Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch


Reisduur: 16 dagen

Dag 1 Brussel – Quito   

Internationale vluchten naar Quito, de hoofd­stad van Ecuador. Aankomst in Quito en overbrenging naar het hotel.

Dag 2 Quito   O|M

De stad is door de Unesco erkend als wereld­erfgoed. De oude stad, met haar kerken, kloosters en wit gepleisterde woningen met rode daken, is sinds de koloniale tijd niet veel veranderd. Het centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia en is geflankeerd door de kathedraal, het presidentieel paleis en het paleis van de aartsbisschop. Ook de indrukwekkende San Francisco kerk staat op ons programma. Vervolgens rijden wij naar Mitad del Mundo, waar de evenaar langs loopt. Een monument staat er precies op de breedtegraad nul. In het Etnografisch Museum maken wij kennis met alle bevolkingsgroepen van Ecuador.

Dag 3 Quito – Otavalo   O|M|A

Tijdens de rit naar Otavalo genieten wij van prachtige landschappen en mooie dorpjes.We bezoeken de mooie Cuicocha lagune. Wij kuieren rond op de markt van Otavalo waar de textielproducten een zee van kleuren vormen. De poncho’s, wollen truien, dekens, Panama hoeden, indiaanse juwelen vinden gretig afnemers onder de toeristen. De traditionele klederdracht van de inheemse bevolking is een streling voor het oog. Op onze weg naar onze haciënda stoppen wij even in Cotocachi waar lederwaren worden verkocht.

Dag 4 Otavalo – Quito   O|M

Na het ontbijt rijden wij naar Peguche waar stoffen worden geweven met oude schietspoel weefgetouwen. Ook een atelier van traditionele muziekinstrumenten staat op het programma. We zien hoe een panfluit gemaakt wordt. In Calderon maken de inwoners poppen en dierenfiguren van brooddeeg. De fel gekleurde figuurtjes worden op de graven van overleden familieleden gelegd. Wij rijden verder langs de valleien van Guayllabamba en Cayambe. Onderweg passeren wij vele melkboerderijen en plantages waar rozen worden gekweekt. We bezoeken een rozenkwekerij. Nadien terug naar Quito.

Dag 5 Quito – Papallacta – Quito   O|M

Vandaag volgen wij de kaneelroute die de Spaanse veroveraar Francisco de Orellana nam in 1542 toen hij op zoek was naar specerijen en goud. Het uitzicht is prachtig, een combinatie van sneeuw en subtropische bossen. Papallacta is vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en is gelegen in het ecologisch reservaat Cayambe-Coca. Het complex is het aantrekkelijkste van Ecuador en wordt druk bezocht. Wij genieten van de heilzame kracht van de warmwaterbronnen. In de namiddag bezoeken we een kolibrie-farm en maken we een wandeling in het natuurreservaat aan de rand van het Amazonewoud.

Dag 6 Quito – Cotopaxi National Park   O|M|A

Via de Avenue van de Vulkanen rijden we naar het Cotopaxi National Park, met als blikvanger de Cotapaxi vulkaan (5.897 m,) één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld . Op de wijde, open paramo zie je lama’s en wilde paarden. We maken een wandeling rondom de Laguna Limpiopungo.

Dag 7 Cotopaxi – Banos – Riobamba   O|M|A

We rijden verder in de Andes langs de ‘Avenue van de vulkanen’, een gebied met sneeuw bedekte bergen en vulkanen en kleurrijke marktjes . Baños ligt aan de ingang van Amazonewoud. Het is een druk bezochte toeristische trekpleister voor de Ecuadorianen, vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en de watervallen in de omgeving. Er hangt een leuke, ontspannen sfeer. We wandelen naar de waterval El Pailón del Diablo via een hangbrug met spectaculair uitzicht. We maken kennis met de plaatselijke suikerriet lekkernij melcoche en bezoeken een atelier van de taguanoot, het ivoor van het Amazonewoud. Overnachting in Riobamba aan de voet van de Chimborazo vulkaan, de hoogste piek van Ecuador.

Dag 8 Riobamba – Cuenca   O|M|A

Wij nemen de Nariz del Diabolo of de Duivels-neus, het bekende zigzagspoor, een treinrit die je nooit zal vergeten! Schitterende landschappen glijden voorbij. In Alausi rijden wij verder met de bus naar Cuenca. Onderweg bezoeken wij Ingapirca, één van Ecuadors grootste Inca ruïnes.

Dag 9 Cuenca   O|A

Bezoek aan het mooie koloniale Cuenca, de op twee na grootste stad van Ecuador. Cuenca moet je al wandelend ontdekken. De Ecuadorianen beschouwen Cuenca als de mooiste stad van het land. Smalle klinkerstraten, binnenplaatsen, pleinen vol met bloemen en groen, wit gepleisterde huizen met grote houten deuren en gietijzeren balkons bevestigen dat plaatje. Wij bezoeken een atelier waar de beste Panama hoeden worden gemaakt.We bezoeken het schitterende etnografisch museum van de Banco Central.

Dag 10 Cuenca – El Morro Port – Guayaquil   O|M

Wij vertrekken naar Guayaquil, de belangrijkste haven en grootste stad van het land. Onderweg rijden wij naar El Morro Port waar wij de boot nemen naar het Vogeleiland. Wij varen door de mangroves waar een massa vogels zitten. Wij spotten o.a. dolfijnen en roze reigers. Op het eiland broeden de prachtige fregatvogels. De mannetjes lokken de talrijke vrouwtjes met hun rode opgeblazen ‘keelzak’. Een boeiend schouwspel. Nadien naar Guayaquil. De inwoners zijn erg gastvrij en stralen levenslust uit. De rivier Guayas vormt de grootste attractie van de stad. Ze is bezaaid met schepen, vlotten en kano’s vol producten afkomstig van de dorpen en plantages.

Dag 11 Guayaquil – Galapagos   O|M|A

Vlucht naar het eiland Baltra op de Galapagoseilanden. De eilanden zijn reusachtige vulkaantoppen die vanaf de oceaanbodem oprijzen. Bij aankomst op de eilanden worden wij onmiddellijk naar ons luxe schip gebracht. Aanduiding van de kajuit en briefing over de activiteiten van de volgende dagen. In de namiddag bezoeken wij het hoogland van het Santa Cruz eiland. Hier vinden wij in een natuurlijk reservaat de beroemde reuzenschildpadden die een gewicht van meer dan 250 kg kunnen bereiken. Zij behoren tot de oudste en zeldzaamste reptielsoorten ter wereld. Wij ontdekken ook met bossen begroeide kraters die zijn ontstaan toen lava naar beneden stortte in de onderliggende magmakamers. Het is een ideale plek om vogels te spotten zoals de Galapagostiran of de rode vliegenvanger.

Dag 12 Galápagos   O|M|A

We zetten koers naar het Genova eiland, waar het lava landschap een paradijs is voor de blauwvoetgenten. We spotten op El Barranco o.a. ook knalgele kanaries, zeeleeuwen, pelsrobben, gevlekte adelaarsroggen. We wandelen, snorkelen of kijken naar de wondere onderwaterwereld vanop de glasbodemboot. In de namiddag verkennen we Darwin Bay, waar fregatvogels en grote kolonies roodvoetgenten de show stelen. Met een dosis geluk krijgen we ook een short-eared owl te zien ( de enige uilsoort die overdag jaagt).

Dag 13 Galápagos   O|M|A

Wij landen op Santa Cruz en volgen het wandelpad naar Dragon Hill. Dragon Hill is een heel belangrijke broedplaats voor de landleguanen. Van op de heuvel hebben wij een schitterend zicht op onze ankerplaats en de omliggende eilanden. We spotten flamingo’s aan de lagunes. Het woud is de leefomgeving van spotvogels, Darwin vinken en de Galapagosduif. De vegetatie is hier gevarieerd: rode en zwarte mangroves, zoutwaterbosjes. In de namiddag bezoeken we het Santa Fé eiland, habitat van de landleguanen. We ontdekken zeeleeuwen op de zandstranden. We zien endemische cactusbomen. Mogelijkheid tot snorkelen, glasbodemboot of zalig op het dek genieten.

Dag 14 Galápagos – Guayaquil   O

Wij gaan aan wal aan de noordzijde van Santa Cruz (Bachas Beach). Achter het strand liggen kleine meertjes waar we kustvogels, Darwinvinken, spotvogels en meeuwen kunnen spotten. De vegetatie is hier gevarieerd: rode en zwarte mangroves, zoutwaterbosjes. Dit strand is een van de voornaamste broedplaatsen voor de zeeschildpadden. Het vrouwtje legt – tot 4 keer per jaar meer dan 70 eieren. Nadien vertrek naar de luchthaven van Baltra voor onze vlucht naar Guayaquil.

Dag 15 Guayaquil – Brussel   O|M

Citytour van Guayaquil. Onze weg leidt o.a. langs de neogotische kathedraal, het Bolivar park waar de leguanen vrij rond lopen, het Malecon waterfront, het historische district Las Penas,…Transfer naar de luchthaven voor onze terugvluchten naar Brussel.

Dag 16 Brussel   

Aankomst in Brussel en einde van een
prachtige reis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Ecuador Amerikaanse dollar  Spaans  17/10/2021 23:55 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA