Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Peru, architecturale en gastronomische parel & onze succesvolle IJsland fotoreis

PERU: ARCHITECTURALE PRACHT EN GASTRONOMISCHE TOPPER

De architecturale schoonheid van Arequipa

Arequipa, een bestemming niet alleen bekend om zijn architecturale schoonheid en haar rijke erfgoed, maar ook voor zijn benijdenswaardige gastronomie en de vele bezienswaardigheden binnen en buiten de stad.

Het historische centrum, beschouwd als een cultureel erfgoed, behoudt prachtige koloniale en republikeinse huizen gemaakt van hardsteen, met vulkanische steen uit Misti.

 

 

                   


Tijdens een stop op uw bezoek aan de Witte Stad mag de Plaza de Armas, omgeven door prachtige portalen, poorten en de imposante kathedraal, zeker niet ontbreken. In het centrum is een bronzen fontein met een persoon die trompet speelt, genaamd Tuturutu, het symbool van de stad.

Met een neorenaissance stijl en gebouwd in hardsteen, is de kathedraal van Arequipa een must voor elke toerist. Het is gelegen op het Plaza de Armas en heeft stukken van religieuze kunst en liturgische voorwerpen die meer dan 400 jaar oud zijn. De tour eindigt bij de klokkentoren, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht.


Het Santa Catalina klooster werd gebouwd voor de dochters van enkele rijke families, die de roep van God hoorden en besloten om te gaan leven als nonnen. Het klooster werd gebouwd in 1580 en binnenin kan u de overblijfselen terugvinden van de macht die het klooster in die tijd had.


Casa del Moral is een geweldig voorbeeld van de prachtige Arequipa architectuur, die in 2000 leidde tot Unesco benoeming Werelderfgoed aan het historische centrum. Dit zeventiende-eeuwse herenhuis biedt een gevel en bogen van hardstenen en dankt zijn naam aan de moerbeiboom gelegen in de hoofdtuin.

Lima, gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika

 

De lokale keuken is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Peru.
Geïnspireerd op zowel inheemse en hedendaagse ingrediënten, worden spannende gerechten gemaakt met een mix van unieke smaken en texturen. Met meer dan 1000 jaar geschiedenis is Lima, een oude Spaanse koloniale stad, de hoofdstad van Peru en vaak aangeduid als de "Stad van de Koningen" of de "Gastronomische Hoofdstad" van Latijns-Amerika. 


Met z'n drie geografische zones (kust, hooglanden en jungle) combineert men in Peru de Inca invloeden met door immigranten naar de regio gebrachte Europese, Afrikaanse en Aziatische.

Deze unieke fusie van cultuur, tradities en smaken van vier verschillende continenten worden harmonieus verenigd.  

 

Drie traditionele ingrediënten zijn maïs, aardappelen en chili pepers. Vanuit Spanje kwamen rijst, tarwe en vlees ook op het menu. Eeuwenoude voedingsmiddelen uit Peru, zoals quinoa, Kaniwa, verscheidene knollen (momenteel zijn er meer dan 3800 aardappelsoorten in Peru die verschillen in grootte, kleur, vorm, textuur en smaak) en wortels zijn immens populair geworden de afgelopen jaren. Voedsel en bereiding zijn dan ook een belangrijk onderdeel in de Peruviaanse cultuur en de identiteit van het land.

 

Geen maaltijd is compleet zonder minstens drie of vier verschillende salsa's (sauzen). Peruvianen houden van hun salsa's, die de smaken van lokale gerechten lijken te intensiveren. Opgepast! Sommige salsa's kunnen wel eens erg heet zijn.


Peruvianen houden ook van hun "dulces". Het dessert was relatief onbekend in de pre-Spaanse tijden en werd populair omwille van de (o.a. Spaanse) buitenlandse invloeden. Niet te missen zijn de beroemde Tres Leches en Picarones.

 

De nationale drank van Peru is Pisco. Even populair is Pisco Sour (bestaande uit Pisco, limoensap, eiwit en siroop), een typische cocktail als aperitief voor een stevige Peruviaanse maaltijd. De Pisco (een soort cognac) is ontstaan in het begin van 1920 in Lima. Peru produceert ook een aantal uitstekende rode wijnen en heerlijk bier. Hoewel Ceviche, Quinoa en Pisco favorieten geworden zijn in restaurants over de hele wereld, kan men de beste Peruviaanse specialiteiten nog steeds in het land zelf proeven.

