbegeleiding door An.

4. En ... zeker niet vergeten ... onze guide/driver in Nieuw Zeeland: Mark Von Huben. Ik heb al vele reizen gedaan en zelden heb ik zo'n enthousiaste en hulpvaardige gids gehad als Mark. En hij weet trouwens zeer veel over z'n thuisland en deelt dit graag mee aan de medereizigers.

Ik zou zelfs durven zeggen: zorg ervoor dat Mark en An jullie Nieuw Zeeland reis begeleiden en de reis kan niet mislukken!

Dus hartelijk dank voor de mooie reis en zeker tot een volgende keer!


Bedankt en groetjes,

– Leo

COLOMBIA – 09/01/15

Beste HOBO team,

Van 9 tot 24 januari hebben we een uitstekend georganiseerde reis door Colombia meegemaakt. Het verslag/blog ervan is te lezen op http://colombiareis.blogspot.be

Colombia heeft een groot imagoprobleem. Zeer ten onrechte. Het clichés wil dat Colombia als een onveilig land beschouwd wordt.

Bij ons was dat niet anders. Maar, laat deze reis nu net alle vooroordelen over het land ontkracht hebben. Alle verwachtingen werden overtroffen. De overheid, de bevolking, gidsen, hotels, restaurants doet er alles aan opdat de reizigers zich volledig op hun gemak voelen.Het was een uitstekend programma met een goede mix van natuur, cultuur, geschiedenis, steden, uitstekende hotels, goede keuken, gedreven lokale gidsen, zeer veilig land, uitstekend hygiëne, kortom een perfect programma bij een perfecte reis. Colombia is een geografisch zeer gevarieerd land, en met de reis die we gedaan hebben, hebben we daar een zeer mooi beeld van kunnen hebben.We hebben een heel goed idee opgedaan van het land ervaren met een aangename bevolking. We reisden 15 dagen rond, maar zonder enige moeite zou je daar nog zeker eens enkele weken aan kunnen breien.

Een zeer speciale vermelding voor de uitstekende begeleiding door de reisbegeleidster Michou. Zij heeft alles uitstekend geregeld en het programma nauwgezet uitgevoerd. Uitstekende kennis van het Spaans. Bij de minste opmerking werd het nodige gedaan voor een oplossing aan te bieden. Dit vooral voor de personen met een aangepast dieet (diabetes). Zeer bedreven en een uitstekende metgezel. Zij is een meerwaarde bij de groepsreizen.


Vriendelijke groeten,

– Jozef (Jef) en Hilda

COLOMBIA – 09/01/15

We zijn gisterenavond thuisgekomen uit Colombia (reis van 9/01/2015--24/01/2015).

Het was prachtig! Ik heb er echt van genoten. Het was mijn 9de Hoboreis en ook mijn zus die voor de eerste keer meeging is laaiend enthousiast!

En we hadden een prachtige reisleidster: Michou: zeer bedreven, zeer enthousiast, ze heeft de gave om alles in goede banen te leiden. Ze begeleidt echt op een professionele manier. We hopen haar in de toekomst nogmaals als reisleidster te hebben.

En nu begin ik te dromen van mijn volgende Hoboreis: 29 augustus 2015 naar Indië-Ladakh.


– Annemie

COLOMBIA – 09/01/15

Beste HOBO - team,

Deze reis in Colombia van de voorbije weken was mijn eerste HOBO reis en ik wil jullie graag laten weten dat ik met een fantastisch gevoel terugkeer uit dit boeiende land. Ook zeer tevreden over het verloop van de reis. Buiten een ongelukkige bus voor de verplaatsing Bogota-Villa de Leyva (wat jullie ongetwijfeld al zullen vernomen hebben), was ik o.a. zeer tevreden over de HOBO begeleiding, de uitstekende lokale gids in Popayan/San Augustin, en de prettige hotels in Popayan, San Augustin, Villa de Leyva en Cartagena.


Met beste groeten,

– Francis

ZUID-AFRIKA – 17/11/14

Aan allen, Hobo reizen, Jules en Hugo

Bij deze wens ik jullie allen te bedanken voor de hele mooie en leerrijke reis naar Zuid-Afrika dat we mochten meemaken met Hobo reizen. Het was een lange ook zeer drukke reis maar oprecht de moeite waard. Ik ben blij een deel van dit prachtig land te mogen ontdekken hebben.

Mede door al de inspanningen van de 2 super gidsen nl. Jules en Hugo. Zij vormen een uitstekend goed team samen.Zij kennen Zuid-Afrika door en door. Steeds de gepaste uitvoerige uitleg over de streek, de geschiedenis, de bevolking, dieren, bloemen en nog zoveel meer.Kortom een welgemeende dikke Merci aan hen beiden.

Blij jullie nog eens terug te zien op de beurs in Leuven binnenkort in januari.


Lieve groetjes

– Simonne

JAPAN – 25/10/14

We hebben een prachtige reis naar Japan achter de rug. Japan is een zalig land, zeer proper en zeer veilig.

