Rondreis Oman: groepsreis naar zandgolven


Klimaat & tijdsverschil:

Heet en vochtig (maart tot oktober), droog in de woestijn. Muscat is zeer warm! Richttemperatuur Muscat in mei: 39 °C overdag, 31 °C ’s nachts, regen is zeldzaam.
Met België: 2 uur in de zomer, 3 uur in de winter.

Paspoort & visum:

Om naar Oman te reizen heb je een geldig internationaal paspoort (nog 6 maanden geldig na uw terugreis) nodig. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Geen visum vereist voor bezoeken tot 14 dagen.

Gezondheid:

Er zijn geen inentingen verplicht. Er is een zeer beperkt risico voor malaria. We raden aan om ’s avonds lange mouwen te dragen of je huid in te smeren met een insectenwerend middel. Een goede muggenmelk (bij voorkeur op basis van DEET) kan van thuis (mag niet mee in de handbagage) worden meegenomen. Meest gebruikelijke medicijnen zijn beschikbaar, maar zorg voor uw eigen geneesmiddelen. Kraantjeswater is drinkbaar, maar niet lekker van smaak. Je koopt best flessen water, overal beschikbaar. Vergeet zonnemelk en aftersun niet. Eventueel paraplu (als bescherming tegen de zon, niet nodig voor de regen)
Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen. (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Gemakkelijke kledij (katoen) geniet de voorkeur. Vergeet geen dikkere trui of fleece. In de restaurants en hotels kan het een heel pak kouder zijn door de airco of 's nachts in de woestijn.
Oman is een islamitisch land: uw kleding dient hiervoor aangepast te zijn.Geen shorts, noch voor mannen, noch voor vrouwen. Geen blote schouders of blote voor het bezoek aan de Sultan Qabooz Moskee in Muskat: De vrouwen moeten volledig gekleed zijn, een sjaaltje over de schouders is niet voldoende. Lange mouwen tot aan de polsen, rok of broek tot aan de enkels - indien korter: lange sokken er onder, hoofddoek - alle haar moet onder de hoofddoek, er mag niets te zien zijn.
Een gemakkelijke stapschoen is handig.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.
Het is toegelaten om alcohol binnen te brengen voor eigen gebruik, (Max 1 liter per persoon!).

Elektriciteit:

220 V, 50 Hz, 3 polige stekkers (UK type), dus best universele adapter meenemen.

Geldzaken:

Munteenheid: Omani Rial (OR).
Je neemt bij voorkeur euro’s (of dollars) mee. Wisselen kan in de luchthaven of in het hotel. In grotere hotels, winkels en restaurants worden credit cards aanvaard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en videomateriaal mee, want Oman is een fotogeniek land. Vergeet zeker niet om reservebatterijen voor je film– en videotoestel mee te brengen. Door de warmte en de vochtigheid geraken batterijen immers sneller leeg.
Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan. Als dat niet het geval is, zoals bijv. militaire domeinen, bruggen en bepaalde monumenten, staat dit aangegeven of zal de lokale gids je hierop attent maken. De mensen in Oman zijn een heel vriendelijke bevolking maar ga toch omzichtig te werk als je hen wilt fotograferen. Vraag de mensen om hun toestemming of gebruik een telelens

GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis). Telefoneren vanuit het hotel is steeds mogelijk (maar informeer je van tevoren over de prijs).

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Oman is een gevarieerde en mooie reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Oman Omaanse rial  Arabisch  12/07/2024 15:41 
Elders op dit continent
  • Rondreis Dubai/Abu Dhabi
  • Rondreis Oman: groepsreis naar zandgolven
  • Rondreis Jordanië: groepsreis hemels natuurschoon
  • Rondreis Saoedi-Arabië: groepsreis vol archeologie
  • MIDDEN-OOSTEN