Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten


Klimaat & tijdsverschil:

In Argentinië is het in hun zomer 4 uur (dus in onze winter) vroeger dan in België.

Paspoort & visum:

U dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat gedurende het ganse verblijf geldig moet zijn. Bij aankomst krijgt u een toeristenkaart voor 90 dagen. Verlies dit document niet!
Niet te vergeten:
- reisverzekeringdocumenten
- vliegtuigticket
- nuttig in geval van verlies of diefstal: een fotokopie van al de bovenvermelde documenten en enkele pasfoto’s. Bewaar ze niet bij de originelen.

Gezondheid:

Over het algemeen zijn de gezondheidsrisico’s voor reizigers beperkt. Vaccinaties zijn niet ver-plicht maar een inspuiting tegen bijvoorbeeld geelzucht (hepatitis A) is zelfs in België nuttig.

Een gele koorts vaccinatie is aanbevolen voor het Noorden van Argentinië (Iguazu en Salta).
Er is een laag risico voor malaria in de rurale laagvlakten van Salta en Jujuy. Een goede muggen-spray met DEET en beschermende kledij (lange broek/lange mouwen) zijn voldoende. Ook den-gue en zika kan voorkomen zowel in de steden als op het platteland (vooral in het regenseizoen). Er bestaat geen vaccin tegen dengue of zika maar het is aan te raden zich te beschermen met muggenwerend product met DEET en lange kledij te dragen.

Een vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio (DFT) is raadzaam.

Over het algemeen is het drinkwater veilig. Op sommige plaatsen kan het naar chloor smaken.
Flessenwater is aan te bevelen.
Toch opletten: Diarree kan ook voorvallen op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet altijd aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Het is belangrijk dat u een goede reisverzekering hebt.

Kleding:

Voor een bezoek aan Argentinië heb je zowel zomer- als winterkledij nodig. Lichte kledij voor Buenos Aires en Iguazu en warme kleding voor een bezoek aan Patagonië en het Noorden (Salta en omgeving).

Tussen november en maart is het lente/zomer in Argentinië. Het is aan te raden om in Patagonië een goed en waterdicht windjack bij de hand te hebben. Daar kan het flink waaien en regenen. Het is vooral met de mogelijke felle (en vaak snijdende) wind dat u rekening moet houden.
Zowel in Patagonië / Alto Plano kan het in de lente en in de zomer behoorlijk fris zijn dus een fleece is geen overbodige luxe. De lente en de zomers op Vuurland zijn fris en winderig.
Buenos Aires is aangenaam warm. In Iguaçu is het tropisch warm. (en vochtig)
Vergeet zeker niet om goede wandelschoenen met een stevig profiel mee te nemen.

Bagage:

Indien de internationale vluchten doorgaan met Aerolinas Argentinas is de max. toegelaten bagage 20kg (dit geldt ook voor binnenvluchten). Wanneer er met een andere luchtvaartmaatschappij naar Argentinië gevlogen wordt, zijn andere voorwaarden van toepassing en geldt op binnenlandse vluchten in Argentinië een maximum gewicht van 15 kg.
Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker Om overgewicht te vermijden kan een deel van de bagage telkens achtergelaten worden in ons hotel in Buenos Aires. Een aparte reistas kan dus handig zijn.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt is gebruikelijk, maar niet overal. Een adaptorset is aangewezen. Een goede zaklamp is geen overbodige luxe.
Algemeen wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie (geaard) platte polen. (ter plaatse te kopen)

Geldzaken:

De Argentijnse munteenheid is de peso die aangeduid wordt als ARS en die is onderverdeeld in biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100, 200 en 500.
De wisselkoers schommelt naargelang de plaats waar men geld omzet ( officiele koers op 03/01/2023)
1 euro = 188 pesos of 100 ARS= 0.53 €
Argentinie kent momenteel een zeer zware economische crisis met een hoge inflatie tot gevolg. Prijzen veranderen zeer snel. De koers van de Argentijnse peso (ARS) schommelt enorm. De beste oplossing is om euro’s (of dollars) in cash mee te nemen. Je kan deze euro’s of US-dollars wisselen in de grote steden. Door de inflatie is het aan te raden goed op te letten waar u cash € of $ in ARS gaat wisselen omdat de wisselkoersen enorm kunnen verschillen.

Daarnaast kan er in de meeste plaatsen ook met de creditcard (Visa, Mastercard,…) betaald of afgehaald worden. Toch is het niet aangeraden om geld af te halen bij geldautomaten met een buitenlandse bankkaart aangezien er hoge transactiekosten aangerekend worden en er ook af-haallimieten zijn..

Kies ook altijd om in ARS valuta te betalen wanneer u met kredietkaart betaalt. Vaak moet uw paspoort ter controle getoond worden als u met een kredietkaart betaalt.
Opgelet: Vooral in de horeca en de taxi's circuleert veel vals geld. In de winkels wordt soms een discount gegeven voor cash betalingen ( ‘en efectivo’) .

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en filmmateriaal mee, want Argentinië is een fotogeniek land. Vooral het fotograferen van de natuurlandschappen levert prachtige resultaten op. Ook het op de gevoelige plaat zetten van de Argentijn zelf kan toffe resultaten hebben. Vraag wel eerst hun toestemming! Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan behalve militaire installaties.
Mobiel bellen met uw telefoon is mogelijk. 4G connectie is beschikbaar in het merendeel van de steden. Buiten de grote steden kan het netwerk soms zwak of onbeschikbaar zijn.(vooral in de natuurparken) Hou er rekening mee dat de roamingtarieven hoog zijn, zet dus uw mobiele data af bij aankomst in Argentinië. In de meeste hotels werkt WIFI goed en in de hotels kan je gratis gebruik maken van doorgaans goede Wifi , en zijn dus What’s App en Skype prima te gebruiken
De landcode van Argentinië is 54
Telefoon-, fax- en internetvoorzieningen zijn uitstekend. De landcode van Argentinië is 54.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Argentinië is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  25/06/2024 21:49 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Columbus achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA