Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis


Reisduur: 15 dagen  

Dag 1 Brussel – Rio de Janeiro   

Vluchten naar Rio de Janeiro.

Dag 2 Rio de Janeiro   O|A

Aankomst in Rio de Janeiro en overbrenging naar het hotel aan het wereldberoemde strand van Ipanema. Kennismaking met deze bruisende stad. We maken een panoramische ciytour met o.a. de Boulevard Olimpico, Museu do Amanhã (of het Museum van Morgen) gebouwd door Santiago Calatrava voor de Olympische Spelen van 2016. Verder naar de modernistische kathedraal en de Sambadrono, de plaats waar de carnavalsoptochten paraderen en gebouwd door Oscar Niemeyer. We passeren nog de Cinelandia, het Theatro Municipal (Operagebouw) met een ontwerp gebaseerd op de Parijse Opera, de Nationale Bibliotheek en de Candelaria kerk.

Dag 3 Rio de Janeiro   O|M

Gans de dag op verkenning in Rio. De stranden van de stad zoals Leblon, Ipanema en Copacabana zijn wereldberoemd. Met een kabelbaantje bereiken wij het ‘suikerbrood’. Van hieruit hebben wij een spectaculair zicht op Rio. Het Christusbeeld op Monte Corcovado, de hoogste berg van de stad, domineert de skyline van de stad zodat een bezoek zich opdringt. Het uitzicht is hier grandioos!

Dag 4 Rio de Janeiro – Congonhas – Ouro Preto   O|M

Wij verlaten Rio en zetten koers naar Ouro Preto. Wij doorkruisen het gebergte dat de staten Rio de Janeiro en Minas Gerais van elkaar scheidt. Onderweg maken wij kennis met ‘comida mineira’, de specifieke keuken van Minas Gerais. In Congonhas bezoeken wij één van de meesterwerken van Aleijadinho. Wij overnachten in Ouro Preto in het hartje van de Minas Gerais, een mijnstreek vol historische herinneringen aan het rijke verleden van Brazilië.

Dag 5 Ouro Preto – Mariana – Belo Horizonte   O|M|A

Door de goudkoorts van weleer is de stad nu nog steeds één groot openluchtmuseum van rijk versierde barokke kerken en gebouwen, fonteinen en pleinen. Ouro Preto, wat ‘zwart goud’ betekent, wordt sinds 1980 door Unesco beschermd, waardoor de sfeer en uitstraling uit de 17de eeuw blijft bestaan. Wij bezoeken de mooie kerken en musea. Wij brengen een bezoek aan Mariana, het stadje dat zoals Ouro Preto profiteerde van de goudrush en de eerste hoofdstad van de Minas Gerais was. Mariana wordt sterk bepaald door de Braziliaanse barok. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kerk Sao Francisco en de kathedraal da Sé. Wij brengen ook een bezoek aan de goudmijn. Wij reizen verder naar Belo Horizonte waar wij overnachten.

Dag 6 Belo Horizonte – Foz do Iguaçu   O|A

Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Foz do Iguaçu. Overbrenging naar het hotel. Een eerste kennismaking met dit machtige natuurwonder. Wij bezoeken de Braziliaanse zijde van de indrukwekkende watervallen. Over een breedte van 3 km liggen maar liefst 275 watervallen waarvan sommige met een verval van 80 m. Langs de aangelegde paden kunnen wij de watervallen benaderen.

Dag 7 Foz do Iguaçu   O|M

Vandaag brengen wij de ganse dag door aan de Argentijnse zijde van de watervallen. We wandelen op houten staketsels langs de watervallen en kunnen langs alle kanten dit natuurgeweld bewonderen. Het nationale park is het grootste beschermde natuurgebied van Zuid-Amerika en heeft een ongekende rijke flora. Met jeeps rijden wij door de weelderige subtropische plantengroei naar de oever van de rivier. Met een speedboot varen wij tot vlakbij de watervallen. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 8 Foz do Iguaçu – Cuiaba – Pantanal   O|M|A

Na ons ontbijt vliegen wij naar Cuiaba. Overbrenging naar de pousada, gelegen in het hartje van de Pantanal. Op weg naar de lodge observeren we verschillende soorten vogels, kleine dieren en de typische landschappen.

Dag 9 Pantanal   O|M|A

Wij maken kennis met één van de grootste natuurreservaten van onze planeet: de Pantanal (de helft van de oppervlakte van Frankrijk). Men vindt er de grootste concentratie van fauna van Zuid-Amerika. Een goed opgeladen fotobatterij is een must tijdens onze tochten door de schitterende fauna en flora van dit immense moerasgebied. Tijdens een safari doorheen de Pantanal observeren wij ontelbare vogelsoorten. Langs de oevers van de meren liggen honderden kaaimannen of ‘jacarés’ te zonnen. Na het avondmaal maken wij een nachtelijke boottocht en gaan wij op zoek naar roofdieren.

Dag 10 Pantanal – Cuiaba   O|M|A

Vroege wake up om vanop een bootje de zonsopgang te bewonderen. Heel vroeg in de ochtend kan je de meeste dieren spotten. We keren terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt observeren wij tijdens een ecologische wandeling heel veel vogelsoorten. In de Pantanal kan men vogels en zoogdieren zien die elders al uitgestorven of zeldzaam zijn. Op de rivierbedding maken wij kennis met de capivara, het grootste knaagdier ter wereld. Na de lunch rijden wij terug naar Cuiaba waar we overnachten.

Dag 11 Cuiaba – Brasilia   O|M|A

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de hoofdstad Brasilia, de geniale architectonische stad. Bezoek aan de fascinerende mooie stad waar veel cement, marmer en gekleurd glas is gebruikt. De stad werd ontworpen door de stedenbouwkundigen Costa en Niemeyer. Veel gebouwen staan in het water.

Dag 12 Brasilia – Salvador de Bahia   O|A

Vlucht naar Salvador de Bahia of zoals haar volledige naam luidt São Salvador da Bahia de Todos los Santos, in het Nederlands ‘Heilige verlosser van de Allerheiligenbaai’. De stad dankt zijn naam aan het feit dat de Portugezen de baai binnenvoeren op de dag van Allerheiligen in 1501. De baai wordt dan ook de Allerheiligenbaai genoemd.

Dag 13 Salvador de Bahia   O|A

Bezoek aan het historisch centrum van de stad. Wij maken kennis met een unieke, exotische en vibrerende cultuur. Salvador is een van de oudste steden van Brazilië, van 1549 tot 1763 was het zelfs de hoofdstad. Van het rijke verleden, dankzij suikerriet en cacao, heeft de stad een schat aan historische monumenten overgehouden. De ontwikkeling van Salvador is sterk beïnvloed door het grote aantal slaven die vanuit Afrika in Salvador aankwamen om tewerkgesteld te worden op de vele plantages en suikermolens die de stad omringden. We starten met de beroemde vuurtoren van Barra, een historisch monument met een mooi uitzicht op de baai Todos los Santos. Verder naar de bovenstad. Hoogtepunt van ons bezoek is de schilderachtige wijk Pelourinho. De kleurrijke koloniale gebouwen en mooie kerken zijn nog mooi bewaard. De Sao Francisco kerk is een van de meest versierde kerken van Brazilië door de overvloedige decoratie met bladgoud. ’s Avonds worden we vergast op een diner met een spetterende Braziliaanse folkloreshow met o.a.capoeira, de acrobatische Braziliaanse gevechtskunst.

Dag 14 Salvador de Bahia – Brussel   O|M

In de voormiddag bent u even vrij. Nadien gaan we verder op verkenning in de benedenstad van Salvador met o.a. de Ribeirawijk, de koloniale Senhor do Bonfimkerk, de belangrijkste lift Lacerda Elevator en de Mercado Modelo, een enorme markt met allerlei souvenirwinkeltjes… Nadien naar de luchthaven voor onze vluchten naar Europa.

Dag 15 Brussel   

Aankomst in Brussels Airport en einde van een prachtige reis.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Brazilië Real  Portugees  04/12/2022 22:34 
Elders op dit continent
  • Rondreis Peru: authentieke en rijke groepsreis
  • Rondreis Argentinië: groepsreis om te genieten
  • Rondreis Colombia: groepsreis Zorro achterna
  • Rondreis Chili: stomende groepsreis
  • Rondreis Ecuador Galapagos-eilanden: vulkanisch
  • Rondreis Argentinië Chili: imponerende groepsreis
  • Rondreis Brazilië: ruimhartige groepsreis
  • Rondreis Suriname: groepsreis in het Nederlands
  • Rondreis Bolivië: groepsreis vol ontmoetingen
  • ZUID-AMERIKA