Rondreis India, Ladakh: groepsreis vol geheimen


Klimaat & tijdsverschil:

Droog seizoen tussen juni en oktober. Overdag aangename temperaturen, 's nachts kan het afkoelen (owv. de hoogte > 3000 m)
Tijdsverschil: winter + 4u30, zomer +3u30

Paspoort & visum:

Je moet in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog zes maanden geldig moet zijn. Een visum is vereist. (Hobo zorgt hiervoor, maar is niet in de reissom inbegrepen).

Gezondheid:

Voor India is geen enkele vaccinatie verplicht, maar vaccinaties tegen hepatitis A, buiktyfus en tetanus zijn aangeraden
India geniet een slechte reputatie op het gebied van hygiëne. De laatste jaren is er een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Toch verdient het aanbeveling om enkele voorzorgsmaatregelen te treffen. De grootste bedreiging voor de gezondheid vormt het drinken van ongekookt water. In India is leidingwater is niet geschikt voor consumptie. Mineraalwater is overal te koop. Als je een drankje bestelt, vraag dan dat men er geen ijsblokjes in doet, omdat die meestal van ongekookt leidingwater worden gemaakt en ziektekiemen kunnen bevatten. Zorg er wel voor voldoende te drinken, liefst niet te koud. Eet geen consumptie-ijs, behalve in dure restaurants. Was je handen goed voor je gaat eten, al is het maar een tussendoortje. Het is aan te raden de tanden te poetsen met mineraal water.
Zon: Verbranding is vaak een belangrijke oorzaak van problemen. De tropische zon is fel. Mijd daarom de zon op de heetste uren van de dag, draag een hoofddeksel of voorzie je van een paraplu.
Diarree: Het meest voorkomende gezondheidsprobleem naast verbranding is diarree. Vakantiegangers worden er in de tropen vaak door getroffen als ze er net een paar dagen zijn. In de meeste gevallen gaat het om een volstrekt onschuldig verschijnsel dat wordt veroorzaakt door verandering van voedingsgewoonten, de hitte of door onschuldige bacteriën, waar uw lichaam snel afweer tegen opbouwt. Het belangrijkste risico is de kans op uitdroging. Dit is te voorkomen door water met een O.R.S.-oplossing te drinken. Deze zakjes, die in België bij de apotheek te krijgen zijn, bevatten alle mineralen en suikers die het lichaam verliest bij diarree.
Hou rekening met de hoogte: De gemiddelde hoogte is 3500 m (Leh ligt op deze hoogte-. De max. hoogte is >5300m
Draag ’s avonds kleding met lange mouwen en een lange broek en smeer onbedekte delen in met muggenolie (bij voorkeur op basis van DEET).
Voor meer inlichtingen contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (voor het malaria risico) (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Overdag is het overwegend aangenaam warm maar soms kan het in Ladakh ook overdag iets frisser zijn en ’s nachts wordt het snel koeler. Enkele warme kledingstukken(zoals fleece en jasje tegen de frisse wind) mogen dan ook niet in de bagage ontbreken. Nergens is formele kledij noodzakelijk, al raden we je een lange broek of rok aan voor de bezoeken in de kloosters en tempels. Ook schouders dienen bedekt te zijn voor deze bezoeken. Een gemakkelijke stapschoen is nodig. Een regenjasje of paraplu mag zeker niet in de bagage ontbreken.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt (wisselstroom) is gebruikelijk. In goede hotels is een transformator beschikbaar om de voltage aan te passen aan eigen elektrische apparaten. Stroomstoringen komen veelvuldig voor. Hotels hebben daarom altijd kaarsen of olielampen achter de hand, maar het is geen overbodige luxe een goede zaklamp mee te nemen.

Geldzaken:

De Indiase munteenheid is de roepie (Rs) die is onderverdeeld in 100 paisa (p). India heeft een decimaal muntstelsel: 1 rupee is 100 paise. Er zijn munten van 5, 10, 20, 25 en 50 paisa en 1 en 2 en 5 roepie. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. In- en uitvoer van Indiaas geld is niet toegestaan. .
Je neemt bij voorkeur euro’s mee. Wisselen kan in de luchthaven of in het hotel.
Er kan geen geld worden afgehaald met een credit card. In grotere hotels, winkels en restaurants worden credit cards aanvaard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto -en videomateriaal mee, want India is een fotogeniek land. Vooral het fotograferen van mensen levert prachtige resultaten op. Maar ga discreet te werk: gebruik liefst een telelens, en vraag anders eerst de toestemming (soms vragen zij hiervoor een kleine bijdrage!)
Vergeet zeker niet om reservebatterijen voor je film- en videotoestel mee te brengen. Door de warmte en de vochtigheid geraken batterijen immers sneller leeg.
Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan. Als dat niet het geval is, zoals bijv. militaire installaties, bruggen en bepaalde monumenten, staat dit op grote borden duidelijk aangegeven of zal de lokale gids je hierop attent maken.
Bij bezoeken aan tempels en monumenten moet men vaak in functie van het fototoestel of de videocamera een taks te betalen.

Belangrijk om te weten:

Deze reis in Ladakh is een mooie gevarieerde reis en is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan het programma. De gemiddelde hoogte in Ladakh ligt boven de 3000 meter.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
India Indiase roepie  Hindi, Engels en andere talen  27/01/2023 23:11 
Elders op dit continent
 • Rondreis India, Rajasthan: groepsreis vol sprookjes
 • Rondreis Zuid-India: hartveroverende groepsreis
 • Rondreis India, Ladakh: groepsreis vol geheimen
 • Rondreis Darjeeling | Sikkim | Bhutan
 • Rondreis Nepal: groepsreis vol hoogtepunten
 • Rondreis Sri Lanka: groepsreis werelderfgoed
 • Rondreis Japan: puur poëtische groepsreis
 • Rondreis Borneo: groepsreis naar orang-oetans
 • Rondreis Bali, Java, Sulawesi: smaragd groepsreis
 • Rondreis Vietnam + Cambodja: top groepsreis
 • Rondreis Laos en Cambodja: groepsreis vol dromen
 • Rondreis Armenië en Georgië: tof groepsreis idee!
 • Rondreis Azerbeidzjan: oost & west groepsreis
 • Rondreis Mongolië: groepsreis vol gastvrijheid
 • Fotoreis Mongolië: op jacht met een arend
 • Rondreis Kirgizstan, Oezbekistan: zijden groepsreis
 • Rondreis Kazachstan: groepsreis voor pioniers
 • Rondreis Tibet: groepsreis vol karma en reïncarnatie
 • AZIË