Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna


Reisduur: 15 dagen  

Dag 1 Brussel – Armenia   

Met lijnvluchten naar Armenia, gelegen in één van de mooiste gebieden van Colombia, de Triangulo del Café, uitgeroepen tot wereld­erfgoed in het Zuidwesten van Colombia.

Dag 2 Armenia   O|M|A

In de ochtend bent u enkele uurtjes vrij om uit te rusten. Koffie is het exportproduct van Colombia. We genieten van het groene tapijt van koffieplanten langs steile hellingen, enkel onderbroken door finca’s (koffieboerderijen) en heliconia bloemen. We bezoeken een koffie haciënda, bekijken het productieproces en proeven van de lekkere Colombiaanse koffie.

Dag 3 Armenia – Valle del Cocora & Filandia – Armenia   O|M

We bezoeken de vallei van Cocora, gelegen in het centrale gebergte van het departement Quindio, en deel uitmakend van het nationale park de los Nevados. Hier komt de nationale boom van Colombia, de Palma de Cera of waxpalmboom, veel voor. De palm kan 60 meter hoog worden en is erg buigzaam. Het gebied is vogelrijk met verschillende soorten kolibries en de zeldzame palm papegaai. We verkennen het gebied al wandelend. In de omgeving van Quindio rivier vinden wij de grootste waxpalm exemplaren. Het gebied is bekend om zijn forelkwekerijen.Tijdens de lunch proeven we een traditionele maaltijd van gerookte forel. In de namiddag laten wij ons onderdompelen in de plaatselijke sfeer van de mooie stadjes Salento en Filandia, met hun talrijke koloniale huizen.

Dag 4 Armenia – Popayan   O|A

In de vroege ochtend vertrekken wij naar Popayan. Het miraculeuze Christusbeeld trekt jaarlijks duizenden pelgrims. Popayan is gesticht in 1537 en wordt omwille van zijn witgekalkte gevels de ‘Witte Stad’ genoemd. In de namiddag bezoeken wij het historisch centrum. Rond het park Caldas vind je de belangrijkste overheids- en religieuze gebouwen. Eén van de symbolen van de stad is het originele gebouw Torre del Reloj. We wandelen verder naar Puente de Humilladero, bezoeken de barokke kerken Santo Domingo en San Francisco, het Panteon de los Proceres, het religieuze museum en het museum Mosquera opgetrokken in Settecento stijl dat toehoorde aan de gelijknamige generaal.

Dag 5 Popayan – Silvia – Tierradentro   O|M|A

Na het ontbijt rijden wij naar het pittoreske stadje Silvia met zijn mooie huizen omgeven door suikerrietplantages. Wij bezoeken de zeer kleurrijke markt van Silvia. De inheemse Guambiano’s leven in de vele nabijgelegen bergdorpjes en komen op dinsdag in hun traditionele anacos kledij hun fruit, groenten en handwerk verkopen. Na het marktbezoek vertrekken wij naar Tierradentro.

Dag 6 Tierradentro – San Agustin   O|M|A

In de ochtend bezoeken wij Tierradentro, de tweede belangrijkste archeologische site in Colombia na San Agustin. Tierradentro is beroemd voor de prachtig bewerkte ondergrondse graven. Momenteel zijn er al een 100tal van deze graven ontdekt. Het is nog altijd niet duidelijk wie deze graven en beelden bouwde. We bezoeken het Archeologisch en het Antropologisch museum. In dit laatste museum zien wij gebruiksvoorwerpen van de Paeces gemeenschap, de inheemse bevolkingsgroep die in deze omgeving leefde. Nadien verder naar San Agustin.

Dag 7 San Agustin – Isnos – San Agustin   O|M|A

Na het ontbijt rijden we naar het plattelandsstadje Isnos, waar wij in twee belangrijke archeolo­gische vindplaatsen Alto de los Idolos en Alto de las Piedras een aantal van de grootste beelden vinden en zeer goed bewaarde graftombes. Wandelend tussen de beelden en graftombes genieten we van prachtige vergezichten. Na de lunch bezoeken wij het Archeologische Park San Agustin, Unesco werelderfgoed sinds 1995. Vijfduizend jaar geleden woonden hier twee stammen in de aangrenzende valleien. Ter hoogte van San Agustin kwamen zij samen om handel te drijven en hun doden te begraven. Je vindt hier reuze beelden en begraafplaatsen. We bezoeken het archeologische museum, de cere­moniële Lavapatas bron en klimmen naar het Lavapatas terras voor een prachtig zicht over de bergachtige omgeving doorkruist met rivieren. Daarna genieten we van de spectaculaire kloof waardoor de Magdalena rivier zich slingert.

