Fotoreis Ethiopië


Klimaat & tijdsverschil:

Globaal gezien kan je het best reizen van de maand september tot en met mei/juni. Zo vermijd je in veel gebieden de ergste hitte en buiten dat in sommige gebieden ook de ergste regens. Gezien de ligging en grote van het land kan de beste reistijd per gebied sterk verschillen. De Danakil Depression (gelegen op 160m onder zeeniveau) in het noordoosten van het land is één van de heetste en droogste plekken op aarde.

Paspoort & visum:

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat na vertrek uit Ethiopië nog minimaal 6 maanden geldig is. Hou er tevens rekening mee dat je paspoort nog minstens 2 opeenvolgende lege bladzijden moet hebben. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen (maak van de foto/naam pagina van het paspoort een fotokopie en stop deze elders in je bagage).
Visum (wordt geregeld door HOBO en is niet inbegrepen)

Gezondheid:

Malaria komt in Ethiopië voor in gebieden lager dan 2000 meter. In Addis Abeba komt geen malaria voor.
In de Afar is er wel malariarisico. Je kan hiervoor gebruik maken van Malarone of Lariam. Voor Malerone geldt 1 tablet per dag vanaf dag 1 voor vertrek naar malariagebied, tot 7 dagen na het verlaten van het malariagebied.
De dosering voor Lariam is 1 tablet éénmaal per week, te starten 2 tot 3 weken voor vertrek tot 4 weken na het verlaten van het malariagebied. Lariam heeft over het algemeen meer bijwerkingen. Daarnaast is het aan te raden een muggenwerend middel op basis van DEET 50% te gebruiken (bv. van Care Plus). 's Avonds kan je lange mouwen en een lange broek dragen. Voorzie eventueel een hoofdnetje. Meer info vind je bij je huisarts of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3 te 2000 Antwerpen. www.itg.be

Reisapotheek:
Eigen geneesmiddelen: voldoende voorraad;
Malariatabletten (in overleg met je huisarts);
DEET antimuggen-middel (50%);
Middel tegen diarree;
Middel tegen maagproblemen;
Pijnstiller en koortswerend middel;
Een breedspectrum antibioticum;
Middel tegen reisziekte;
Wondontsmettingsmiddel:
Pleisters en verband;
Zakjes ORS die je preventief kan drinken bij erg warm weer(beschermt tegen uitdroging);
Oogdruppels;
Lippenbalsem;

Contactlezen:
Als je contactlenzen draagt, neem dan ook, als het kan, een reservebril mee. Contactlensdragers krijgen nogal eens last van geïrriteerde ogen door stof en opstuivend zand.

Kleding:

Kledingsuggesties:
Kleding met lange mouwen en lange pijpen;
Trui of vest voor killere momenten (boven op vulkaan bij wind);
Regen- of windjack;
Hoed met brede rand;
Zonnebril;
Reservebril;
Slippers of open schoenen die gemakkelijk zitten;
Hoge linnen schoenen met wandelzool, genre Palladium;
Zonnebrandcrème;
Klein flesje shampoo en douchegel;
Zaklamp (zeer belangrijk! liefst een krachtige hoofdlamp en voorzien hiervoor ook extra batterijen)
Fototoestel en/of videocamera met voldoende reservebatterijen, weinig kans tot laden in Afar;
Opladers fototoestel en gsm;
Opvouwbare wandelstokken indien je gewend bent daarmee te stappen;
Een mondmasker type N 95 dat kleine stofdeeltjes tegenhoudt of beter nog een wegwerp halfgelaatsmasker met patroon tegen stofpartikels en zwaveluitwasemingen (bvb van 3M type 4277, te bestellen via bvb partnersafety.be);
Een duikbrilletje om je ogen af te schermen van irriterende uitwasemingen;
Badpak/Zwempak;
Watersandalen;
Klein, lichtgewicht plastic zeil/ Paraplu.

Bagage:

Er mag 23 kg bagage worden meegenomen, ook op de binnenlandse vluchten. Probeer de bagage evenwel te beperken tot 20 kg. Handbagage mag 7 kg wegen. De bagage moet in de jeeps passen en zal soms op het dak vastgebonden worden, of op een kameel. Net daarom is het belangrijk dat je een soepele reistas gebruikt en geen harde koffer met wieltjes. Vergeet geen dagrugzak mee te nemen voor onze wandelingen zodat je voldoende water en dergelijke kan meenemen.

Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Een zachte koffer is het gemakkelijkst te vervoeren.

Elektriciteit:

De netspanning in Ethiopië is 220 volt. Soms wordt de stroom onverwacht afgesloten, onderbroken voor langere of kortere duur of wisselt de spanning sterk. Je kunt in Ethiopië met een gewone stekker terecht. Wanneer we kamperen is er geen oplaadmogelijkheid buiten een generator die niet altijd even betrouwbaar is en erg gevoelige apparatuur kan ontregelen. Zorg liever voor een extra setje batterijen en een powerbank. Breng zeker een zaklamp mee.

Geldzaken:

De lokale munteenheid van Ethiopië is de Birr. Eén birr is honderd cent.
De volgende munten worden gebruikt: 1, 5, 10, 25 en 50 cent. Het papiergeld is beschikbaar in 1, 5 10, 50 en 100 birr. In het Amhaars (taal van Ethiopië) betekent birr "zilver".
De munt werd ingevoerd in 1894 onder Keizer Menelik II.
1 euro = 33 birr (ongeveer).
Voor deze reis kan je best zakgeld meenemen in contante euro's. Het wisselen van geld is mogelijk op het vliegveld, onderweg bij de banken en in sommige hotels. Pinnen in Ethiopië is niet mogelijk en met creditcards (Visa/Mastercard) of traveller cheques kan je tijdens deze reis nauwelijks terecht. Slechts in de betere hotels accepteren ze.
Zorg ervoor dat je steeds een ruime voorraad biljetten van 1 birr bij je hebt om de mensen te kunnen “betalen” waarvan je foto’s maakt !!!

Foto, GSM & Wi-Fi:

Ethiopië is zeer kleurrijk en fotogeniek. Je kan best geheugenkaarten en reservebatterijen voor een digitaal fototoestel vanuit België meenemen, want er is zoveel moois te fotograferen.

Belangrijk om te weten:

Het is belangrijk om een flexibele instelling te hebben wanneer u door Ethiopië reist. Naast een andere cultuur en gewoonten, biedt het reizen zelf ook uitdagingen. Door allerlei omstandigheden kunnen reisdagen langer duren dan voorzien of kunnen simpele faciliteiten (stroom/water/netwerken) in accommodaties anders zijn dan u vooraf verwachtte. Het comfort niveau ligt over het algemeen lager dan in veel van onze andere bestemmingen en hierdoor kan reizen in Ethiopië soms zwaar en vermoeiend zijn.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Ethiopië Birr  Amhaars, Engels en andere regiotalen  23/09/2020 08:14 
Elders op dit continent
  • Rondreis Zuid-Afrika
  • Rondreis Namibië
  • Rondreis Oeganda
  • Rondreis Ethiopië
  • Fotoreis Ethiopië
  • Rondreis Madagascar
  • Rondreis Marokko
  • Rondreis Botswana | Namibië | Zambia | Zimbabwe
  • Rondreis Kenia & Tanzania
  • AFRIKA