Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

IJsland: 100.000 vierkante kilometer reisplezier

3 reisprogramma's: 3u vliegen, 3 keer België, 300.000 inwoners en zeker zoveel verrassingen!  

 

Alhoewel IJsland maar drie uur vliegen verwijderd ligt van Zaventem, kom je al tijdens de landing in een totaal andere wereld terecht.

 

Uitgestrekte zwarte lavavlakten, naar gelang het seizoen, al dan niet bestrooid met wat poedersneeuw lopen dood op grillig gevormde bergkammen en uitgedoofde vulkanen, omstuwd door de onstuimige oceaan. 

 

Nergens ter wereld vind je op zo'n beperkte oppervlakte, IJsland is amper drie keer groter dan België, een dergelijke verzameling geologische fenomenen bij elkaar. Of wat te denken van de kleurrijke roze, paarse of groene ryolietbergen  die de strijd om je aandacht aangaan met de geothermale gebieden waar kokende modder pruttelt, de aardkorst heel erg dun is en je omgeven door onaardse zwaveldampen tot het besef komt dat de aarde wel degelijk leeft?

 

 

Spuitende geisers waar je je  klok kan op gelijkzetten, dampend hete rivieren en wonderlijke watervallen concurreren met vijftig tinten wit tot blauwe ijsbergen. Vinvissen, bultruggen en orka's dartelen in de baaien, miljoenen vogels waaronder de knotsgekke papegaaiduikers bevolken de kuststroken en in het onbewoonde binnenland hebben rendieren en schuwe poolvosjes het rijk voor zich.


Ondanks zijn kleine bevolking, slechts 300.000 inwoners, en het bijhorende minimale taalgebied, telt IJsland een heuse Nobelprijswinnaar- literatuur en behoren muzikanten als Bj√∂rk en Sigur Ros tot de wereldtop. Cultuurliefhebbers kunnen hun honger stillen in talloze musea en mogen zeker de nieuwe cultuurtempel Harpa in Reykjavik niet missen: een architecturale hoogvlieger! Ook culinair is IJsland een ervaring: jonge creatieve chefs toveren met lokale verse ingrediënten parels op je bord. Verser kan de vis niet zijn en een lamsbout zal nooit eerder zo gesmaakt hebben.


Hobo biedt je in 2015 liefst drie verschillende IJslandreizen aan.

 Tijdens de zomermaanden (24 u licht!) bereizen we het ganse land in kleine groep, een twaalfdaagse tour als ideale kennismaking, compleet met een walviskijk-excursie en een boottocht tussen de ijsbergen van Jokulsarlon. Het landschap varieert voortdurend, je valt van de ene verrassing in de andere.

 

 

 De eerste fotoreis (eind februari) brengt orka's in het vizier en het hoge noorden van het eiland. In het vroege voorjaar (maart) is er een  fotoreis gepland die focust op (half)bevroren watervallen, een unieke superjeepexcursie doorheen het arctische sneeuwlandschap naar het kleurrijke Landmannalaugar en het betoverende noorderlicht.

 

 

Fotoreizen zijn er voor iedereen die van een mooie reis graag mooie foto's mee naar huis brengt. Veel voorkennis is niet nodig. Voorafgaand aan de reizen volgt de gebruikelijke voorvergadering, aangevuld met een tweede avond rond fotografie. Momenteel zijn er nog een aantal plaatsen vrij ...

 

Neem ook zeker een kijkje op onze website naar de andere fotoreizen in ons aanbod, namelijk het Golden Eagle Festival in Mongolië en de bergvolkeren van Vietnam.

 


Hobo brochure! 

 

Onze Hobo brochure is nu officieel uit! Onze klanten mogen in de komende weken dus zeker een exemplaar in de bus verwachten. Heb je midden november nog niets gezien, geef dan zeker een seintje via travel@hoboreizen.be om jouw exemplaar aan te vragen!

 

 

Herfstgroetjes uit Leuven,

Het Hobo team

 

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.