Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten


Reisduur: 17 dagen  

Dag 1 Brussel – Buenos Aires   

Vertrek met internationale vluchten naar Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires   O|M

Aankomst en kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van het bruisende Buenos Aires. We bezoeken de Plaza de Mayo met de Cabildo en de kathedraal, La Boca, de wijk San Telmo. We rijden langs de haven Puerto Madero en het groene Palermo. Tenslotte stoppen we op het kerkhof van La Recoleta voor een bezoek aan het graf van Evita Peron.

Dag 3 Buenos Aires – Salta   O|A

Vlucht naar Salta. Salta is ongetwijfeld de stad in Argentinië die het best haar koloniale erfgoed heeft bewaard. Je vindt er nog veel huizen met typische balkons met balustrades in ijzersmeedwerk. Het centrum is de Plaza 9 de Julio waar de belangrijkste gebouwen van de stad staan. Tijdens een stadswandeling snuiven we de sfeer op van de koloniale architectuur en de plaatselijke markt. We bezoeken het MAAM of het Museo de Arqueología de Alta Montaña.

Dag 4 Salta – Purmamarca – Salta   O|M

Van Salta rijden we via de beroemde Quebrada de Humahuaca naar Purmamarca, een gezellig dorp waar het lijkt alsof het verleden is blijven hangen. Purmamarca ligt aan de voet van de fotogenieke Cerro de los Siete Colores, een veelkleurige spectaculaire rotswand die opdoemt boven het dorp. Op het hoofdplein staat een mooi 17de -eeuwse kerkje en doen we een lokaal ambachtelijk marktje aan. We rijden verder naar de Salinas Grandes, een prachtige zoutvlakte waar je het proces tot keukenzout kan volgen. In Tilcara brengen we een bezoek aan een pre-Inca nederzetting.

Dag 5 Salta – Cafayate   O|M|A

We rijden langs een prachtige route door een bochtig droomlandschap naar Cafayate. Via een spectaculaire bergweg bereiken we de Cuesta del Obispo. We houden even halt bij de Piedra del Molino (Molensteen) op de top van de smalle bergpas (3.347 m). Een beetje verder bewonderen we de reuze cardón cactussen in het Nationaal Park Los Cardones. Cachi is een pittoresk stadje gesticht in de 17de eeuw en ligt aan de voet van de met sneeuw bedekte Cachi berg. We rijden door de Calchaqui vallei langs kleine typische dorpen zoals Molinos en San Carlos. Spectaculair is de Quebrada de las Flechas, waar tegen rotsen van rode zandsteen vuursteenachtige rotsformaties als speerpunten oprijzen, wat de kloof zijn naam bezorgde. Tegen de avond komen we aan in Cafayate een mooi koloniaal stadje omringd door rivieren en wijngaarden.

Dag 6 Cafayate – Salta   O|M|A

Cafayate ligt in een schitterend landschap in het hart van de Calchaquivallei, gekend om zijn lekkere witte Torrontes wijn. Een bezoek aan een bodega met bijhorende wijndegustatie staat op het programma. We rijden langs een andere route terug naar Salta. We volgen de spectaculaire Quebrada de las Conchas. De roodbruine wanden van de kloof zijn van zandsteen. De erosie door wind en water heeft voor indrukwekkende surrealistische rotsformaties gezorgd. De bevolking heeft ze fantasierijke namen gegeven: het Amfitheater, de Duivelskeel, de Obelisk en de Kastelen.

Dag 7 Salta – Iguazu   O

Vrije voormiddag in Salta. Na de middag nemen we een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú.

Dag 8 Iguazú   O|A

Vandaag brengen wij de ganse dag door aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Het natio-nale park is het grootste beschermdenatuurgebied van Zuid-Amerika en heeft een ongekende rijke flora. Vanuit het bezoekerscentrum nemen wij het treintje naar het station‘Cataratas’. Via een uitgebreid netwerk van staketsels en wandelpaden kan u de talrijke watervallen van dichtbij bewonderen.

Dag 9 Iguazú – Buenos Aires   O

Deze ochtend bezoeken wij de Braziliaanse zijde van de machtige watervallen. Over een breedte van 3km liggen maar liefst 275 watervallen waarvan sommige met een verval van 80m.
Langs de aangelegde paden kunnen wij de watervallen benaderen.

Dag 10 Buenos Aires – Ushuaia   O|A

Vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld! De gezellige hoofdstad van Vuurland ligt aan het Beagle kanaal en telt vele huisjes van hout en beschilderde golfplaten.

Dag 11 Ushuaia   O|A

Wij varen met een catamaran op het smaragdgroene Beaglekanaal en genieten van de schitterende aanblik. Zeeleeuwen en kolonies aalschovers, albatrossen en diverse meeuwensoorten bevolken de eilanden. Nadien bezoeken wij het nationale park Tierra del Fuego. Deze halve dag trip gaat langs attracties als de Rio Pipo vallei, de Ensenada baai, het zicht op het Redonda eiland, de baai van Lapataia en haar groene en zwarte lagunes. Het natuurlandschap van bergketens, gletsjers, meren en bossen zal u ongetwijfeld bekoren.

Dag 12 Ushuaia – El Calafate   O|A

Wij vliegen naar El Calafate, een stadje dat aan de rand van het Andesgebergte en Chili ligt. Het is de toegangspoort van een adembenemend natuurschouwspel, het nationale park Los Glaciares, tot werelderfgoed uitgeroepen door de Unesco. El Calafate is een aangenaam stadje. Het is gezellig flaneren in de enige maar leuke drukke hoofdstraat.

Dag 13 El Calafate – Perito Moreno gletsjer – El Calafate   O|A

De prachtige azuurblauwe Perito Moreno gletsjer is 30 km lang, 5 km breed, tot 74 m hoog en is de grootste attractie van het nationale park Los Glaciares. Het is de enige gletsjer in de wereld die nog groeit. De gletsjer leeft! Je wordt voortdurend opgeschrikt door gekraak en gerommel. Brokken sneeuw en ijs donderen in het water. Met een catamaran varen we langs de steile gletsjerwanden van meer dan 60 m hoog. Na de middag wandelen we op een soort staketsel langs de Perito Moreno en kunnen langs verschillende hoeken de gletsjer van dichtbij bewonderen.

Dag 14 El Calafate – boottocht Lago Argentino – El Calafate   O|M

Met een catamaran vertrekken wij uit Puerto Bandera voor een tocht op het Lago Argentino. Wij varen voorbij de mooie blauwe ijsschotsen. Een schitterende belevenis wanneer de boot tussen de ijsmassa’s door laveert. De Upsala gletsjer is 80 m hoog en 7 km breed. Op de terugweg varen we langs de ijsmuur van de 135 m van de Speggazini gletsjer.

Dag 15 El Calafate – Buenos Aires   O|A

Vlucht naar de hoofdstad. ’s Avonds genieten wij nog van een diner en tango show en beluisteren de typische Argentijnse muziek en liederen.

Dag 16 Buenos Aires – Brussel   O

Vrije voormiddag om deze bruisende stad verder te verkennen. Transfer naar de luchthaven voor onze vluchten naar Europa.

Dag 17 Brussel   

Aankomst in Brussel.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  12/07/2024 09:52 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Columbus achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA