Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna


Reisduur: 17 dagen  

Dag 1 BRUSSEL – ARMENIA   A

Met lijnvluchten via Amsterdam en Bogota naar Armenia, gelegen in een van de mooiste gebieden van Colombia.

Dag 2 ARMENIA   O|M|A

Koffie is het exportproduct van Colombia. We genieten van het groene tapijt van koffieplanten langs steile hellingen, enkel onderbroken door finca’s (koffieboerderijen) en heliconia bloemen. We bezoeken een koffie haciënda, bekijken het productieproces en proeven van de lekkere Colombiaanse koffie.

Dag 3 ARMENIA – VALLE DEL COCORA & FILANDIA – ARMENIA   O|M|A

We bezoeken de vallei van Cocora, gelegen in het centrale gebergte van het departement Quindio, en deel uitmakend van het nationale park de los Nevados. Hier komt de nationale boom van Colombia, de Palma de Cera of waxpalmboom, veel voor. De palm kan 60 meter hoog worden en is erg buigzaam. Het gebied is vogelrijk met verschillende soorten kolibries en de zeldzame palm papegaai. We verkennen het gebied al wandelend. In de omgeving van de Quindio rivier vinden wij de grootste waxpalm exemplaren. Het gebied is bekend om zijn forelkwekerijen. Tijdens de lunch proeven we een traditionele maaltijd van gerookte forel. In de namiddag laten wij ons onderdompelen in de plaatselijke sfeer van de mooie stadjes Salento en Filandia, met hun talrijke koloniale huizen.

Dag 4 ARMENIA - POPAYAN   O|M|A

Na het ontbijt vertrekken we voor een stevige busrit naar Popayan (5 tot 6 uur).

Dag 5 POPAYAN   O|M|A

Het miraculeuze Christusbeeld trekt jaarlijks duizenden pelgrims. Popayan is gesticht in 1537 en wordt omwille van zijn witgekalkte gevels de ‘Witte Stad’ genoemd. We bezoeken het historisch centrum. Rond het park Caldas vind je de belangrijkste overheids- en religieuze gebouwen. Eén van de symbolen van de stad is het originele gebouw Torre del Reloj. We wandelen verder naar Puente de Humilladero, bezoeken de barokke kerken Santo Domingo en San Francisco, het Panteon de los Proceres, het religieuze museum en het museum Mosquera opgetrokken in Settecento stijl dat toehoorde aan de gelijknamige generaal.

Dag 6 POPAYAN – SILVIA – SAN AGUSTIN   O|M|A

We rijden ‘s morgens naar het pittoreske stadje Silvia met zijn mooie huizen omgeven door suikerrietplantages. We bezoeken de zeer kleurrijke markt van Silvia want vandaag s het dinsdag, de wekelijkse marktdag. De inheemse Guambiano’s leven in de vele nabijgelegen bergdorpjes en komen op dinsdag in hun traditionele anacos kledij hun fruit, groenten en handwerk verkopen.
In de namiddag rijden we verder naar San Agustin. Te midden van de provincie Huila ligt in de jungle één van de best bewaarde ruïnes van de pre-Columbiaanse cultuur, het wereldberoemde archeologische park San Agustin.

Dag 7 SAN AGUSTIN   O|M|A

Na het ontbijt rijden we naar het plattelandsstadje Isnos, waar wij in twee belangrijke archeolo¬gische vindplaatsen Alto de los Idolos en Alto de las Piedras een aantal van de grootste beelden vinden en zeer goed bewaarde graftombes. Wandelend tussen de beelden en graftombes genieten we van prachtige vergezichten. Na de lunch bezoeken wij het Archeologische Park San Agustin, Unesco werelderfgoed sinds 1995. Vijfduizend jaar geleden woonden hier twee stammen in de aangrenzende valleien. Ter hoogte van San Agustin kwamen zij samen om handel te drijven en hun doden te begraven. Je vindt hier reuze beelden en begraafplaatsen. We bezoeken het archeologische museum, de cere¬moniële Lavapatas bron en klimmen naar het Lavapatas terras voor een prachtig zicht over de bergachtige omgeving doorkruist met rivieren. Daarna genieten we van de spectaculaire kloof waardoor de Magdalena rivier zich slingert.

Dag 8 SAN AGUSTIN   O|M|A

In de omgeving van San Agustín kun je ook sites als la Chaquira en La Pelota bezoeken. Hier vind je een aantal beelden met elk hun eigen verhaal. Het is met de name de route ernaartoe, door koffie- en fruitplantages, die een bezoek de moeite waard maakt. Na de lunch bezoeken we de Magdalena rivier. De Magdalena is de belangrijkste rivier van Colombia. De rivier is ongeveer 1540 kilometer lang en loopt van het zuiden naar het noorden door de westelijke helft van het land. De rivier ontspringt in het departement Huila, ook bekend van de Indiaanse San Agustín cultuur, dat in de Andes ligt. Vandaar stroomt de rivier tussen de Cordillera Central in het westen en de Cordillera Oriental in het oosten door een lange vallei naar het noorden, om via de grote kustvlakten en de Magdalenadelta bij Barranquilla in de Caribische Zee uit te monden.

Dag 9 SAN AGUSTIN - VILLAVIEJA - TATACOA WOESTIJN   O|M|A

We rijden naar Villavieja. De Tatacoa-woestijn ligt bijna geheel in het stadje Villavieja.
De ogenschijnlijke sereniteit van het woestijnlandschap contrasteert met een turbulent verleden waarin indianen van verschillende stammen strijd leverden tegen de conquistadores. Op zoek naar El Dorado, het mythische goudland, doorkruisten ze het gebied met achterlating van vele slachtoffers. Om deze reden wordt het gebied ook wel El Valle de las Tristezas (de Vallei van de Treurnissen) genoemd. De Tatacoa-woestijn is van een ongekende schoonheid en wordt omgeven door hoge bergen. Het is geen woestijn in de letterlijke zin van het woord want er groeien ook volop planten in het gebied maar in het zachte gesteente zijn prachtige erosielandschappen ontstaan. Met een Tuk-Tuk brengen we een bezoek aan de woestijn.

