Rondreis Laos en Cambodja: groepsreis vol dromen


Klimaat & tijdsverschil:

Het is altijd warm in Cambodja, het is minder warm in de berg- en kustgebieden. In december zijn de temperaturen iets koeler. Cambodja heeft een tropisch klimaat met twee moessonperiodes. Een koelere, droge noordoost moesson in de winter en een vochtige, warme zuidwest moesson met regenbuien van juni tot oktober. De moessonperiode voor Laos start in mei en loopt tot en met oktober. De temperatuur in Laos is afhankelijk van de hoogte. De warmste maanden zijn maart en april en loopt de temperatuur op tot een 35. In de bergen is
Het tijdsverschil met zowel Cambodja als Laos is +5 uur in onze zomertijd en +6 uur in onze wintertijd.

Paspoort & visum:

Om naar Laos te reizen heb je een geldig internationaal paspoort (nog 6 maand geldig na uw terugreis) en een visum nodig. HOBO zorgt voor je individueel visum voor Laos, maar dit is niet in de reissom begrepen. Het visum voor Cambodja wordt ter plaatse in de luchthaven aangekocht (onder voorbehoud van wijziging en 2 pasfoto’s per persoon.) We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Er zijn geen inentingen verplicht. Aanbevolen zijn een vaccinatie tegen buiktyfus en hepatitis A en een herhaling van DTP. We raden wel een Malariabehandeling aan voor Laos. (en in mindere mate voor Cambodja). Het is van groot belang om muskietenbeten te voorkomen. Draag ’s avonds lange mouwen of smeer je blote huid in met een insectenwerend middel. Een goede muggenmelk (bij voorkeur op basis van DEET) kan van thuis (mag niet mee in de handbagage) worden meegenomen of ter plaatse worden aangekocht. Drink geen kraantjeswater. De meeste hotels voorzien flesjes water op de kamer. Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (voor het malaria risico) (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).
De meest voorkomende ziekten zijn diarree, parasitaire aandoeningen en ontstekingen van het maag– en darmkanaal.
Neem naar Laos en Cambodja een uitgebreide huisapotheek mee.

Kleding:

Voor Cambodja & Laos geldt hetzelfde kledingadvies. Gezien het warme klimaat het hele jaar door, voorzie je best lichte katoenen kledij. Het kan iets frisser zijn in het gebied van de Kruikenvallei en het Bolavenplateau in Laos.
Neem daarom ook een trui of fleece mee. Aangezien beide landen in een tropisch gebied liggen mag je geen paraplu of regenjas vergeten. Breng ook een hoedje of pet, zonnebril, beschermde zonnecrème mee. Tijdens deze reis worden heel wat tempels bezocht (Angkor) en het Koninklijk Paleis in Phnom Penh. Je kleding dient hiervoor aangepast te zijn. In Phnom Penh en Angkor moet je ervoor zorgen dat je schouders (voor het Koninklijk Paleis in Phnom Penh moet de bovenkleding "mouwtjes" hebben) en knieën bedekt zijn. Tijdens de reis maken we ook enkele wandelingen, we raden je aan om comfortabele wandelschoenen mee te nemen.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg - owv. de binnenlandse vluchten) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

De elektrische spanning Laos en Cambodja is 220 volt. Hou er rekening mee dat de elektriciteit kan uitvallen, vooral in Laos. Neem voor alle zekerheid dus ook een zaklamp mee.

Geldzaken:

Voor Laos neem je ofwel euro’s ofwel Amerikaanse dollars mee om deze om te wisselen in KIP (LAK), de lokale munt. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1000, 2000 en 5000 kip.
Het is het eenvoudigst om je geld te wisselen aan de receptie van het hotel of in een wisselkantoor. Het is aan te raden om steeds kleine bedragen om te wisselen. In grote winkels en hotels aanvaardt men ook de meeste internationale kredietkaarten.
Voor Cambodja moet je zeker cash USD meenemen. In de toeristische sector worden bijna uitsluitend dollars gebruikt, ook voor kleine uitgaven. Je krijgt meestal wisselgeld terug in de lokale munt, Cambodjaanse riel (KHR), die je opnieuw kan gebruiken. Credit cards (Visa, Master Card en American Express) worden ook aanvaard in de internationale hotels en grotere winkels.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Neem voldoende filmmateriaal mee want het leven op en langs het water, de prachtige heuvellandschappen en sites van de Kruikenvallei, de historische plaatsen in Angkor en de kleurrijke sympathieke bevolking in Laos maken van deze reis een paradijs voor de fotografen.
Het is aan te raden om batterijen van hieruit mee te nemen. Door de grote luchtvochtigheid verbruiken de batterijen veel.
In Cambodja heb je op de meeste plaatsen ontvangst met je GSM. en is er wifi in de hotels. In Laos is niet altijd GSM ontvangst in de meer afgelegen gebieden. In de grote toeristische centra zoals Luang Prabang en Vientiane is er wifi in de hotels.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Laos en Cambodja is een gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Laos Kip  Laotiaans  18/10/2021 10:33 
Cambodja Riel  Kmer  18/10/2021 10:33 
Elders op dit continent
 • Rondreis India, Rajasthan: groepsreis vol sprookjes
 • Rondreis Zuid-India: hartveroverende groepsreis
 • Rondreis India, Ladakh: groepsreis vol geheimen
 • Rondreis Bhutan: groepsreis naar Shangri La
 • Rondreis Nepal: groepsreis vol hoogtepunten
 • Rondreis Sri Lanka: groepsreis werelderfgoed
 • Rondreis Japan: puur poëtische groepsreis
 • Rondreis Borneo: groepsreis naar orang-oetans
 • Rondreis Bali, Java, Sulawesi: smaragd groepsreis
 • Rondreis Vietnam + Cambodja: top groepsreis
 • Rondreis Laos en Cambodja: groepsreis vol dromen
 • Rondreis Myanmar: ronduit gouden groepsreis
 • Rondreis Iran: onvergetelijke groepsreis
 • Rondreis Armenië en Georgië: tof groepsreis idee!
 • Rondreis Azerbeidzjan: oost & west groepsreis
 • Rondreis China - Groepsreis vol grandeur
 • Rondreis China authentiek: groepsreis vol records
 • Rondreis Taiwan, Zuid-Korea: groepsreis vol geluk
 • Rondreis Mongolië: groepsreis vol gastvrijheid
 • Fotoreis Mongolië: op jacht met een arend
 • Rondreis Kirgizstan, Oezbekistan: zijden groepsreis
 • Rondreis Kazachstan: groepsreis voor pioniers
 • Rondreis Tibet: groepsreis vol karma en reïncarnatie
 • Rondreis Noord-Korea: groepsreis Marx & Boeddha
 • AZIË