Rondreis Alaska: groepsreis onverdorven wildernis


Reisduur: 17 dagen

Dag 1 Brussel – Anchorage   

Vertrek met lijnvluchten naar Anchorage, de grootste stad en het economische hart van Alaska. Alaska is de grootste staat van de VS en is ruim 53 keer groter dan België. Transfer naar het hotel.

Dag 2 Anchorage – Palmer – Wasilla   O

Via de Glenn Highway verlaten we Anchorage. In Palmer bezoeken we de unieke muskus os boerderij. We leren er hoe deze Arctische oerdieren leven en hier gedomesticeerd worden. In de namiddag maken we een vier uur durende tocht met een boot op de Knik River. We varen tot bij de in het water afkalvende gletsjers en maken op de oevers van de rivier een wandeling tussen de spectaculaire fauna en flora van dit deel van de Chugach Mountains. In deze wondermooie bergomgeving kunnen we met wat geluk het dierenleven, zoals beren, observeren.

Dag 3 Wasilla – Talkeetna – Denali   O

We bevinden ons middenin Matanuska Valley, de groententuin van Alaska. We bezoeken The Agricultural Showcase waar het lange zonlicht tijdens de zomerdagen zorgt voor gigantische groenten en talloze bloemensoorten. In Wasilla bezoeken we het Iditarod HQ van de wereldberoemde sledehondenrace. We vervolgen onze tocht noordwaarts en stoppen in Talkeetna, het vertrekpunt voor alle beklimmingen van Mount Denali, de hoogste berg van de Verenigde Staten. In de namiddag rijden we verder naar Denali National Park. Bij goed weer worden we onderweg geconfronteerd met een panorama dat je niet licht zult vergeten: de 6.195 m hoge Mount Denali, een muur van sneeuw en ijs, de blikvanger van het Denali National Park.

Dag 4 Denali National Park   O

Het grote wild zwerft hier rond in een landschap van subarctische wildernis omgeven door de hoogste toppen van het continent. De toegang met de eigen wagen is verboden om het unieke karakter van de wildernis te bewaren. Wij rijden een hele dag met een shuttlebus door het park en gaan op zoek naar de grizzly, eland, kariboe, Dallschaap of een arend.

Dag 5 Denali National Park – Nenana – Fairbanks   O

In de voormiddag bezoeken we de sledehondenkennel van het National Park. De rangers gebruiken de sledehonden in de lange winter. Zij vergasten ons op een educatieve demonstratie. Alvorens Fairbanks te bereiken maken we een tussenstop in Nenana. In Nenana wacht ons de beroemdste festiviteit van Alaska: ‘The Nenana Ice Classic’. We bezoeken er het kleine museum en wandelen door het typische dorpje. In Fairbanks bezoeken we in de late namiddag het Pioneerpark waar we kennis maken met het dagelijkse leven in het vroegere Alaska.

Dag 6 Fairbanks   O

Fairbanks is de tweede stad van Alaska en ademt de sfeer van het hoge noorden. De stad was een belangrijke handelspost. In de voormiddag maken we een zeer interessante tocht met een boot op de Chena rivier. Tijdens de boottocht bezoeken we een indianendorpje en wanen we ons tussen de dierenhuiden en kleine houten blokhutjes in de tijd van de trappers. Nadien verkennen wij downtown Fairbanks. In het Morris Thompson Cultural en Visitors Center vinden wij veel informatie over de inheemse bevolking en over de natuur van Alaska.

Dag 7 Fairbanks – Delta Junction   O

Net buiten Fairbanks bezoeken we het informatieve visitors center van het technisch hoogstandje, de Trans Alaska Pipeline. In de nabijheid van de Pipeline bezoeken we de reusachtige Golddredge nr 8 die ons terugbrengt naar de goudzoekerstijd. Ieder van ons zoekt met een ‘goldpan’ naar goud en vindt gegarandeerd een paar gram. We volgen vandaag de sporen van de 19de eeuwse goudzoekers en ontdekken de schoonheid van het binnenland van Alaska. Onderweg bezoeken we ondermeer North Pole, de verblijfplaats van de kerstman en Delta Junction, het eindpunt van de legendarische Alaskan Highway.

Dag 8 Delta Junction – Valdez   O

Vandaag rijden wij via prachtige vergezichten zuidwaarts, de Trans Alaska Pipeline volgend, naar Valdez. We doorkruisen de wildernis waarvoor zoveel mensen naar Alaska reizen: de toendra, de taiga, de vlechtende rivieren en de uitgestrekte berglandschappen met eeuwig besneeuwde toppen. Fotografen wanen zich vandaag dan ook in het paradijs! We trekken langs het grootste nationale park van Noord-Amerika, Wrangell-St. Elias. Alvorens we in Valdez toe komen bezoeken we de Worthington gletsjer en Horsetail en Bridal Veil watervallen, waar we een korte wandeling maken.

Dag 9 Valdez   O

Valdez kwam twee keer in het wereldnieuws: in 1964 met een aardbeving van 9,2 op de schaal van Richter en in 1989 met de olievervuiling door de olietanker ‘Exxon Valdez’. We bezoeken dan ook het museum waar we de nodige informatie vinden van deze twee rampen. We bezoeken zowel het nieuwe als het oude Valdez en gaan in de wijde omgeving actief op zoek naar mooie vergezichten en het vele dierenleven dat hier schuilt, zoals de zeearend, zalm en beer. Ook een bezoek aan de Fish Hatchery staat op het programma.

Dag 10 Valdez – Whittier – Kenai   O

Vroeg in de ochtend schepen we in op een veerboot van de Alaska Marine Highway die in ons in 7 uren van Valdez naar Whittier brengt. Tijdens deze boottocht varen we door de wondermooie Prince William Sound die bekend is om zijn talrijke in zee uitmondende gletsjers en zijn rijk dierenleven. De route naar Kenai voert door diverse mooie landschappen waar we verschillende fotostops maken.

Dag 11 Kenai – Seward   O

Na het ontbijt bezoek aan de monding van de Kenaïrivier in de Cook Inlet waar we op zoek gaan naar zalmvissers. Op het strand worden de zalmen onmiddellijk gefileerd. Bezoek aan Kenai en het historische centrum. Op weg naar Seward maken we een wandeling aan de Russian rivier naar de Russian watervallen.

Dag 12 Seward (Kenaï Fjords National Park Cruise met bezoek aan Fox Island)   O|M|A

Vandaag schepen we in voor een boottocht met als hoogtepunten de mogelijkheid tot het observeren van walvissen, orka’s en zeeleeuwen. We varen ook tot in de nabijheid van afkalvende gletsjers en worden van op het water vergast op spectaculaire vergezichten. In de trip is een lunch aan boord begrepen. Op het mooie Fox Island wacht ons een avondmaal met gegrilde zalm alvorens we terug varen naar Seward.

Dag 13 Seward – Anchorage   O

Wij rijden naar het Kenai¨Fjords National Park waar we de reusachtige Exit gletsjer bezoeken die deel uitmaakt van het imposante Harding ijsveld. In Girdwood bezoeken we het Alaska Wildlife Conservation Center waar we grizzly’s, bruine beren, elanden, zeearenden, bizons en andere wilde dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen observeren en fotograferen. We maken nog een stop bij Potters Marsh en rijden langs de Turnagain Arm.

Dag 14 Anchorage – Brooks Falls berenexcursie – Anchorage   O

We maken een berenexcursie naar Brooks Falls. We vliegen eerst naar de overzijde van Cook Inlet waarna we overstappen in een watervliegtuig voor een vlucht van 20 minuten naar Brooks Falls. Vanuit het uitkijkpunt heb je een prachtig zicht over de wereldbekende Brooks rivier in het hart van het Katmai National Park. Hier huist de grootste populatie bruine beren. In de zalmperiode jagen de beren in het water op de vis.

Dag 15 Anchorage   O

We verkennen Anchorage, de hoofdplaats van Alaska. Bezoek aan de grootste luchthaven van watervliegtuigen ter wereld, het voornaamste vervoermiddel van het uitgestrekte en weinig wegen tellende Alaska.

Dag 16 Anchorage – Brussel   O

Terugvluchten naar Europa.

Dag 17 Brussel   

Aankomst in Brussel en einde van een prachtige reis door de ongerepte natuur van Alaska.

Land(en)

VLAG LAND MUNT TAAL TIJD
Alaska Dollar  Engels  28/07/2021 17:14 
Elders op dit continent
  • Rondreis USA Westkust: iconische groepsreis
  • Rondreis USA Zuidwest: natuurschone groepsreis
  • Rondreis Alaska: groepsreis onverdorven wildernis
  • Rondreis Canada Westkust: wonderlijke groepsreis
  • Rondreis Canada Oostkust: mooiste groepsreis
  • Fotoreis Groenland: fotogenieke groepsreis
  • NOORD-AMERIKA