Rondreis Alaska: groepsreis onverdorven wildernis


Klimaat & tijdsverschil:

Het tijdsverschil is -10u.
Het is begrijpelijk dat een land zo groot als Alaska, verschillende klimaten heeft. Zowel de effecten van de oceaan (voor 75% rond de staat) als de bergketens, zorgen ervoor dat het klimaat en het weer van de dag onvoorspelbaar zijn. In het centrale deel van het land (Anchorage) kan de temperatuur oplopen tot 30°C. Maar tijdens de winter dalen tot –20°C. Regenval is tijdens de maanden juli en augustus mogelijk, maar men spreekt van een gemiddelde temperatuur van 20°C. Tijdens de avonden zakt de temperatuur tot 8 à 10°C. De temperaturen aan de Poolcirkel zijn lager, er wordt in juli ongeveer 15°C gemeten. De meeste zomerdagen in Alaska zijn een mengeling van lange dagen en korte nachten. In Point Barrow gaat de zon niet onder gedurende 21 dagen (in de zomer). In Fairbanks gaat op 21 juni de zon voor 2 uur onder (langste dag).

Paspoort & visum:

Alaska (USA) verplicht iedere bezoeker om in het bezit te zijn van een internationaal reispaspoort. Dit moet geldig zijn tijdens je verblijf, tot op de dag dat we terug zijn in België. Er is geen visum vereist voor deze rondreis. Wel dien je een ESTA-applicatie in te vullen. Deze kost is niet inbegrepen, maar Hobo-reizen zorgt voor het online invullen. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.
opgelet : Indien je Iran, Irak, Syrië, Libië, Somalië, Jemen of Soedan hebt bezocht vanaf 1/3/11, dien je een visum te bekomen op de Amerikaanse ambassade in Brussel!

Gezondheid:

Voor Alaska zijn geen specifieke inentingen vereist maar zorg dat je inenting voor Tetanus nog voldoende recent is. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek met o.a. een middel tegen koorts, keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen,... Muggenmelk is nodig.
Voor meer inlichtingen contacteer je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 0902/88088 of surf naar www.itg.be).

Kleding:

Vrijetijdskledij is gebruikelijk. Sportschoenen met een goed profiel, een dikke trui en regenkledij zijn noodzakelijk. In Alaska kleedt men zich als een “ajuin” dit betekent dat men steeds kledingstukken bij de hand heeft om zich ogenblikkelijk zowel lichter als warmer te kunnen aankleden. Zonnecrème, hoed of pet en zonnebril niet vergeten.

Bagage:

Voor het pakken van je bagage, dringen we er om praktische redenen op aan je te beperken tot één reiskoffer ( max 20 kg) en één stuk handbagage per persoon. Maximale afmeting van de handbagage = 55x35x25cm, maximaal gewicht = 5 kg. Wij vragen altijd bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan zodat wij de eventuele voorkeur van de klant kunnen doorgeven. Het is wel zo dat in economy klasse er geen seat-garantie bestaat, deze bestaat enkel in de business-klasse
Doe je koffer niet op slot; de controles in de V.S. zijn streng en willekeurig.

Elektriciteit:

Het voltage in Alaska is 110/120 V. Een adapter is nodig. Dit kan men zich aanschaffen in een goede elektrozaak, eventueel op de luchthaven.

Geldzaken:

Het is aan te raden wat contante dollars, die je in België hebt gewisseld mee te nemen. Zeer veilig, gemakkelijk en veel gebruikt door de Amerikanen is de creditbetaalkaart (Visa, Eurocard). Wil je je eigen bankkaart Maestro gebruiken? Dat kan, maar dan spreek je best eerst af met je eigen bank in België om ze te laten activeren. Laat nooit geld en waardevolle zaken in je hotelkamer of auto achter. Draag ze bij je (heupzakje!) of berg ze op in de gratis hotelsafe.

Foto, GSM & Wi-Fi:

Foto- en filmmateriaal is overal verkrijgbaar in de USA. Nochtans raden wij aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen
Alle hotels/motels beschikken over de mogelijkheid om naar Europa te telefoneren. GSM is meestal bruikbaar (soms niet in de afgelegen gebieden) en is afhankelijk van je provider en het type van je toestel. In de meeste hotels is er wifi (vaak gratis). Wie van of naar de USA reist, dient ervoor te zorgen dat alle elektronische apparatuur zoals GSM’s, iPad, laptop, fototoestel etc. operationeel zijn en dat de batterij geladen is. Wanneer dit niet zo is, wordt deze apparatuur aan boord geweigerd

Belangrijk om te weten:

De rondreis in Alaska is een mooie reis. De reis is mogelijk voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die op het programma staan.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Alaska Dollar  Engels  28/07/2021 18:52 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Alaska: groepsreis onverdorven wildernis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • Fotoreis Groenland: fotogenieke groepsreis
  • NOORD-AMERIKA