Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Fotoreizen in het najaar

Hopelijk heeft u er een zalig Paasweekend op zitten. Bij Hobo zijn er afgelopen weekend weer een heleboel groepen op reis vertrokken. Zij gaan ongetwijfeld nog een paar mooie weken tegemoet. Wilt u ook nog graag een verre reis maken? Check dan snel onze website www.hoboreizen.be voor meer info!

In deze nieuwsbrief leggen we de nadruk op onze prachtige fotoreizen van het najaar. We sluiten af met nog een extra nieuwtje over Noord-Korea.

Veel leesplezier!

FOTOREIZEN

Het Gouden Arendsfestival in Mongolië

 

De adelaarjacht wordt al duizenden jaren beoefend in Centraal-Azië. Jammer genoeg, zoals het op vele plaatsen gaat met traditionele gewoontes en culturen, is ook deze sport met uitsterven bedreigd. In Mongolië echter, is deze traditie nog net zo levendig als honderden jaren geleden.

Elk jaar, met de winter in aantocht en de opening van het jachtseizoen, verzamelen adelaar jagers in de Bayan Olgii provincie, meer bepaald het geïsoleerde Altai gebergte, om de fascinerende traditie te vieren en hun Gouden Adelaars te meten met de nieuwkomers.

 

Tijdens de competitie worden niet alleen de moed van de vogels en de vaardigheid van de jagers getest, maar ook de band tussen beiden.

Maar er worden ook andere prijzen uitgereikt, bijvoorbeeld aan degene met het mooiste traditionele kostuum.

 

De aanblik van de Kazachen te paard, gekleed in hun traditionele donkere jassen en scharlaken hoeden is een

 
ervaring die u niet snel zal vergeten. Niet enkel daarom is Mongolië een gedroomde bestemming voor de fotoliefhebbers onder ons. Denk ook maar aan de prachtige vergezichten die dit land rijk is. Met zowel bergketens, valleien en woestijnen, toendra en steppe neem je hier prachtige landschapsfoto's. Daarnaast zien we een uiterst fotogenieke en kleurrijke bevolking die als nomaden het land rondtrekken met hun vee en joerts.

 

Bij Hobo organiseren we deze prachtige reis van 24 september tot 6 oktober. Inschrijven kan nog, maar wacht niet te lang, plaatsen zijn beperkt!  Het volledige programma vindt u hier: www.hoboreizen.be/fotoreis_mongolie

  

De bergvolkeren van Noord-Vietnam

 

Een andere bestemming waar de inwoners ons verwelkomen met een stralende glimlach en de landschappen ons met verstomming slaan is Vietnam.

 

Op onze fotoreis doorheen Vietnam bezoeken we het prachtige groene binnenland met de wereldstad Hanoi en de rijstvelden in Sapa als hoogtepunten. De laatste dagen brengen we door op de boot in de prachtige baai van Halong.  

 

Maar het absolute hoogtepunt van deze reis zijn uiteraard de bergstammen in het mooie noorden. Na een korte kennismaking in Hanoi reizen we meteen door naar de provincie Ha Giang, aan de grens met China. Het is één van de armste provincies van het land, maar de natuurlijke pracht is er niet minder om en de weinige mensen die er wonen zijn dan ook erg fier. Zo bezoeken we de Tay, een etnische groep met dorpen van ongeveer 15 huishoudens die vaak gelegen zijn aan de voet van een berg. Ook de Nung volkeren, die nauw verwant zijn aan de Tay, wonen in deze streken. Tijdens de mooie wandeling langs de rijstvelden van Pan Hou en Nam  Hong

 
ontmoeten we ook de Man Ta Pan minderheid.

Ook de provincie Lao Cai laten we niet links liggen, Sapa is hier ongetwijfeld de meest bekende stad, met zijn hoogste bergpiek en de vele kleurrijke bergvolkeren. Maar met Hobo gaat u net iets dieper op ontdekking. Ons fototoestel raakt oververhit als we op bezoek zijn bij het Rode Dao volk en hun gewoonten en gebruiken leren kennen. En op de zondagse markt in Bac Ha moeten we ongetwijfeld een nieuw geheugenkaartje steken!

