Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

In Argentinië en Chili is het in hun zomer 4 uur (dus in onze winter) vroeger dan in België.Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië heerst een tropisch klimaat, in het uiterste noorden een subtro-pisch klimaat, in de bergen een bergklimaat, in het zuiden een woestijnklimaat en Vuurland kent een zeeklimaat. Tussen deze klimaatszones komen overgangsklimaten voor, zoals een steppeklimaat.De enorme lengte van Chili is eveneens verantwoordelijk voor een groot aantal klimaat zones.

Paspoort & visum:

Voor zowel Chili als Argentinië dient u in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog zes maanden geldig moet zijn. Bij aankomst (zowel in Argentinië als in Chili) krijgt u een toeristenkaart voor 90 dagen. Verlies dit document niet!
Niet te vergeten:
- reisverzekeringdocumenten
- vliegtuigticket
- nuttig in geval van verlies of diefstal: een fotokopie van al de bovenvermelde documen-ten en enkele pasfoto’s. Bewaar ze niet bij de originelen.

Gezondheid:

Vaccinaties zijn niet verplicht maar een inspuiting tegen bijvoorbeeld geelzucht (hepatitis A) is zelfs in België nuttig.
Over het algemeen is het drinkwater veilig. Op sommige plaatsen kan het naar chloor smaken.
Flessenwater is aan te bevelen.
De hotels, restaurants en toiletten zijn over het algemeen proper en hygiënisch.

In het overgrote deel van Argentinië is er geen risico voor malaria. Er zijn dus geen antimalaria-maatregelen nodig.
In Argentinië komt dengue en Chikungunya (knokkelkoortsen) voor. Deze ziekten worden over-gedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen (muggenwerend middel op basis van DEET en een lange broek en lange mouwen) toe te passen overdag.
Een vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio (DFT) is raadzaam.
Het is belangrijk dat u een goede reisverzekering hebt.

Kleding:

Voor een bezoek aan Argentinië en Chili heb je zowel zomer- als winterkledij nodig. Lichte kledij voor Buenos Aires, de kuststreek en warme kleding en regenkledij voor een bezoek aan Patagonië.
Tussen november en maart is het volop zomer in Argentinië/Chili. Het is aan te raden om in Patagonië een goed en waterdicht windjack bij de hand te hebben. Daar kan het flink waaien en regenen. Het is vooral met de mogelijke felle (en vaak snijdende) wind dat u rekening moet houden. In iets mindere mate als u het Merengebied (Puero Varas – Bariloche) bezoekt.
Zowel in Patagonië als in het Merengebied kan het ’s zomers behoorlijk fris zijn dus een fleece is geen overbodige luxe. De zomers op Vuurland zijn fris en winderig.
Buenos Aires is aangenaam tot heel warm in de zomer.

Bagage:

Indien de internationale vluchten doorgaan met Aerolinas Argentinas is de max. toegelaten bagage 20kg (dit geldt ook voor binnenvluchten). Wanneer er met een andere luchtvaartmaatschappij naar Argentinië gevlogen wordt, zijn andere voorwaarden van toepassing en geldt op binnenlandse vluchten in Argentinië een maximum gewicht van 15 kg.
Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 8 kg. Verzeker de sluiting van je grote koffer met een bagageband.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt is gebruikelijk, maar niet overal. Een adaptorset is aangewezen. Een goede zaklamp is geen overbodige luxe.
Algemeen wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie (geaard) platte polen. Deze stekker kan u bij aankomst in Buenos Aires kopen.

Geldzaken:

De Argentijnse munteenheid is de peso die aangeduid wordt als ARS en die is onderverdeeld in biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100, 200 en 500.
De wisselkoers schommelt naargelang de plaats waar men geld omzet ( officiele koers 03/01/2023)
1 euro = 188 pesos of 100 ARS= 0.53 €
Argentinie kent momenteel een zeer zware economische crisis met een hoge inflatie tot gevolg. Prijzen veranderen zeer snel. De koers van de Argentijnse peso (ARS) schommelt enorm. De beste oplossing is om euro’s (of dollars) in cash mee te nemen. Je kan deze euro’s of US-dollars wisselen in de grote steden. Door de inflatie is het aan te raden goed op te letten waar u cash € of $ in ARS gaat wisselen omdat de wisselkoersen enorm kunnen verschillen.

Daarnaast kan er in de meeste plaatsen ook met de creditcard (Visa, Mastercard,…) betaald of afgehaald worden. Toch is het niet aangeraden om geld af te halen bij geldautomaten met een buitenlandse bankkaart aangezien er hoge transactiekosten aangerekend worden en er ook af-haallimieten zijn..

Kies ook altijd om in ARS valuta te betalen wanneer u met kredietkaart betaalt. Vaak moet uw paspoort ter controle getoond worden als u met een kredietkaart betaalt.
Opgelet: Vooral in de horeca en de taxi's circuleert veel vals geld. In de winkels wordt soms een discount gegeven voor cash betalingen ( ‘en efectivo’).

De Chileense munteenheid is de peso (CLP )die is onderverdeeld in muntstukken van 5, 10, 50 en 100 pesos en biljetten van 1.000, 5.000 en 10.000.
De wisselkoers schommelt naargelang de plaats waar men geld omzet (koers 03/02/2023 :
1 euro = 897 CLP of 100 CLP= 0.11€
Het is aangewezen om ook dollars of euros mee te nemen. Het is aan te raden om in de hotels met kredietkaart te betalen.
De best geaccepteerde creditcards zijn Visa, Mastercard. Zeker in de wat grotere toeristische plaatsen worden creditcards door de hotels, winkels en banken aanvaard.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en filmmateriaal mee, want Argentinië en Chili zijn fotogenieke landen. Vooral het fotograferen van de natuurlandschappen levert prachtige resultaten op. Ook het op de gevoelige plaat zetten van de Argentijn zelf kan toffe resultaten hebben. Vraag wel eerst hun toestemming! Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan behalve militaire installaties.
Mobiel bellen met uw telefoon is mogelijk. 4G connectie is beschikbaar in het merendeel van de steden. Buiten de grote steden kan het netwerk soms zwak of onbeschikbaar zijn.(vooral in de natuurparken) Hou er rekening mee dat de roamingtarieven hoog zijn, zet dus uw mobiele data af bij aankomst in Argentinië/Chili. In de meeste hotels werkt WIFI goed en in de hotels kan je gratis gebruik maken van doorgaans goede Wifi , en zijn dus What’s App en Skype prima te ge-bruiken

De landcode van Argentinië is 54, de landcode van Chili is 56.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Argentinië & Chili is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan de excursies en wandelingen die op het programma staan. Deze reis kan gemakkelijk verlengd worden met een bezoek aan de Foz de Iguaçu. Meer informatie bij Hobo Reizen.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Argentinië Argentijnse peso  Spaans  22/02/2024 13:45 
Chili Chileense peso  Spaans  22/02/2024 10:45 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA