Rondreis Chili: stomende groepsreis


Klimaat & tijdsverschil:

In Chili is het in hun zomer 4 uur (dus in onze winter) vroeger dan in België.

De seizoenen verlopen tegengesteld aan de seizoenen in België: het is lente tussen oktober - december en de zomer is van december tot maart. Het noorden (de Atacamawoestijn) kent een woestijnklimaat en is heel droog en zonnig. ‘s Avonds koelt het sterk af, waardoor de temperatuurschommelingen soms tot meer dan 20 °C bedragen. Midden Chili (Santiago en omstreken) heeft een mediterraan klimaat met weinig regen in de zomer en aangename temperaturen. In het Merengebied (rond Puerto Varas) valt er meer neerslag en schommelen de temperaturen tussen 18°- 25 °C. Het zuiden (Patagonië - Puerto Natales en omgeving) wordt gekenmerkt door een onvoorspelbaar klimaat met soms op een dag zon, wind en regen, hier schommelen de temperaturen tussen 5°- 15 °C.

Paspoort & visum:

Voor Chili dient u in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij terugkeer nog zes maanden geldig moet zijn. Bij aankomst krijgt u een toeristenkaart voor 90 dagen. Verlies dit document niet!
We raden ook aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en dit apart van het origineel te bewaren.

Gezondheid:

De gezondheidsrisico’s voor reizigers in Chili zijn miniem. Vaccinaties zijn niet verplicht maar een inspuiting tegen bijvoorbeeld geelzucht (hepatitis A) is zelfs in België nuttig.
Over het algemeen is het drinkwater veilig. Op sommige plaatsen kan het naar chloor smaken.
De hotels, restaurants en toiletten zijn over het algemeen proper en hygiënisch.

Kleding:

Breng warme kledij mee voor de kille nachten in de woestijn, maar ook lichte kledij voor de warme regio's. In het Merengebied kan het flink regenen. Een regenjas en paraplu zijn nuttig. In Patagonië is het weer onvoorspelbaar en kan het stevig waaien. Voorzie zowel warme kledij als een winddichte/waterdichte jas.
Goede wandelschoenen met een stevig profiel zijn aangewezen.

Bagage:

Er wordt per persoon 1 koffer met 20 kg toegelaten. (owv. de binnenlandse vluchten). Voorzie uw koffer liefst van een riem en plak ook een labeltje binnenin met naam en adres. De handbagage mag 5 kg wegen met een grootte van 55 cm x 35 cm x 25 cm.
Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating voor onze groep aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Elektriciteit:

Een spanning van 220 volt is gebruikelijk, maar niet overal. Een adaptorsetje is aangewezen. Een goede zaklamp is geen overbodige luxe.
Algemeen wordt gebruik gemaakt van stekkers met twee of drie (geaard) platte polen.

Geldzaken:

De Chileense munteenheid is de peso die is onderverdeeld in muntstukken van 5, 10, 50 en 100 pesos en biljetten van 1.000, 5.000 en 10.000.
De wisselkoers schommelt naargelang de plaats waar men geld omzet.
Het is aangewezen om ook kleine coupures van dollar of euro mee te nemen. Ook in de hotels wordt geld gewisseld. De koers kan je terugvinden aan de receptie.

De best geaccepteerde creditcards zijn Visa, Mastercard, American Express en Diners. Zeker in de wat grotere toeristische plaatsen worden creditcards door de hotels, winkels en banken geaccepteerd
Het is moeilijker om travellercheques te innen.

In de grote steden is het eenvoudig om aan de afhaalautomaten (ATM’s) geld af te halen.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Breng voldoende foto- en filmmateriaal mee, want Chili is een fotogeniek land. Vooral het fotograferen van de natuurlandschappen levert prachtige resultaten op. Ook het op de gevoelige plaat zetten van de Chileen zelf kan toffe resultaten hebben. Vraag wel eerst hun toestemming! Fotograferen is op de meeste plaatsen toegestaan behalve militaire installaties.

Mobiel bellen is met uw eigen drieband telefoon mogelijk. Het is vooral in de grotere steden dat er volledige dekking is. (geen dekking in de natuurparken) Houd toch rekening met flink hoge kosten als je naar België belt. Kijk daarom voor de tarieven en dekking op de website van je provider.
Ook Wifi is (soms betalend) mogelijk in de meeste hotels. In de meeste hotels zijn PC’s.

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Chili is een zeer gevarieerde reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.
De reis kan gemakkelijk verlengd worden met een bezoek aan de Paaseilanden. Meer informatie bij Hobo Reizen.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Chili Chileense peso  Spaans  04/12/2022 22:18 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA