Rondreis La Réunion: goddelijke groepsreis


Reisduur: 12 dagen  

Dag 1 LEUVEN – PARIJS – SAINT-DENIS   

Met de bus rijden we naar de luchthaven van Parijs waar we inschepen op de vlucht naar La Réunion, een overzees departement van Frankrijk en gelegen in de Indische Oceaan niet zo ver van Mauritius. Dit eiland is het meest tropische wat Frankrijk te bieden heeft en het wordt gedomineerd door torenhoge vulkanen en is gezegend met een unieke plantengroei. We verkennen het eiland met zijn tropische vegetatie, fascinerende berglandschappen, talrijke vulkanen en hemelse stranden..

Dag 2 SAINT-DENIS   M|A

In de voormiddag komen we toe in Saint-Denis, de hoofdstad van La Réunion. Na de lunch beginnen we aan de verkenning van deze aangename stad met de mooie ligging aan de Indische Oceaan. We flaneren langs prachtige Creoolse huizen in Rue de Paris die de rijkdom van de stad van de 19de eeuw weerspiegelen. We wandelen door de levendige winkelstraat Rue du Maréchal Leclerc, een mooi voorbeeld van de diversiteit van de verschillende culturen van het eiland met kledingwinkels van de Zarabes en de Malbars en winkels van de Chinezen. We kuieren rond in le Grand Marché, een grote ijzeren constructie met veel kleurrijke stalletjes beladen met souvenirs. Saint-Denis wordt ook gekenmerkt door een unieke mix van tradities en culturen. Getuigen hiervan zijn de kathedraal, de moskee Noor-e-Islam en de Hindoetempel Kali Kampal op wandelafstand van elkaar.

Dag 3 SAINT DENIS – HELL-BOURG – SAINT-DENIS   O|M|A

Na een vroeg ontbijt vertrekken we om het Noorden van het eiland te gaan verkennen. In de buurt van Saint-André bezoeken wij een kleurrijke Hindoetempel (Tamiltempel) . We rijden langs uitgestrekte suikerrietvelden naar het keteldal, Cirque de Salazie. De 3 "cirques" van La Réunion zijn 3 immense kraters met een doorsnede van 10 kilometer, die worden omgeven door steile rotswanden. Wij houden regelmatig halt om prachtige watervallen te fotograferen zoals de “Pisse en l’air” en “La Voile de la Mariée”. Het charmante dorp Hell-Bourg ligt in het hart van het keteldal ‘Cirque du Salazie’, in een groene omgeving vol bananenplantages, watervallen en bamboebossen. We ontdekken de geraffineerde sfeer van het Creoolse huis Maison Folio uit de 19de eeuw en zijn weelderige tuin. In de 19de eeuw was Hell-Bourg een bekend thermaal station waar de Creoolse elite uit de hoofdstad zich kwam ontspannen. We ontdekken de “chayote” een groente die bij de inwoners van La Réunion zo geliefd is dat deze ook wel “chouchou” wordt genoemd.Tijdens een rondleiding op een vanilleplantage leren we alles over dit zwarte goud.

Dag 4 SAINT-DENIS – ILET BETHLEEM – SAINT-PIERRE   O|M|A

Ook vandaag gaan we weer vroeg op pad. Ditmaal verkennen we het Oosten. We rijden langs boomgaarden van lychees en kruidnagel en bereiken de groene oase Ilet Bethléem. We maken een mooie wandeling in deze bosrijke omgeving en een lokale gids leert ons alles over de inheemse bomen en bloemen en het suikerriet. De wandeling brengt ons langs een kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-van-Fatima en tot bij een geliefde zwemplek van de lokale bevolking. Na een typische Creoolse picknick rijden we verder naar Saint-Pierre gelegen aan de ruige zuidkust via de Plaine des Palmistes. Onderweg zien we prachtige boomvarens. Tegen de avond komen we aan in Saint-Pierre, de hoofdstad van het zuiden en idyllisch gelegen aan de Indische Oceaan.

Dag 5 SAINT-PIERRE – LAVATUNNELS – SAINT-PIERRE   O|A

In de voormiddag slenteren we over de strandboulevard van Saint-Pierre en gaan op ontdekking in dit levendige stadje. We brengen o.a. een bezoekje aan het oude visserskwartier en aan de overdekte markt. Saint-Pierre is de ideale basis om ‘le sud sauvage’ te verkennen. In de namiddag rijden wij naar “la côte du vent”. Onze namiddag staat in het teken van contrasten: het witte zand van de stranden aan de ene kant en de beukende oceaan aan de andere; en daar tegenover de ontelbare lavastromen en het zwarte basalt van de vulkaanuitbarstingen in het gebied van le Grand Brulé. Daarna gaan we een tocht maken in de fascinerende onderaardse lavatunnels die in de loop der jaren door de vele lavastromen zijn ontstaan. Bij het schijnsel van de onze hoofdlampen onthullen de rotsen al hun kleuren en allerlei gedraaide vormen. Een onvergetelijke belevenis.

Dag 6 SAINT-PIERRE - VULKAAN PITON DE LA FOURNAISE - SAINT-PIERRE   O|M|A

Vandaag staat een van de hoogtepunten van onze reis op het programma. We vertrekken op tijd zodat we de wolken die meestal in de namiddag de vulkaan aan het zicht onttrekken, voor zijn. De Piton de la Fournaise is één van de meest actieve vulkanen ter wereld en bevindt zich op de Piton des Neiges, een nog grotere uitgedoofde vulkaan. We nemen La Route du Volcan die ons langs indrukwekkende landschappen voert. We verbazen ons over de verschillende landschappen die gecreëerd werden door de veelvuldige uitbarstingen. Vanaf de Nez de Boeuf (2070m) hebben we een schitterend uitzicht over het keteldal en de steile bergflanken. We rijden verder door het rode maanlandschap van de Plaine des Sables en wanen ons even op de maan. Vanop het uitkijkpunt op de Pas de Bellecombe (2311m ) hebben wij een prachtig uitzicht op de vulkaan Piton de la Fournaise. Na de lunch rijden wij naar Bois Court waar wij een panoramisch beeld krijgen op de vruchtbare vallei en het 600m lager gelegen gehucht Le Grand Bassin.

Dag 7 SAINT-PIERRE – CIRQUE DE CILAOS - SAINT-PIERRE   O|M|A

Via de beroemde weg met de 400 bochten bereiken we het dorpje Cilaos. De Cirque de Cilaos of het keteldal van Cilaos staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In het sympathieke dorpje Cilaos bezoeken wij het Maison de la Broderie waar we kennismaken met een speciale techniek van borduren “les jours de Cilaos” een techniek die van generatie tot generatie overgedragen wordt. Het keteldal van Cilaos is ook gekend voor de teelt van linzen. Vanaf het uitzichtpunt Roche Merveilleuse hebben we een adembenemend zicht op de Cirque de Cilaos onder ons.

Dag 8 SAINT-PIERRE – SAINT-GILLES-LES-BAINS   O|M|A

We rijden langs de westkust naar Saint-Gilles-les-Bains, waar we de laatste 3 nachten zullen slapen. Dit mondaine badstadje staat ook bekend als het kleine St Tropez. Onderweg brengen we een bezoek aan het museum Stella Matutina, een voormalige fabriek waar suikerriet verwerkt werd. Het museum geeft ons een unieke inkijk in de economische en agro-industriële geschiedenis van La Réunion en meer bepaald van het suikerriet . In Mascarin wandelen we door de enorme collectie bomen, planten en bloemen van de botanische tuin, vanwaar we een mooi uitzicht hebben op de baai van Saint-Leu. We houden even halt langs de kust om te genieten van het schouwspel van het spuitende water van Le Souffleur.

Dag 9 SAINT-GILLES-LES-BAINS – MAIDO (CIRQUE MAFATE) – SAINT-GILLES-LES-BAINS   O|M|A

Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een fikse klim, met de bus weliswaar. Over een afstand van 27 km klimmen we van zeeniveau naar 2200 m hoogte. Hoe hoger we komen, hoe meer het landschap verandert: dorpen, acaciabossen en geraniumvelden gaan geleidelijk over in het Mafate keteldal. Vanaf het Maido uitzichtpunt hebben we een oninneembaar zicht over het Mafate keteldal, 9000 hectare wouden en bergen en met de oceaan op de achtergrond! Een mooie wandeling staat ook op het programma. Vroeger was dit gebied gekend voor de productie van geraniumolie.

Dag 10 SAINT-GILLES-LES-BAINS   O|A

Deze ochtend bent u vrij om Saint-Gilles-les-Bains te verkennen. Je vindt er de mooiste stranden van het eiland en het azuurblauwe, ondiepe water nodigt uit tot zwemmen. Ook is het gezellig flaneren langs het haventje en de winkeltjes. Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om een facultatieve helicoptervlucht over het eiland te maken. We kunnen geen eiland bezoeken zonder een boottocht te maken, dus vannamiddag staat er als afsluiter van deze mooie reis een catamarantocht op het programma. Onder het genot van een drankje gaan we op zoek naar dolfijnen en genieten van een schitterende zonsondergang.

Dag 11 SAINT-GILLES-LES-BAINS – SAINT DENIS - PARIJS   O|M

In de voormiddag profiteren we nog even van onze exotische omgeving. Vooraleer wij naar de luchthaven vertrekken, genieten we nog van de Creoolse gastvrijheid tijdens een typische Creoolse maaltijd. Nadien naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Parijs.

Dag 12 PARIJS - LEUVEN   

Aankomst in Parijs en transfer naar Leuven en einde van een onvergetelijke natuurreis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  La Réunion Euro  Frans  25/06/2024 20:57 
Elders op dit continent
 • Rondreis Mauritanië: Van de Adrar-regio naar Nationaal Park Banc d'Arguin
 • Begeleide rondreis Algerije
 • Rondreis Zuid-Afrika: De wereld in één land
 • Rondreis Namibië: fascinerende etnische groepsreis
 • Rondreis Oeganda: groepsreis op zoek naar apen
 • Rondreis Ethiopië: groepsreis onbereisde paden
 • Rondreis Madagaskar: groepsreis vol unieke fauna
 • Rondreis La Réunion: goddelijke groepsreis
 • Rondreis Marokko: groepsreis naar koningssteden
 • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
 • Rondreis Kenia en Tanzania: safari groepsreis
 • Rondreis Egypte: Het land van de farao's langs de Nijl
 • Begeleide rondreis Angola
 • Rondreis Malawi
 • AFRIKA