Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch


Klimaat & tijdsverschil:

Het vasteland van Ecuador loopt vijf uur achter op de Greenwichtijd. Dus is het er 6 uur vroeger dan in België en bij zomertijd 7uur.

Op de Galápagos-eilanden is dit respectievelijk 7 uur en 8 uur. Op de boot blijft het uur hetzelfde als op het vaste land.

De geografische ligging van Ecuador, pal op de evenaar, zorgt voor het nagenoeg ontbreken van seizoenen. Het land kent slechts twee seizoenen: een natte (winter) en een droge (zomer) tijd.
Het verschil tussen zomer- en wintertemperatuur in Quito is aanmerkelijk kleiner dan de temperatuursverschillen, die in de loop van één dag kunnen optreden. De temperaturen variëren er in het algemeen van 8° tot 25°; Van Quito wordt - door de ligging op 2850 meter - wel gezegd dat het er altijd lente is.

Paspoort & visum:

Een geldig internationaal paspoort is vereist.
Neem ook een kopie van dit document. Een visum voor onze reis is niet verplicht.
Zorgt u er wel voor dat uw paspoort nog min. 6 maanden geldig is te rekenen vanaf datum van binnenkomst.

Gezondheid:

Een middel als Immodium en Motilium voor darm- en maagstoornissen is aangeraden om mee te nemen.
Hoogteziekte kan soms voorkomen. De meeste mensen hebben een paar dagen nodig om aan de ijle lucht van de Andes te wennen.(Quito ligt op 2850 m). Een gevoel van misselijkheid, wat hoofdpijn en een vermoeid gevoel kan iedereen in het begin hebben maar meestal gaat dat gevoel snel over. Een geneesmiddel op basis van paracetamol (zoals Dafalgan ) is een goed hulpmiddel. Een zwaardere medicatie is Diamox (enkel op voorschrift van de huisarts)

Kleding:

Overal in Ecuador kan het wel onverwacht gaan regenen (dus ook tijdens het droge seizoen), dus zorg ervoor altijd regenkleding bij u te hebben.

U arriveert in Quito, de stad van de Eeuwige Lente. Als de zon in de Sierra schijnt, dan is de temperatuur warm een aangenaam. Maar als er wolken binnendrijven en de wind begint op te steken dan wordt het heel wat frisser.
Voor het Hoogland hebt u dus ook warme kleding (trui/fleece/jas) nodig. Tijdens de nacht kan de temperatuur tot onder nul zakken. De ochtenden en avonden zijn fris, terwijl overdag de temperatuur een 25° kan bereiken (opgelet: op de plaatsen waar de zon niet komt, kan het heel wat frisser zijn). Neem dus in elk geval een warme jas of dikkere fleece mee. Ook is het aangeraden om gemakkelijke wandelschoenen (met een stevig profiel) mee te nemen.

De kust (Guayaquil) en de Galápagoseilanden zijn tropische gebieden. Houd wat uw kleding betreft ook rekening met de warmte. Neem ook zwemgerief mee voor het zwemmen en snorkelen op de Galapagos.. Tijdens dit gedeelte van de reis hebt u vooral sandalen nodig.
Op de boot is de sfeer informeel (strandkledij overdag) maar ’s avonds mag een iets formeler outfit. Voor het diner dus liever geen shorts.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

110 volt, adapter nodig. De stopcontacten zijn berekend op stekkers met 2 platte pinnen zoals in Amerika.

Geldzaken:

Ecuador heeft sinds 2000 beslist om de dollar als officiële munt in te voeren. De oorspronkelijke munt was de ‘sucre’.
U kunt best dollars meenemen (In de hotels en op de boot worden kredietkaarten(Visa) ook aanvaard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Met een GSM (drieband of vierband ) ben je op de meeste plaatsen (uitgezonderd tijdens de cruise naar de Galápagoseilanden) goed bereikbaar.
In de meeste hotels kan je internetten en is er wifi (meestal gratis).
Indien je mensen wil fotograferen vraag het dan steeds vooraf! Puedo sacar una foto? Onderweg kan je – in de mate van het mogelijke - steeds een foto-stop vragen.
Neem voldoende batterijen mee voor je toestel en pas op voor hitte en vocht.
De Galápagoseilanden zijn een paradijs voor de foto – en videoliefhebber. U heeft een unieke kans om dieren van zo dichtbij te kunnen fotograferen. Bescherm wel uw camera tegen het water en het zand. Vergeet geen onderwatercamera voor deze unieke onderwaterwereld en een verrekijker.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Ecuador is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Ecuador Amerikaanse dollar  Spaans  17/10/2021 23:46 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA