Rondreis Marokko: groepsreis naar koningssteden


Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil is -1 uur.
In de periodes waarin wij naar Marokko reizen heersen er aangename temperaturen en is er weinig kans op neerslag. We vermijden bewust de zomermaanden, in juli en augustus wordt het overdag in de vier koningssteden namelijk gemakkelijk warmer dan 40 graden.

Paspoort & visum:

Marokko verplicht iedere bezoeker om in het bezit te zijn van een internationaal reispaspoort. Dit moet geldig zijn tijdens je verblijf, tot op de dag dat we terug zijn in België. Als toerist met de Belgische nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Marokko verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Voor onze reis is dus geen visum vereist. We raden aan om ook een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

Er is voor Marokko geen verplichte inenting nodig maar zorg dat je Tetanus inenting nog voldoende recent is. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek met o.a. een middel tegen koorts, keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen, ...
Voor meer inlichtingen contacteer uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Neem lichte kledij mee. Op een paar plaatsen kan het behoorlijk warm zijn. Lichte katoenen kledij is het meest gepast. Een hoofddeksel of een zonnescherm zijn ook onontbeerlijk. Voor de wandelingen zijn goede wandelschoenen aangeraden.

Bagage:

Er wordt 1 koffer met maximum 20 kg toegelaten. Voorzie hem liefst van een riem en plak ook een labeltje binnenin met naam en adres. De handbagage mag maximum 5 kg wegen met een grootte van 22 cm x 35 cm x 56 cm. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Voor Marokko heb je een tussenstekker van het Franse type nodig die je kan kopen in alle goede elektrozaken. De voltage is er 220 volt.

Geldzaken:

De banken en wisselkantoren wisselen om van euro naar dirham. Het omgekeerde is ook mogelijk maar voor beperkte bedragen, op vertoon van je Belgisch paspoort en op voorwaarde dat je niet in Marokko woont. Dirhams kan je ook met de meest in België gebruikte kredietkaarten (Visa, MasterCard) bij de bankautomaten afhalen. Bij elke transactie kan je maximaal 2000 dirham afhalen. Om je debetkaart (Bancontact met Maestro) in Marokko te kunnen gebruiken, dien je de “Maestro”-functie enkele weken voor je vertrek te laten vrijmaken door de Belgische bank die de kaart heeft uitgegeven. Laat nooit geld en waardevolle zaken op je hotelkamer of in de bus achter. Beter nog laat waardevolle voorwerpen thuis!

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is verkrijgbaar in Marokko. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen.
Vanuit elk hotel/motel kan je naar Europa telefoneren en kan je er natuurlijk ook telefoons ontvangen. GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er WIFI (vaak gratis).

Belangrijk om te weten:

Dit is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
  Marokko Marokkaanse dirham  Arabisch, Berbers  04/08/2021 19:09 
Elders op dit continent
 • Rondreis Zuid-Afrika: groepsreis Kaapstad + safari
 • Rondreis Namibië: fascinerende etnische groepsreis
 • Rondreis Oeganda: groepsreis op zoek naar apen
 • Rondreis Ethiopië: groepsreis onbereisde paden
 • Fotoreis Ethiopië: groepsreis vol weidse uitzichten
 • Rondreis Madagascar: groepsreis vol unieke fauna
 • Rondreis La Réunion: goddelijke groepsreis
 • Rondreis Marokko: groepsreis naar koningssteden
 • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
 • Rondreis Kenia en Tanzania: safari groepsreis
 • AFRIKA