Schitterende tempelcomplexen, snelle treinen, lekkere sushi, mooie tuinen, vriendelijke Japanners die graag op de foto willen en de Fuji berg blakend in de zon. Zeer goed programma en toffe gids An, alles tot in de puntjes in orde. We denken ook met plezier terug aan de overnachting in een ryokan, heel speciaal.

En nu op naar onze achtste reis met Hobo.

We keren tevreden terug!!!

– Marcella en Ludo

MEXICO – 22/11/14

Wij zijn veilig en wel in het land, en niet in het minst door jouw toedoen. Wij willen jullie bij deze bedanken voor de fijne ervaring die we hebben opgedaan. En ook voor de goede organisatie voor onze terugkeer, dat zal wel veel werk hebben teweeg gebracht. In ieder geval liep alles heel vlotjes, de vlucht naar Parijs alsook jullie taxichauffeur waren stipt op tijd. En zo kwamen we toch nog op een heel deftig uur aan in Zaventem (nav stakingsdag maandag 8/12/14).

De volledige reis was prima georganiseerd en alles tot in de puntjes geregeld. Didier heeft het ook zeer goed gedaan, al was het voor hem ook de eerste keer. En de lokale gids was echt een pareltje, zo enthousiast en vriendelijk! De bijgeboekte twee dagen waren ook super! Een prima hotel, rustig en met zeer lekker eten, zeker een aanrader! Voor ons was het de eerste groepsreis en het is echt wel voor herhaling vatbaar.

Nogmaals bedankt voor alles en nog veel succes in de toekomst!

– Martine en Gerard

NEPAL – 9/11/14

"Onvergetelijke belevingsreis die ik niet zal vergeten. Proficiat Hobo, proficiat Yves. Koester deze reisbegeleider!!!
Geen enkele negatieve opmerking. Hoop in de toekomst nog met jullie te reizen.

Bedankt en namaste,

– Janine

NEPAL – 9/11/14

Ik heb deelgenomen aan de Nepal reis van 9 tot 22/11.

Voor mij was Nepal sinds mijn kindertijd een droombestemming. Himalaya, Everst, Boedhisme en Hindoeisme hebben me altijd sterk geïnteresseerd en aan al datgene werd ruim tijd en uitleg door Yves gespendeerd.

Ik wil jullie bedanken voor de degelijke organisatie en de goede begeleiding van Yves, ter plaatse.


Groeten

– Jean Marie

MEXICO – 8/11/14

Beste Hobo-medewerkers,

Vriendelijk bedankt, voor jullie "Welkom-thuis" wensen!

Mexico: wat een ontdekkingstocht!

Vaag wist ik "iets" over de Maya's, Tolteken, Misteken, Zapoteken en andere volkeren.Hun grootse bouwwerken en ontelbare kunstschatten, geschiedenis, tradities, hun eigenaardige fascinatie met de dood, hebben mij met verstomming geslagen.Dit was voor mij een maximaal cultureel genieten !

Dit genieten werd mogelijk gemaakt, mede door het door Hobo prima samengesteld programma, de goede plaatselijke gids Lula, maar vooral door jullie, "onze" gids Luc. Hij was de kers op de taart. Door alle medereizigers, gewaardeerd en geliefd om zijn menselijkheid, grote kennis van de geschiedenis en cultuur van de genoemde "stammen". Ook, door zijn vriendelijke kordaatheid en organisatorische, praktische kant. Luc heeft voor alles een goede oplossing !

Ook dank zei de medereizigers, is deze reis voor Rik, mijn partner en mezelf een SUPERREIS geworden!


Dank je Luc, dank je Hobo,

– Lisette

ECUADOR – 7/11/14

Terug thuis van een mooie reis naar Ecuador/Galapagos. Met dank aan de zeer zeer goede gids Elsy = TOPGIDS!

– Ludo & Suzan

ZUID-INDIË – 1/11/14

Aan de directie van HOBO begeleide wereldreizen,

Geachte leden van het HOBO-reis team,

Wij hadden het genoegen deel uit te maken van de groepsreis naar ZUID-INDIA van 01.11.2014 tot en met 16.11.2014.

Wij willen vooral de reisbegeleidster Ann, terecht en welgemeend in de kijker plaatsen en bedanken voor haar begeleiding.

Zelden hebben we een dergelijke perfectie meegemaakt. Deze dame getuigde van zeer goede dossierkennis Zuid-India en dit met een performante taalbeheersing, relativeringsvermogen, overlegcultuur, vriendelijkheid, behulpzaamheid, persoonlijkheid, ...

Zij had een zeer belangrijk aandeel in het welslagen van deze reis. kortom: zij was en is goed zonder meer.

Wij denken dat de inschakeling van deze mevrouw een schot in de roos was van HOBO. Persoonlijk hopen wij ooit nogmaals te mogen deelnemen aan een wereldreis onder haar begeleiding.

U mag ons altijd inlichten van de reizen waarvoor zij als begeleidster wordt ingeschakeld.


Met alle achting,

– Vic & Maria

MADAGASCAR – 24/9/14

Wij zijn sinds zondag terug thuis van onze reis naar Madagascar. Het was een zeer indrukwekkende reis, hebben enorm genoten van de natuur en het land. Ook zijn we zeer aangegrepen over hoe de mensen daar moeten zien te overleven. Dit zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven.

Wij willen vooral onze gidsen Didier en Ony enorm bedanken. Zij waren steeds paraat om te helpen in elke situatie. Het is voor hun geen makkelijke reis geweest met alles wat we hebben meegemaakt. Toch hebben zij steeds alles perfect geregeld gekregen en voor alles een oplossing gevonden zonder dat wij er hinder van ondervonden.

Daarom een heel dikke proficiat aan Didier en Ony!


Hartelijk dank voor de moeite

– Marc en Reinhilde

BOLIVIË – 2/9/14

 

Goedendag Hobo-team,

Sinds enkele dagen zijn we terug uit Bolivië. We hebben deze hoogtestage in dit prachtige indrukwekkende land goed volbracht.Het programma was evenwichtig, de hotels dikwijls goed soms onvermijdelijk iets minder, de lokale gidsen meestal prima.

Maar de gouden plak gaat naar Fabienne, onze onvermoeide reisleidster, altijd vriendelijk en enthousiast, goed voorbereid en steeds beschikbaar

Een mooie reis, we vertellen het verder.

– Marcel en Chris

 

 

CANADA – 2/8/14

Hallo,

Wij hebben net een hele fijne vakantie achter de rug. De trek van de beer was fantastisch en wij kunnen Jan en Cédric niet genoeg bedanken. Zij waren de perfecte gidsen; de perfecte begeleiders voor alles en nog wat en altijd even behulpzaam zelfs bij onze vliegtuigen carrousel op het einde wanneer de luchthaven van Atlanta gesloten werd en wij in kleine groepjes verder moesten.

Het was onze eerste ervaring met Hobo reizen en we kunnen alleen maar zeggen dat we heel tevreden zijn.

Dikke merci Jan en Cédric en hopelijk volgt er nog een fijne na bijeenkomst zodat het plaatje compleet is.

Groetjes

– Marina, Axelle en Luc

MONGOLIË 9/7/14

Beste Hobo-medewerkers,

Mijn echtgenoot en ikzelf hebben in juli de Mongolië-reis gemaakt!Het was onze eerste maal met Hobo.

Wij willen jullie dan ook heel graag laten weten dat we zeer tevreden waren! Alles was perfect geregeld en we hadden een fantastische gids, Karine!

Samen met de plaatselijke Mongoolse gids, Degi, heeft zij ons op een zeer aangename manier laten kennismaken met een prachtig land en een uiterst vriendelijke bevolking!

Wij hebben ook al veel gereisd maar Mongolië is totaal iets anders! Een echte aanrader!

We hebben niets dan lof voor jullie organisatie en hebben besloten zeer zeker terug een beroep te doen op HOBO! (voor onze volgende "grote"reis).

Nogmaals dank voor jullie inspanningen.

Zeer enthousiaste reizigers,

– Diane en Ludo

CANADA – 5/7/14

Beste mensen van Hobo,

Via deze weg willen we Hobo Reizen en de reisbegeleiders Lieve & Paul bedanken voor de fantastische 20-daagse reis naar Canada. Niet alleen voor ons, maar voor de volledige groep van 15 reizigers, was het de allereerste reis met Hobo, maar ze zal nog lang in ons collectief geheugen gegrift blijven. De steden waren groots, maar het was vooral de natuur die overweldigend was. We hadden ons één en ander van de Rocky Mountains en Yellowstone voorgesteld, maar de realiteit was zowaar nog imposanter. Maar ... er was meer, met name de prima begeleiding van het sympathieke koppel Lieve & Paul. Aan niks was te merken dat beiden de reis al voor de 'elvendertigste' keer begeleidden, ze waren nog even enthousiast alsof het hun eerste keer betrof. Met een mateloze gedrevenheid, veel kennis van zaken en vaak ook met de nodige humor hebben ze ons 20 dagen lang weten mee te slepen in dit onvergetelijke avontuur. Alles wat op het programma stond, werd afgewerkt en af en toe kon er nog een extraatje vanaf. Het was echt fijn om met hen te mogen meereizen en we zien nu al uit naar de bijeenkomst van alle reizigers in december. We zullen wellicht in de toekomst nog andere reizen bij Hobo boeken.

Groetjes,

– Chris & Linda

PERU – 20/4/14

Geachte directie,

Wij zijn zopas op 7/5 teruggekeerd van onze reis naar Peru. Wij zijn zeer aangenaam verrast door deze reis in zijn totaliteit, het reisprogramma, de locaties en de zeer professionele begeleiding van Didier waarvoor wij hem en de reisorganisatie uitzonderlijk wensen te bedanken. De kleine attenties voor het vertrek en bij thuiskomst getuigen van een hoge graad van aandacht en detail.

Groetjes,

– Flor en Norma