Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Zuid-Indi├ź + Fotoreizen 2015

Zuid-Indië: Land van de Dravidiërs

 

Wie aan Indië denkt, denkt meteen aan de Taj Mahal of grootsteden als Mumbai en Delhi. Wie naar India gaat, begint meestal met de reis naar Rajasthan, gekend om zijn mooie forten en koninklijke paleizen.

 

Nochtans is het zuiden van India ook een ideale bestemming als eerste kennismaking met dit veelzijdige land. Hier leeft de oorspronkelijke bevolking van het Indisch subcontinent: De Dravidische volkeren.
 
Soms definieert men als Zuid India alles ten zuiden van Mumbai (Bombay). Een betere definitie van Zuid India is echter de streek die de vier zuidelijkste deelstaten omvat: Tamil Nadu, Kerala, Karnataka en Andra Pradesh.

 

Zuid India is zeer gevarieerd, en we zien dan ook overal rijstvelden, bananen- en kokosplantages, terwijl in

hoger gelegen gebieden zeer veel theeplantages te zien zijn. In elke stad die we bezoeken zijn Hindu tempels te bewonderen met kleurrijke gopurams (toegangspoorten tot de tempels) - zo typisch voor het zuiden van India - waarop al hun goden en godinnen met hun respectievelijke rijdieren afgebeeld zijn.

 

We vergeten zeker niet de fijn uitgewerkte tempels van Belur, Halebid en Somnathpur. In Mamallapuram aanschouwen we de panoramische weergave van episodes uit het Mahabaratha - het grote Indische epos - het 2de grootste bas-reliëf ter wereld.

 

Andere godsdiensten worden echter ook niet vergeten op deze reis. Wij bezoeken het Jain heiligdom van  Sravana Belgola, de Islamitische heilige plaatsen van Srirangapatnam en de oudste Christelijke kerk in India: de Sint Franciskus kerk in Cochin, waar ooit nog Vasco Da Gamma begraven werd.

 

Ook natuur ontbreekt niet op onze reis: een boottocht op de idyllische 'backwaters' aan de kust, een tochtje op het Peryarmeer, een bezoek aan een specerijentuin...
Vergeet ook niet dat Tamil Nadu de bakermat is van de Indische vegetarische keuken. Het eten is er fijn, gevarieerd en kruidiger (niet heter!) dan in het noorden.

 

 

Voor een meer detailleerde beschrijving van deze  reis nodigen wij u graag uit om op de website het programma dag per dag te lezen: http://www.hoboreizen.be/ZuidIndia

 

En echte aanrader voor iedereen die het minder bekende India wil beleven....

 

 
Heeft u interesse om Nieuwjaar eens op een exotische bestemming te vieren? Misschien in Pondicherry, een Frans koloniale stad aan de Golf van Bengalen? Op 20 december vertrekt een groep vanuit Brussel naar Bangalore, met nog enkele plaatsjes vrij. Snel inschrijven is de boodschap!

 Fotoreizen 2015!

 

Bent u geïnteresseerd in fotografie? Amateuristisch of professioneel? Heeft u een goede camera en een basiskennis van het fotograferen? Hou dan zeker onze website in de gaten, want binnenkort verschijnt hier alle informatie over onze eerste fotoreizen naar Ijsland in het voorjaar van 2015!


 

Nazomerse groeten

Het HOBO Team

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.