Dag 10 VILLAVIEJA - NEIVA - BOGOTA   O|M|A

’s Morgens vroeg rijden naar Neiva, de hoofdstad van het Colombiaanse departement Huila. Neiva is gelegen in de Magdalenavallei centraal in het land en telt 400.000 inwoners. Vanwege de ligging dicht bij de evenaar en omdat de stad op geringe hoogte ligt, heeft de stad het hele jaar een warm klimaat. De stad is gelegen aan de Rio Las Ceibas, een zijrivier van de Magdalena. We nemen de ochtendvlucht naar Bogota. In de namiddag bezoeken we het bekende goudmuseum. Het goudmuseum (Museo del Oro) is het populairste museum van Bogotá en een van de bekendste musea in Zuid-Amerika. Het museum in het hartje van de stad, heeft de grootste collectie goud ter wereld uit de periode vóór de Spaanse overheersing.

Dag 11 BOGOTA   O|M|A

Ons stadsbezoek starten wij in La Candelaria, het historische centrum. De Plaza Bolivar is omringd met grote Spaanse koloniale gebouwen, het justitiepaleis, de kantoren van de burgemeester, de oudste school van het land San Bartolomé en de Casa de los Comuneros. De kathedraal huisvest een schat aan religieuze kunstvoorwerpen. Bogota heeft mooie musea. Wij bezoeken het museum Botero, genoemd naar de beroemde Colombiaanse kunstenaar, dat werken van Picasso, Renoir, Dali, Matisse en Monet bezit. De Monserrate berg is een van de bekendste toppen rondom de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Met de Cerro de Guadalupe vormt de berg van 3152 meter hoogte de oostelijke grens van La Candelaria, het historische centrum van de stad. Met een kabelbaan bereiken we de top waar naast een uitzichtpunt met vergezichten over de hele stad een klooster staat.

Dag 12 BOGOTA - VILLA DE LEYVA   O|M|A

We rijden naar Villa de Leyva, een schitterend 16de eeuws stadje en een koloniaal juweel. De Plaza Mayor is één van de grootste pleinen van Zuid-Amerika. Smalle steegjes, prachtige witte koloniale huisjes, straten bezaaid met kinderkopjes, kerken en musea, de tijd is hier echt blijven stilstaan ! Onderweg bezoeken we Zipaquira, klein van omvang, maar in dit Colombiaanse dorp vind je een wereldwonder. Althans, dat is hoe veel mensen La Catedral de Sal de Zipaquirá noemen. Dit is namelijk een van de meest bijzondere werken die door mensenhanden is gemaakt. De zoutkathedraal is ondergronds uitgehouwen in een oude zoutmijn en is dé reden waarom zowel toeristen als Colombianen naar Zipaquirá gaan. We volgen de kruisweg naar de kathedraal die 190 meter diep ligt. Boven het altaar kun je het grootste zouten kruis van de wereld bewonderen, gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Carlos Enrique Rodriguez. Na de lunch maken we al wandelend kennis met het mooie koloniale stadje Villa de Leyva.

Dag 13 VILLA DE LEYVA - BOGOTA - MEDELLIN   O|M|A

In de voormiddag bezoeken we het museum Acuna en het museum El Fossil. In dit gebied werden prehistorische fossielen gevonden waaronder een kronosaurus van 120 miljoen jaar oud en 20m lang. We rijden terug naar de hoofdstad en nemen de avondvlucht naar Medellin. Medellin is één van de tofste verrassingen in Colombia!

Dag 14 MEDELLIN - CARTAGENA   O|M|A

Ganse dag verkenning van Medellin. Een stad die stalen wolkenkrabbers, groene bergen en kleurrijke pueblo's combineert. Gelegen in een vallei in het binnenland is de stad meer dan een bezoek waard vanwege de relaxte sfeer en vibe, het leuke nachtleven en de mooie tuinen. ’s Avonds laat vliegen we van Medellin naar Cartagena.
Cartagena is de mooiste stad van Zuid-Amerika ! Met zijn mooi ommuurde binnenstad komt de geschiedenis terug tot leven.

Dag 15 CARTAGENA   O|M|A

Wij starten het stadsbezoek met het klooster en de kerk van La Popa. Vervolgens naar het ‘Castillo San Felipe’. Dit fort werd op de San Lazaro heuvel gebouwd om de stad tegen piraten te beschermen. In de oude stad bezoeken we de San Pedro Claver kerk en nemen we een kijkje in de overwelvingen van de stadsmuur. Na de lunch bezoeken we het koloniale district startende van het park Bolivar. Rond het plein vind je het goudmuseum en het inquisitiepaleis met zijn grote barokke deur. We eindigen de dag met de Santo Domingo kerk en de kathedraal en wandelen over de stadsversterkingen.

Dag 16 CARTAGENA - AMSTERDAM   O|M

Vrije voormiddag om deze prachtige stad verder te ontdekken. Rond 15u in de namiddag vertrek naar de luchthaven voor onze rechtstreekse nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 17 AMSTERDAM - BRUSSEL   

Een laatste vlucht brengt ons van Amsterdam naar Brussel en einde van een zeer mooie reis met een rijke schat aan werelderfgoed.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Colombia Colombiaanse peso  Spaans, Engels en 72 regiotalen  20/04/2024 01:58 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA