Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Sri Lanka & Japan

Sri Lanka: Eerbiedwaardig schitterend eiland!

 

Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van de zuidpunt van India. Sri Lanka is een van de weinig tropische eilanden die tegelijk zoveel natuurschoon als een zo gevarieerde cultuur te bieden heeft. In het Sanskriet betekent Sri Lanka 'eerbiedwaardig schitterend eiland"! Een blik op ons 15-daags reisprogramma volstaat dan ook om tot deze bevinding te komen.

 

 

 


Culturele hoogtepunten:
De antieke Boeddhistische koningssteden Anuradhapua, Polannaruwa, Sigirya en Kandy tonen ons de erfenis uit een rijk verleden. De tempels, klokvormige dagoba's, schitterende muurschilderingen, paleizen en kloosters en de maanstenen zijn allemaal uitingen van een hoogstaande eeuwenoude cultuur.


Een van de hoogtepunten is ons bezoek aan de Hemelbucht op de Leeuwenrots in Sigiriya. Een stenentrap leidt ons naar mysterieuze muurschilderingen, die meer dan 1500 jaar geleden op de rotswand werden aangebracht. De fresco's stellen 22 bevallige meisjes met ontbloot bovenlichaam voor. Al eeuwen laten deze sierlijke fresco's veel indruk na...en ook op ons..


Iets totaal anders is ons verblijf in het bergdorp Nuwara Eliya, gelegen op bijna 2000 m hoogte. Nuwara Eliya was bij de Britten in de 19de eeuw zeer geliefd. Het werd Little England of kortweg Nurelia genoemd. In ons hotel, het Grand Hotel, wanen we ons even in het Engelse koloniale verleden: de oude parketvloer kraakt onder onze voeten, grote gelambriseerde zalen waar je in pluchen fauteuils kan zitten, een schitterende tuin waar in de namiddag "tea" geserveerd wordt.

 


En over thee gesproken: we bezoeken niet alleen een theeplantage en theefabriek... maar gekleed in sarong (heren), sari (dames) gaan we zelf onze thee plukken... Een ervaring die u nog lang zal koesteren...


Ook Nederland, dat het eiland anderhalve eeuw in bezit had met de Verenigde Oost-Indische Compagnie, heeft vele sporen nagelaten. Vooral de Oud-Hollandse omwalde binnenstad van Galle is een bezoek meer dan waard. Zodra we binnen de monumentale stadsmuren van het fort lopen, lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Het kantklossen, een erfenis uit de koloniale tijd wordt nog sporadisch beoefend.

 

Schitterende natuur:

 
In het Horton Plains National Park, een van de meest geïsoleerde hoogvlaktes van Sri Lanka, maken we een 9 km mooie natuurwandeling. Aan het uitzichtpunt World´s End komen we bovenop een spectaculaire klif van 870 m hoog te staan, waar we getrakteerd worden op een indrukwekkend uitzicht op de omliggende omgeving.


Het Yala Nationaal Park ligt in de dorre zuidoosthoek van het land, een gebied begroeid met doornstruiken en hier en daar een zeldzame, eenzame boom. Gezeten in een 4 x 4 jeep en gewapend met verrekijker en fototoestel gaan we op zoek naar de Ceylon-olifant en met veel geluk kunnen we een luipaard spotten. In dit park leven ongeveer 250 wilde olifanten, zwijnen, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen en kleurige vogels.


In Pinnawela bezoeken we het "olifantenweeshuis". De allerkleinsten worden gevoed met de fles. Enkele keren per dag nemen de olifanten een bad in de rivier. Terwijl wij genieten van een heerlijke maaltijd in een restaurant langs de rivier, genieten de jonge olifanten van hun bad in de rivier. Een niet te vergeten belevenis.

 

En om u helemaal te overtuigen ... onze prachtige hotels
Tijdens deze rondreis verblijf je in  schitterende hotels. Zo is bijvoorbeeld het Light House Hotel in Galle een architecturaal meesterwerk van Sri Lanka's beroemdste architect Geoffrey Bawa. De minimalistische, statige en elegante constructie ligt op een rotspartij vlak aan het strand en de zee. De mooie strakke kamers zijn ingericht met traditioneel teakhouten meubilair en hebben alle moderne comfort. Het hotel heeft twee mooie buitenzwembaden en een uitstekende spa. En hier hebben we het maar over één van onze hotels waar we verblijven...

 

 Neemt u zeker zelf een kijkje:

Amaya Lake Hotel: www.amayaresorts.com
Amaya Hills Hotel:
www.amayaresorts.com
Grand Hotel:
www.tangerinehotels.com
Jetwing Yala:
www.jetwinghotels.com
Jet Wing Lighthouse:
www.jetwinghotels.com

 

Daarenboven zijn de inwoners van Sri Lanka bijzonder gastvrij, ze begroeten ons steeds met een welgemeende "ayubowan", een lang en gelukkig leven...

Heeft u interesse in deze boeiende bestemming? Wij hebben nog een aantal plaatsen vrij op de afreis van

30 november 2014.


Japan: Mysterieus en vol tegengestelden!

 

Op reis naar het "mysterieuze" Japan!
Japan het land van de tegenstellingen en de onvatbaarheid: de eerste dag verkennen we  het futuristische  Tokyo nog vol van eeuwenoude tradities , enkele dagen later worden we geïmponeerd door de verbluffende aanblik van de Mount Fuji, en verder tijdens de reis worden we overrompeld door de rijke cultuur en  traditionele schoonheid van Kyoto. Maar Hobo reizen biedt u nog veel meer tijdens onze 14 daagse Japan rondreis!


Onze blikvangers:
Enkele verplaatsingen met de Shinkansen of kogeltrein. De Shinkansen werd internationaal bekend met de opening van de Olympische spelen in Tokyo in 1964.


Om van dichtbij kennis te maken met de Japanse cultuur logeren wij 1 nacht in een ryokan. We slapen op tatami matten en futons. Maar eerst laten wij ons onderdompelen in een onsen (of warm water bad). Baden in deze warmwater baden is een eeuwenoude traditie en voor heel wat Japanners is dit het summum van ontspanning...

 

 

 

Genieten van de vermaarde en gezonde Japanse keuken. U krijgt de kans om van de bekende gerechten te proeven zoals  tempura (gefrituurde garnalen, groenten en vis), yakitori (kleine stukjes gegrilde kip), hida beef (een zeer mals en sappig rundsvlees ) , shabu-shabu (rundsvlees en groenten worden kort ondergedompeld in een smaakvolle, kokende bouillon) en ook de meer "traditionele" keuken van Kyoto....

 

Enkele culturele hoogtepunten
Het wondermooie 17de eeuwse  schrijn voor de grote shogun Tokugawa Ieyasu in Nikko. Vooral het kleurrijke houtsnijwerk van de Yomeimonpoort verdient alle aandacht.


 
De Japanse Alpen. Door de geïsoleerde ligging heeft deze streek haar authenticiteit nog weten te bewaren. Takayama ademt nog de sfeer uit van de Edo periode (17-19de eeuw). In Shirakawago bewonderen wij de bijzondere architectuur van de Gasshu Zukuri boerderijen met hun steil oplopende rieten daken.
3 dagen  in Kyoto, de verblijfplaats van de keizerlijke familie gedurende meer dan 1000 jaar.  en het hoogtepunt van de verfijnde Japanse cultuur. Er is zoveel te zien...: een privé bezoek aan het oude Keizerlijke Paleis,  de Ginkakuji of Zilveren Paviljoen, het Nijojo, het paleis van de Tokugawa shoguns. Dit kasteel is vooral bekend om zijn "nachtegaalvloeren", het vloermateriaal dat kraakt onder je voeten, hoe zacht je ook loopt...De Kinkakuji-tempel, of het Gouden Paviljoen. Dit sierlijke bouwwerk is met bladgoud bedekt en weerspiegelt prachtig  in de harmonieus aangelegde vijvertuin. Vanop het terras van de Kiyomizu Tempel genieten wij van het prachtige uitzicht over de daken van Kyoto. De Sanjusangendo tempel is beroemd om zijn meer dan 1000 beelden van de boeddhistische god Kannon.


En ook maken wij tijd om te flaneren in de straatjes die de sfeer van vervlogen tijden oproepen en wie weet komen  we geisha's  en maiko's (geisha in opleiding) tegen tijdens onze wandelingen...
De Horyuji tempel in Nara. Deze 7de eeuwse tempel is niet alleen een van de oudste tempels van Japan maar ook een van de mooiste.


Het Itsukushimaschrijn  op Miyajima-eiland, dat enkel per overzetboot uit Hiroshima te bereiken is. Dit schrijn wordt gesymboliseerd door een uit de zee oprijzende vermiljoenrode torii (of poort).

 

De natuur

De Fuji-berg. De Fuji is met z'n 3776 m niet enkel de hoogste berg van Japan maar is een heilige berg én het symbool van Japan. Een bus brengt ons tot het 5de station van de Fuji.

 

 

Een boottocht op het Ashinomeer in Hakone. Bij mooi meer wordt de Fuji prachtig weerspiegeld in het water. Met de kabelbaan gaan we naar de Owakudani vallei. Stoom ontsnapt uit spleten en zwaveldampen rijzen op uit bubbelende modder. En proef een eitje dat (zwart)  gekookt is in de vulkanische warme water!


Een bezoek aan één van Japan's drie mooiste landschapstuinen, de beroemde Kenrokuen tuin in Kanazawa. Bomen en struiken zijn er gesnoeid (millimeterwerk!) , geknipt of verkleind tot elke door de traditie geaccepteerde vorm. Maar wat voor ons Westerlingen totaal ontbreekt... zijn rozen en gazons...
We vergapen ons aan de wereldberoemde rotstuin van de Ryoanji-tempel in Kyoto. Het hoogtepunt van de spirituele zentuinen. De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Deze rotstuin moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd ontworpen om de meditatie te stimuleren. Vanop een kleine tribune in de tempel kan je de tuin rustig bekijken en "mediteren".

En daar boven op: van oktober tot november zijn de herfstkleuren op hun mooist. De esdoornbladeren kleuren vuurrood...

 

En om nooit te vergeten
Het Hiroshima Peace Memorial Park en de Atoombomkoepel. Stille getuigenissen van de ongelooflijke impact die de allereerste atoombom heeft veroorzaakt.

 

Heeft u interesse in deze mysterieuze bestemming? Neem dan contact op met één van onze medewerkers want voor de afreis van 11 oktober 2014 hebben we nog plaatsen vrij!


Facebook update!

Moest u het in een vorige mailing over het hoofd gezien hebben, of misschien heeft u sinds kort een facebookaccount?

 

Vind dan zeker onze allernieuwste pagina van HOBO REIZEN leuk!
U kan hier leuke weetjes, interessante updates, actueel nieuws en natuurlijk ook LIVE verslag via foto's van onze gidsen terugvinden.

 

Neem dus zeker een kijkje op:


https://www.facebook.com/pages/Hobo-Reizen/1491759934372561?fref=ts

 

 Fijne augustusmaand!

 

Groeten,


HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.