 

Hobo heeft nog enkele afreizen dit jaar met een aantal plaatsen vrij.

Boek nu en aanschouw de natuurpracht van de weg naar Machu Picchu, één van de zeven nieuwe wereldwond

 

 

                   

eren en op de lijst van UNESCO werelderfgoed. 

Afreisdata:

 

31 mei

5 juli

2 augustus

30 augustus

6 september

 

Het volledige programma van deze reis vindt u hier: www.hoboreizen.be/peru

 

Onze fotogroep naar IJsland

 

 

                   

 

 

                   

Onze eerste fotogroep van dit jaar is sinds vrijdag terug uit IJsland. Zij hebben elke dag kunnen genieten van het prachtige Noorderlicht en uiteraard de prachtige natuur van dit ruwe land. Enkele reacties van de klanten en onze gids zeggen genoeg:

Al van bij de landing op Kevlavik ontvouwde IJsland ons al zijn pracht, besneeuwde vulkaankraters en uitgestrekte lavavlaktes. Toonde het noorderlicht zich de eerste avond slechts schuchter dan kwam het de volgende nachten steeds uitbundiger in beeld. Van slapen bleek al snel weinig sprake, zo overweldigend was wat er zich buiten afspeelde, in de schaduw van de beroemde Kirkufjell. Snaefellsnes was een aaneenschakeling van hoogtepunten met schilderachtige vissershaventjes, basalten rotsformaties en een prachtige blik op de sneeuwwitte Snaefellsjokulgletsjer, alles onder een stralende zon. Na een paar uur varen doken plots Boromir en Faramir op met hun familie. De orka's zijn makkelijk ter herkennen aan hun rugvin, die van de mannetjes wordt tot twee meter groot, bijzonder indrukwekkend als die op je afstevent! Op onze tocht naar het noorden van IJsland gleden de prachtige landschappen aan ons voorbij en konden we niet weerstaan aan een wandeling op een vulkaankrater van waarop we een uitzonderlijk zicht over de streek hadden. Half bevroren watervallen mochten natuurlijk niet ontbreken. Eens aangekomen in Myvatn barstte het noorderlicht alweer los en verraste ons nacht na nacht op magische momenten. Na de wandeling met sneeuwschoenen volgde een welgekomen  duik in het verwarmde openluchtzwembad of genoten we van het uitzicht vanuit de Myvatn nature baths. Voor heel wat deelnemers was het de tweede IJsland fotoreis en ze lieten al verstaan dat er zeker een derde aankomt...

Johan (beroepsfotograaf en onze reisbegeleider voor de fotoreizen)

 

 

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Deze foto is een levende reclame voor je fotoreizen"

Luc

 

  

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

"Dank om ons te begeleiden door de ruige natuur en de schoonheid van IJsland met een schitterend gezelschap. Het schimmenspel van het winterse noorderlicht heeft me vooral verrast......had geen idee dat het zo spectaculair was."

Denise  

 

  

                   

 

 

 

"Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten! Geweldige ervaring geweest. Dank je voor je enthousiasme. Smaakt naar meer... " Marc

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

                   

 

 

                   

 

 

                   

 

 

 

                   

 

 

                   

 

 

 

 

                   

 

 

                   

 

 

 

 

Ook dit najaar hebben we nog een paar mooie fotoreizen in het verschiet. We gaan op zoek naar de nomaden in Mongolië tijdens het Golden Eagle Festival en brengen een bezoek aan de bergvolkeren in het hoge noorden van Vietnam. Hou zeker uw mailbox in de gaten, want in onze volgende nieuwsbrief  komen deze twee fotoreizen uitgebreid aan bod.

Inschrijven kan uiteraard nu al via:

http://www.hoboreizen.be/Fotoreis_Vietnam
http://www.hoboreizen.be/Fotoreis_Mongolie

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van de prachtige foto's als wij hier op kantoor.

 

Kriebelende lentegroeten uit Leuven,

 

Het Hobo Team

                

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.