Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis


Reisduur: 19 dagen  

Dag 1 Brussel – Los Angeles   O

Vertrek met internationale lijnvluchten naar Los Angeles. Overbrenging naar het hotel.

Dag 2 Los Angeles   O

Uitgebreid bezoek aan de bekendste wijken van Los Angeles: Hollywood (het muziektheater Hollywood Bowl met zijn schelpvormig podium, de Hills met het Hollywood Sign, het Mann’s Chinese Theatre de filmzaal waar premières plaatshebben, de Walk of Fame met zijn 2.000 sterren), Beverly Hills (Tour of the Stars’ Homes, Rodeo Drive) Santa Monica (strand van de tv-serie Baywatch, pier), Venice Beach (Muscle beach), downtown LA (El Pueblo, het oudste deel van de stad).

Dag 3 Los Angeles – Universal Studios   O

Bezoek aan de filmstudio’s van Universal. De Studio Tour voert je langs vele filmlocaties en de meer dan 500 gevels en decorstukken. De speciale attracties als The Mummy, Harry Potter, Water World en Universal's Animal Actors! behoren tot de beste ter wereld. Rond 16 uur verlaten wij het filmpark voor een korte rit naar San Diego.

Dag 4 San Diego   O

San Diego is de tweede grootste stad van California en heeft een bijzonder mooie ligging aan zee. Wij bezoeken Balboa Park en rijden daarna naar het hotel Del Coronado, een fraai Victoriaans badhotel waar zowat alle Amerikaanse presidenten ooit hebben verbleven en een paar bekende oude films zijn gedraaid. In het stadscentrum wandelen wij langs de oudste bakstenen gebouwen in het Gaslamp kwartier, het winkelcentrum Horton Plaza met zijn vernieuwende architectuur en de Harbor Drive waar wij een uniek bezoek brengen aan het reuze vliegdekschip USS Midway, dat nog dienst deed in de Vietnam- en Golfoorlog. Met behulp van een audiofoon maak je kennis met de vele dekken en vertrekken van het gigantische schip. Oud-veteranen geven op het bovendek bijkomende informatie over het leven op de USS Midway. In Old Town werden de meest historische gebouwen van San Diego verzameld.

Dag 5 San Diego – Sea World of San Diego Zoo   O

Vandaag heb je de keuze tussen een bezoek aan Sea World waar de dolfijnen en de orca’s de sterren zijn of de wereldbekende zoo van San Diego. In de vele bassins van Sea World kom je in contact met de dieren die in de oceanen leven. De zoo van San Diego is een van de mooiste dierentuinen in de wereld en telt liefst zo’n 4.000 dieren van meer dan 800 verschillende diersoorten.

Dag 6 San Diego – Prescott   O

Wij rijden door de Californische woestijn langs zandduinen en cactusvelden (saguaro, cholla, prickly pear, joshua tree) naar het typische far west stadje Prescott. ’s Avonds genieten wij in de Whisky Row van de country en westernsfeer.

Dag 7 Prescott – Grand Canyon   O

Dagrit naar het natuurwonder Grand Canyon. In Montezuma Castle bewonderen wij een eeuwenoude pueblo van de Anazasi, gebouwd in adobe. De Red Canyon en Oak Creek Canyon zijn natuurlijke juweeltjes en een parel voor het oog.

Dag 8 Grand Canyon   O

Wij brengen een ganse dag door in deze schitterende omgeving. De Colorado rivier heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door de zachte lagen van deze uitzonderlijke streek. De erosie heeft een adembenemend spektakel gevormd dat wij al wandelend vanaf de vele uitzichtpunten kunnen bewonderen. Facultatief kan je over de canyon vliegen per helikopter of vliegtuig.

Dag 9 Grand Canyon – Monument Valley – Page   O

Wij brengen een ganse dag door in het Navajo indianenreservaat. Wij bezoeken Elephant Feet en het wondermooie Monument Valley, het decor voor vele western- en reclamefilms. Wij rijden tussen de buds en lemen hutten van de indianen.

Dag 10 Lake Powell   O

’s Morgens brengen wij een bezoek aan de schitterende Antelope Canyon. De kloof is gevormd door water en de binnenvallende zonnestralen maken van het geheel een sprookjesachtige omgeving. Na de middag wandelen wij naar Horseshoe Bend in de Colorado rivier, één van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in het zuiden van de Verenigde Staten. Nadien bezoeken we de Glenn Dam, één van de afdammingen van de Colorado rivier.

Dag 11 Page – Bryce Canyon   O

Langs een decor van alpenweiden bereiken wij Bryce Canyon, waar de grillen van de natuur een fabelachtig schouwspel hebben gevormd. Wij maken twee wandelingen: langs de rim en in het bassin. Voor de meeste reizigers is Bryce Canyon het hoogtepunt van de west coast tour.

Dag 12 Bryce Canyon – Zion Park – Las Vegas   O

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan het mooie Zion National Park, een van de lievelingsparken van de Amerikanen. ’s Namiddags rijden wij door de woestijn naar het gok- en amusementsparadijs Las Vegas. Een wandeling over The Strip bij avondlicht, langs de grootste helverlichte casino’s, is een onwaarschijnlijke belevenis.

Dag 13 Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes   O

Wij doorkruisen in de Mojave woestijn Death Valley een van de heetste plekken op aarde en het laagste punt van het westelijk halfrond. Wij bezoeken Zabriskie Point, bekend van de gelijknamige prent van de filmproducer Antonioni. Daarna rijden wij naar Badwater, 85m beneden zeeniveau en het laagste punt. In Furnace Creek vind je enkele schaarse bronnen. In de omgeving van Stovepipe Wells liggen indrukwekkende zandduinen. Langs het Toiyabe National Park rijden wij naar het Zwitserland van Californië, Mammoth Lakes.

Dag 14 Mammoth Lakes – Mono Lake – Yosemite National Park   O

Bezoek aan Mono Lake en zijn kalksteen rotsformaties. Het water is drie keer zo zout als zeewater. Miljoenen vliegjes en garnalen zijn het voedsel voor duizenden watervogels. Het adembenemende landschap van Yosemite is ontstaan door gletsjererosie van miljoenen jaren. Bossen, bergweiden, meren, watervallen en steile granieten wanden vormen het mooie uitzicht langs 320 km verharde wegen in het park.

Dag 15 Yosemite National Park   O

Wij verkennen verder het op één na oudste park van de Verenigde Staten. In Mariposa Grove staan 500 gigantische sequoia-bomen waarvan sommige meer dan 3.000 jaar oud zijn. Al wandelend bereiken wij de Grizzly Giant. De stam heeft onderaan een doorsnede van 9m. Vanaf Glacier Point hebben wij een groots panorama op de mooie omgeving en Half Dome, het symbool van Yosemite. In de late namiddag rijden wij naar Oakdale.

Dag 16 Oakdale – San Francisco   O

Na twee uur rijden bereiken wij San Francisco. Wij brengen een uitgebreid bezoek aan Filbert Street (steilste straat), Lombard Street (de bochtigste straat ter wereld), Coit Tower (uitzicht over North Beach), Fisherman’s Wharf (restaurants, winkels en visstalletjes), Golden Gate Bridge, Alamo Square (Victoriaanse huizen met op de achtergrond de wolkenkrabbers van het centrum) en Chinatown.

Dag 17 San Francisco   

Vrije dag om uitgebreid te winkelen, ritjes te maken met de kabeltram of een bezoek te brengen aan Alcatraz.

Dag 18 San Francisco – Brussel   

Terugvluchten naar Europa.

Dag 19 Brussel   

Aankomst in Brussel en einde van een prachtige, afwisselende reis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
USA Dollar  Engels  22/02/2024 06:25 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • NOORD-AMERIKA