Rondreis Australië: groepsreis steden én outback


Reisduur: 22 dagen

Dag 1 Brussel – Melbourne   

Met internationale lijnvluchten naar Melbourne, de culturele en modehoofdstad van Australië. Wij landen ’s avonds op dag 2. Overbrenging naar het hotel in het hartje van Melbourne voor een welverdiende rust.

Dag 2 Brussel – Melbourne   

Idem

Dag 3 Melbourne   O

Uitgebreide sightseeingtour door Melbourne, de stad van de mooie parken. Per tram en te voet verkennen we deze aangename stad. Wij bezoeken Flinders station en de mooie omgevingsaanleg van de Yarra rivier, vergapen ons aan de Victoriaanse architectuur van de St Paul’s kathedraal, wandelen door Bourke Street en Collins Street, bewonderen de theaters Princess en Regent, het stadhuis en het parlementsgebouw.

Dag 4 Melbourne – Wilson Promontory – Foster   O

Wij reizen naar Wilson Promontory, het meest zuidelijke punt van Australië en een van de populairste parken. Wij wandelen er langs de rotsstranden, tussen de gombomen en de reuzenvarens en de vele diersoorten die het park rijk is. Met wat geluk kunnen wij kangoeroes, wombats en emoes bewonderen in hun natuurlijke omgeving.

Dag 5 Foster – Port Campbell   O

Wij rijden langs een van de mooiste autoroutes ter wereld ‘The Great Ocean Road’ naar Port Campbell. Wij doorkruisen mooie kustplaatsen. Na elke bocht verbaas je je telkens weer over spectaculaire vergezichten. De populairste attractie is de rotsengroep de 12 apostelen. Loodrecht rijzen kalkstenen rotsblokken uit de zee.

Dag 6 Port Campbell – Robe   O

Wij vervolgen onze weg langs de Great Ocean Road en maken verschillende stops in het Port Campbell National Park. In Warrnambool kun je walvissen spotten (juni tot september). In het Towerhill Park wandelen wij in kraters van eeuwenoude vulkanen waar wij koala’s en emoes van dichtbij kunnen bewonderen. Door grote wouden rijden wij verder tot in Robe.

Dag 7 Robe – Kangaroo Island   O

Via het Coorong National Park, een broedplaats voor duizenden pelikanen en de meren Alexandria en Albert bereiken we in de late namiddag Cape Jervis waar we de ferry nemen naar Kangaroo Island.

Dag 8 Kangaroo Island   O

Wij brengen de ganse dag door op dit prachtige eiland, het derde grootste van Australië. We brengen een bezoek aan Seal Bay waar wij ons temidden van de zeldzame Australische zeeleeuwen begeven. Ook een bezoek aan het Flinders Chase National Park met de Remarkable Rock en Admiral’s Arch staan op het programma. Ondertussen kijken wij onze ogen uit naar koala’s en kangoeroes.

Dag 9 Kangaroo Island – Adelaide   O

Na een welverdiende nachtrust schepen we ’s morgens in richting Adelaide. In de Mc Laren Vale vallei, één van Australië’s beste wijn­streken, rijden wij door pittoreske dorpen en langs mooie wijnboerderijen. Uitgebreid bezoek aan de mooie, groene stad Adelaide.

Dag 10 Adelaide – Coober Pedy   O

Vlucht naar Coober Pedy, een van de meest bijzondere steden van Australië en de wereldhoofdstad van de opaalmijnbouw. In de taal van de Aborigines betekent Coober Pedy ‘blanke man in een gat’. De plaats lijkt wel het uiteinde van de wereld. Het leven speelt zich hier grotendeels onder de grond af. De unieke edelstenen komen van de meer dan 70 opaalmijnen. Huizen, winkels, kerken en zelfs het hotel zijn in een rots uitgehouwen. Wij maken een rondrit langs de opaalvelden, bezoeken een ondergrondse woning en kerk, genieten van prachtige uitzichten en stoppen bij de dingo fence, een hek met een lengte van 5300 km dwars door het land, tegen de verspreiding van de dingo, de Australische wilde hond.

Dag 11 Coober Pedy – Alice Springs   O

Met de typische Greyhound bus rijden wij naar Alice Springs, het centrum van de Outback. Transfer naar het hotel. Wij verkennen de stad.

Dag 12 Alice Springs – Ayers Rock (Uluru)   O

Rit naar Ayers Rock. Transfer naar het hotel en eerste kennismaking met de mooie omgeving. Bij een glas bubbels genieten wij van een schitterende zonsondergang boven Ayers Rock. De ondergaande zon kleurt de rotsformatie in alle schakeringen van donkerrood tot roestbruin.

Dag 13 Ayers Rock   O

In de vroege ochtend begeven we ons naar Ayers Rock voor een kleurrijke zonsopgang in een van de indrukwekkendste decors van gans Australië. De plots opduikende rotsformatie is een echt natuurwonder. De inheemse bevolking, de Aboriginals, maakten hier heel wat rotstekeningen. Na een wandeling rond Ayers Rock neuzen wij rond in het interessante culturele centrum. De Kata Tjuta (Olga’s) moet niet onderdoen voor Ayers Rock. De zonsondergang is een prachtig schouwspel.

Dag 14 Ayers Rock – Alice Spring   O

Wij reizen terug naar Alice Springs, de bekendste Outback stad van het land. Bezoek aan de attracties van Alice Springs zoals The Flying Doctors, The School of the Air, het telegrafisch museum en Anzac Hill.

Dag 15 Alice Springs – Glen Helen – Alice Springs   O

Vandaag volgen wij de uitgestrekte Macdonnel bergketen en bezoeken de belangrijkste waterputten in dit onherbergzame gebied. Standley Chasm, Simpsons Cap, Ellery Creek, Ochre Pits en Glen Helen Gorge staan op het programma

Dag 16 Alice Springs – Cairns   O

In de voormiddag maken we in de omgeving van Alice Springs kennis met de gebruiken en het dagelijkse leven van de Aboriginals. Op een aanschouwelijke manier vertelt men ons over hun op natuurkennis steunende levenswijze. We proeven van wormen en kangoeroestaart, een lekkernij voor de Aboriginals. In de late namiddag vlucht naar het tropische Cairns, gelegen aan het grote Barrier koraalrif.

Dag 17 Cairns – Great Barrier Reef – Cairns   O|M

Dagtrip met een catamaran naar de rijke koraalriffen van het Great Barrier Reef. Al snorkelend en met een glasbodemboot kun je koraalkijken, op rotspoelontdekking of exploratie. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 18 Cairns – Kuranda – Cairns   O

Met de legendarische trein sporen wij langs watervallen, suikerrietplantages, houten bruggen en diepe valleien. De spectaculaire tocht eindigt in Kuranda, de belangrijkste stad van het Atherton tafelgebergte. In Kuranda bezoeken wij de plaatselijke markt. Met de Skyrail dalen wij terug af en in het Aboriginal Dance Theater kijken wij geboeid naar de dansen en het leven van de Aboriginals uit het regenwoud.

Dag 19 Cairns – Sydney   O

Vlucht naar de mooiste stad van Australië, Sydney. Transfer naar het hotel en eerste kennismaking met de stad.

Dag 20 Sydney   O

Volledige dag sightseeing in Sydney een stad van contrasten – van de traditionele Victoriaanse architectuur van het stadhuis en het Queen Victoria gebouw naar de wolkenkrabbers van het zakencentrum; van de design van het Opera House naar de moderne ontwikkelingen van Darling Harbour. Wij wandelen door de botanische tuin naar Lady Macquarie’s Chair van waar wij een schitterend zicht hebben op de haven, het Opera House en de brug. Met de overzet naar Manly varen wij in de zeer mooie baai en bewonderen wij de skyline van Sydney. Ook een bezoek aan het Opera House staat op ons programma.

Dag 21 Sydney – Brussel   O

Vrije dag. Een dag om uit te rusten of op eigen houtje de stad in te trekken en de laatste koopjes te doen. Met internationale lijnvluchten terug richting Europa.

Dag 22 Brussel   

Aankomst te Brussel en einde van deze fascinerende rondreis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Australië Australische dollar  Engels  18/10/2021 03:21 
Elders op dit continent
  • Rondreis Australië: groepsreis steden én outback
  • Rondreis Nieuw-Zeeland: groepsreis puur natuur
  • OCEANIË