Dag 8 San Agustin – Neiva – Tatacoa Woestijn – Neiva   O|M|A

In de ochtend vertrek naar Neiva. Bij aankomst rijden we onmiddellijk door naar de Tatacoa woestijn. De Tatacoa woestijn is van een ongekende schoonheid en wordt omgeven door hoge bergen. Het is geen woestijn in de letterlijke zin van het woord want er groeien ook volop planten in het gebied maar in het zachte gesteente zijn prachtige erosielandschappen ontstaan. Wij overnachten in Neiva.

Dag 9 Neiva – Bogota   O|M

Na het ontbijt rijden wij naar de luchthaven van Neiva voor de vlucht naar Bogota. We rijden onmiddellijk verder naar Zipaquira. Het stadje Zipaquira is omringd door zoutmijnen. De ondergrondse zoutkathedraal is indrukwekkend. Wij volgende de kruisweg naar de kathedraal die 190 m diep ligt. Boven het altaar kan je het grootste zouten kruis van de wereld bewonderen, gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Carlos Enrique Rodriguez. Als kennismaking met de hoofdstad van Colombia nemen we de kabelbaan naar de Cerro Monserrate, een kerk die 500 m boven Bogota uitreikt en vanwaar je een prachtig zicht hebt over de stad. In het goudmuseum kun je 32.000 gouden voorwerpen en 20.000 stenen, keramiek en textiel uit het rijke culturele verleden bewonderen.

Dag 10 Bogota   O|M

Ons stadsbezoek starten wij in La Candelaria, het historische centrum. De Plaza Bolivar is omringd met grote Spaanse koloniale gebouwen, het justitiepaleis, de kantoren van de burgemeester, de oudste school van het land San Bartolomé en de Casa de los Comuneros. De kathedraal huisvest een schat aan religieuze kunstvoorwerpen. Bogota heeft mooie musea. Wij bezoeken het museum Botero, genoemd naar de beroemde Colombiaanse kunstenaar, dat werken van Picasso, Renoir, Dali, Matisse en Monet bezit.

Dag 11 Bogota – Villa de Leyva   O|M

Bij het verlaten van Bogota rijden we langs andere meer moderne wijken van de stad. Langs de Real del Comercio vind je verschillende stijlen van architectuur, oud en nieuw met invloeden van over de hele wereld. De Zona Rosa is de hypermoderne wijk van de hoofdstad met vele shoppingcentra en hippe restaurants. Op weg naar Villa de Leyva bezoeken wij het museum El Fosil. In dit gebied werden prehistorische fossielen gevonden waaronder een kronosaurus van 120 miljoen jaar oud en 20m lang. Het mooie Dominicanenklooster del Santo Ecce Homo dateert uit de 17de eeuw. Bezoek aan het Casa Museo Luis Alberto Acuña. Genoemd ter ere van Colombiaanse kunstenaar, schilder, beeldhouwer en schrijver Luis Alberto Acuña. Acuña creëerde samen met andere kunstenaars de beweging Bachué. Deze kunstenaarsbeweging probeerde de essentiële gevoelens en sfeer te herstellen door de kunst van de Chibcha-voorouders. Het museum biedt ook tentoonstellingen van koloniale stukken, muziekinstrumenten en meubels. Villa de Leyva is een schitterend 16de eeuwse stadje en is een koloniaal juweel. De Plaza Mayor is één van de grootste pleinen van Zuid-Amerika. Smalle steegjes, prachtige witte koloniale huisjes, straten bezaaid met kinderkopjes, kerken en musea, de tijd is hier echt blijven stilstaan!

Dag 12 Villa de Leyva – Bogota – Cartagena   O|A

Wij rijden terug naar de luchthaven van Bogota en vlucht naar Cartagena.

Dag 13 Cartagena   O|M

Cartagena is de mooiste stad van Zuid-Amerika! Met zijn mooi ommuurde binnenstad en zijn fort Castillio de San Felipe komt de geschiedenis terug tot leven. Wij starten het stadsbezoek met het klooster en de kerk van La Popa. Vervolgens naar het Fort de San Felipe. Het fort werd op de San Lazaro heuvel gebouwd om de stad tegen piraten te beschermen. In de oude stad bezoeken we San Pedro Claver kerk en nemen we een kijkje in de overwelvingen van de stadsmuur. Na de lunch bezoeken we het koloniale district startende van het park Bolivar. Rond het plein vind je het goudmuseum en het inquisitiepaleis met zijn grote barokke deur. We eindigen de dag met de Santo Domingo kerk en de kathedraal en wandelen over de stadsversterkingen.

Dag 14 Cartagena – Bogota – Brussel   O|M

Vlucht van Cartagena naar Bogota voor onze terugvluchten naar Europa.

Dag 15 Brussel   

Aankomst in Brussel en einde van een reis naar een mooi land met een zeer vriendelijke bevolking.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Colombia Colombiaanse peso  Spaans, Engels en 72 regiotalen  04/12/2022 20:03 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA