Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Uitnodiging HOBO Reisbeurs

HOBO REISBEURS  

Beste Hobo-wereldreiziger,

 

 

We wensen onze Hobo-reizigers een gelukkig, gezond en reisvol 2015!
We nodigen jullie graag uit op onze jaarlijkse Hobo reisbeurs in de Brabanthal, Brabantlaan 1 te 3001 Leuven, E40 afrit 23a. Als welkomstdrink word je een glas cava aangeboden.


Onze ervaren reisleiders helpen je aan de rijk gestoffeerde infostands van onze 50 bestemmingen bij het zoeken naar een geschikte trip, of vertellen je alles over je favoriete vakantieland.
Tussen de standen vinden jullie 2 nieuwe bestemmingen en een uitgebreid aanbod fotoreizen.

- Nicaragua/Panama, sfeervolle koloniale steden en een schitterende natuur
- Armenië/Georgië, de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur en de ongerepte natuur van de Kaukasus
- Fotoreizen naar IJsland, Mongolië en Vietnam met topfotograaf Johan Vancutsem, finalist 'Travel Photographer of the Year'


Hobo klanten krijgen hun korting bij reservering van een begeleide wereldreis.
Breng je vrienden mee! Ook zij kunnen aan goede voorwaarden ter plaatse reserveren.
Misschien ga je in 2015 gratis naar je uitgekozen vakantieland!

Om 17u30 verloten wij een gratis wereldreis tussen alle klanten die een reis reserveerden. Ook degenen die al voor de beurs boekten, geen reden om te wachten dus!


Je kan op groot scherm kennis maken met een groot aantal van onze bestemmingen.


14u30 Peru
15u Japan
15u30 Bolivië
16u Zuid-Afrika
16u30 Iran
17u Madagascar
17u30 Nicaragua/Panama


Gebruikers van het openbaar vervoer kunnen onze minibussen nemen aan het station van Leuven, zijde centrum, bij het KBC kantoor (witte gevel). Het eerste vertrek is om 13u30 en dan om het half uur.

Wij heten jullie graag welkom zondag 4 januari tussen 14u en 18u. Tot dan!

 


ZUID - AFRIKA: Een wereld in 1 land.

 

Een betere omschrijving kan je aan dit land niet geven. Ken je Afrika niet wel reis dan eerst naar Zuid-Afrika, hier ontdek je alle aspecten van het continent. De droge noordelijke Limpopoprovincie, met zijn granietheuvels,  de savanne van het Krugerpark, de hoger gelegen Drakensbergen langs de grens met Lesotho, de semisteenwoestijn van de Grote Karoo en de vruchtbare wijngebieden rond Stellenbosch zijn maar enkele voorbeelden van de natuurlijke verscheidenheid dat dit uitgestrekte land te bieden heeft.

 

De klassieke rondreis door Zuid-Afrika start in Johannesburg, het economisch kloppend hart van de Regenboognatie, zoals Nelson Mandela het land heeft beschreven. De Jacaranda-stad Pretoria ligt op een vijftigtal kilometer van Johannesburg en is een eerste halte meer dan waard. In 1855 werd zij opgericht als hoofdstad van de eerste Zuid-Afrikaanse Republiek, één van de Voortrekkers republieken. De regeringszetel van de huidige republiek is er nog altijd gevestigd.

 

Vervolgens trekken we oostelijk naar het Kruger National Park en de Blyderivier canyon. De canyon scheidt het hoog plateau van de laagvlakte en biedt ons een waaier aan indrukwekkende vergezichten zoals de Drie Rondavels, God's Window en de potholes van Bourkes Luck, om er maar enkele te noemen.

 

Een reis naar Zuid-Afrika kan niet zonder één van de talrijke wildparken aan te doen. Het Krugerpark, met zijn 19.000 km², is dan ook de populairste van het land. De savanne huist een enorme verscheidenheid aan planteneters en grazers zoals de neushoorn, olifant, koedoe en giraf. Geen Krugerpark zonder katachtige zoals de leeuw, luipaard, cheeta en wilde kat. Op zoek dus naar de "Big Five".

Via het kleine koninkrijk Swaziland en het land van koning Shaka Zoeloe, de huidige provincie Kwazulu-Natal, rijden we richting Grote Randgebergte langs de grens met Lesotho. Slechts één pas, met name de Sani Pass, verbindt Zuid-Afrika met laatst genoemd land. Enkelmet 4x4 voertuigen is deze avontuurlijke pas, met zijn 2870 m als hoogste punt, aan te pakken. Een gegarandeerde African massage staat u te wachten.

 

 
Via het heuvelachtige Transkei, het gebied waar Nelson Mandela opgroeide en zijn laatste rustplaats vond, rijden we richting zuidkust. Vanuit Port Elisabeth, met zijn Engelse koloniale invloedsfeer, vertrekt de adembenemende Tuinroute. Langs deze route bewonderen we de Tsitsikamabergen en het gelijknamige woud, de lagunes van Knysna, Wilderness en de branding aan de stranden van Plettebergbay.

 

Tenslotte voert Cape Aghulas, het meest zuidelijke punt van het continent waar Indische en Atlantische oceaan elkaar ontmoeten, ons naar Swellendam en Kaapstad. Het Kaapse schiereiland biedt ons een waaier aan daguitstappen. Robben Eiland, Kaap de Goede Hoop, het oude stadcentrum met Bo-Kaap en Waterfront zijn er enkele van.

 

Zeker niet te vergeten is een uitstap naar de wijngaarden in de Franschhoekvallei en meer bepaald Stellenbosch. Hier kan je genieten van de uitstekende Zuid-Afrikaanse gastronomie, exotisch gekruid en begeleid door een lekker wit of rood wijntje.

 

Sawubona, tot kijk in Zuid-Afrika

 

 

Zuid-Afrika: Hobo gidst Vlaanderen Vakantieland

 

De VRT liet haar reporter Cath Luyten een maand lang de regenboognatie doorkruisen. De tocht startte in Johannesburg en eindigde met 7000 km extra op de teller in Kaapstad. Daartussen ligt 'de hele wereld in een land' met als bekendste inwoner Nelson Mandela, de man die een  einde maakte aan de apartheid. Maar dankzij Cath Luyten is de tweede beroemdste Zuid-Afrikaan in Vlaanderen onze eigenste reisleider Hugo. De vele TV kijkers waren getuigen hoe de innemende Hugo in zijn sappigste Zuid-Afrikaans Cath inwijdde in de kleine en grote geheimen van Zuid-Afrika. Maar wees gerust: ook voor de Hobo-reizigers zet Hugo telkens zijn beste beentje voor!

De reportages zijn te zien op: http://www.een.be/programmas/tags/list/vlaanderen-vakantieland/zuid-afrika

 

Boek deze reis via www.hoboreizen.be/zuidafrika


 IJSLAND 

 

IJsland is op korte tijd uitgegroeid tot een populaire bestemming bij de avontuurlijke reizigers. Niet voor niks, als je ziet wat een prachtig landschap en bijzondere bezienswaardigheden het land heeft. In navolging van onze vorige nieuwsbrief sturen wij u dan ook graag deze link door met een top 10 van beste dingen in IJsland. Niet verwonderlijk dat bijna al deze zaken terug te vinden zijn in de programma's die HOBO u aanbiedt.

http://www.skyscanner.nl/nieuws/ijsland-de-10-beste-dingen-te-zien-en-te-doen


 
Nicaragua/Panama

We maken u graag al warm voor onze nieuwe bestemming Nicaragua/Panama. Meer hierover in onze januari nieuwsbrief!

 

  http://www.skyscanner.nl/nieuws/nicaragua-de-8-beste-dingen-te-zien-en-te-doen

 

 

 

 

 

 


Toeristische nieuwtjes uit binnenland.

- Het Red Star Line Museum in Antwerpen wint de Wablieft-prijs 2014! Dit is een jaarlijkse bekroning voor een persoon, project of organisatie die informatie breed toegankelijk maakt. Het museum brengt het verhaal van twee miljoen passagiers die hun geluk gingen zoeken in Noord-Amerika. Hoog tijd dus voor een bezoek.

- Gepassioneerd door Azië en dans? Ga dan in december naar Brugge voor het internationale December Dance festival. Je maakt er kennis met Aziatische hedendaagse en traditionele dansvormen en krijgskunst. Meer info op www.ccbrugge.be/festival_detail.jsp?festival=9.

- Op 19 december gaat in India de Bollywoodfilm PK in première. Het eerste kwartier van deze romantische komedie speelt zich volledig af in Brugge. Het verhaal gaat namelijk over 2 studenten die in onze West-Vlaamse kunststad verliefd op mekaar worden. Toerisme Vlaanderen gaat, in nauwe samenwerking met Toerisme Brugge, voluit inspelen op deze opportuniteit om Brugge extra onder de aandacht te brengen op de Indiase markt.

 

 

Wij wensen al onze klanten alvast prettige feestdagen en een fantastisch nieuwjaar!

Winterse groeten,

 

Uw Hobo Team

 

 


HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.