En dan hebben we nog maar de helft van de bergvolkeren die we zullen ontmoeten opgesomd. 

Deze mooie fotoreis zal doorgaan van 22 november tot 4 december. Voor het volledige programma klikt u hier: www.hoboreizen.be/fotoreis_vietnam

 

   

NOORD KOREA

De Arirang Mass Games

Na een onderbreking van één jaar zijn de wereldberoemde Arirang Mass Games terug!

Massaspelen worden in de DPRK reeds uitgevoerd sinds de jaren '40. De Arirang show is echter de grootste en meest indrukwekkende ooit. Deze show werd voor het eerst georganiseerd in 2002, sinds 2007 is het een jaarlijks evenement en de 2015-editie zal de meest spectaculaire worden! 
 
In een combinatie van dans, gymnastiek, propaganda, politiek en muziek beelden deze spectaculaire voorstellingen de strijd van het Koreaanse volk onder Japanse bezetting uit, alsook de opbouw naar de onafhankelijkheid in een modern land - in principe de periode gekoppeld aan de eerste 100 jaar sinds de geboorte van de eeuwige President Kim Il Sung van Noord-Korea. 

Aangezien ze in 2015 de 70ste verjaardag van het einde van de Japanse bezetting en de oprichting van de Koreaanse Arbeiderspartij vieren, zijn de organisatoren van plan een geheel nieuwe voorstelling voor deze editie uit te werken.

Dus als u Arirang nog niet gezien hebt, of als u het nog eens wil zien, dit is uw kans!  Arirang is zonder enige twijfel spectaculairder en mooier dan de mooiste Olympische openingsceremonie. Arirang wordt opgevoerd in het May Day stadium in Pyongyang (150.000 zitplaatsen) en loopt van 1 augustus tot 17 oktober 2015. Dus als je deze grootste show op aarde niet wil missen schrijf dan in voor de HOBO reis van 1 tot 17 september 2015 ! 

De Arirang massa spelen kunnen in principe worden omschreven als een gesynchroniseerde massavertoning van gymnastiek, dans, acrobatiek en dramatische prestaties begeleid door muziek en andere effecten, van 90 minuten met meer dan 100.000 deelnemers.

Volgens de organisatoren zijn deze Mass Games  "Juche gerichte massa gymnastiek afkomstig van het Koreaanse turnen met bloemen, een uitvinding van president Kim Il Sung in 1930, tijdens zijn beginperiode van zijn anti-Japanse revolutionaire strijd".  Sedert 1961 werd deze massa gymnastiek in het teken van de "Arbeiderspartij" geplaatst.

Vandaag de dag staat deze massa gymnastiek symbool voor "de ideologie van de geschiedenis van de natie door een combinatie van gymnastische formaties en andere achtergronden uitgevoerd op muziek door tienduizenden mensen". Deze spelen zijn niet alleen een visuele vertoning, maar door middel van de oefening van het turnen wordt de sociale ontwikkeling bevorderd en worden de deelnemers niet alleen fysiek getraind maar ook hun spirituele kracht.

In tegenstelling tot een sportcompetitie, waar de atleten voor een prijs concurreren, brengt de massa gymnastiek van Korea "plezier en tevredenheid aan de artiesten en aan het publiek".

In een ontmoeting met de organisatoren in 1987 wees Generaal Kim Jong Il erop dat  "de Koreaanse stijl van massa gymnastiek een vermenging moet zijn van zware fysieke oefeningen met een combinatie van hoge ideologische inhoud, artistieke kwaliteit en gymnastieke vaardigheden".  

 

Nog een hele fijne Paasvakantie.

Groetjes uit Leuven

Uw Hobo Team

 

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.