Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Brazilië - veel meer dan een voetballand!

Dat Brazilië meer te bieden heeft dan alleen een fantastische voetbalcultuur dat weet u waarschijnlijk. Bij HOBO tonen we u wat!


 

Iedereen is volop in de ban van de wereldbeker voetbal die momenteel in Brazilië betwist wordt. Sommigen zien de wantoestanden op de Belgische camping of krijgen schrik in verband met gauwdieven. Is dat Brazilië? Absoluut niet!
Dit immense land biedt de reiziger een fantastische variatie van cultuur en natuur, zeker als we bekijken hoe wij dat bij HOBO aanpakken.
  
We beginnen in het bruisende Rio de Janeiro. Ons hotel ligt dicht bij Copacabana, zodat de mogelijkheid bestaat om overdag even op dat beroemde strand te vertoeven. Tijdens de stadsrondrit bekijken we de andere prachtige stranden. Ook het historisch centrum wordt aan ons voorgesteld. En wat gezegd van het uitzicht op de "Suikerbroodberg" of vanop de rijzige Corcovada, plaatsen die we na een kleine treinrit bereiken?!

 Vervolgens rijden we langs de Koninklijke weg naar de goudzoekersstadjes Ouro Preto en Mariana. Onderweg bekijken we de Kruisweg van Congonhas dat als Werelderfgoed beschouwd wordt. Als echte mijnwerkers dalen we af in een stilgelegde goudmijn.
    
Onze volgende bestemming zijn de kolkende watervallen van Iguaçu. Over een afstand van ongeveer drie kilometer donderen tussen de 270 tot 300 watervallen ongeveer 80 m naar beneden. Het debiet kan tot 6,5 miljoen liter per seconde bedragen. Langs goed aangelegde en veilige wandelpaden bekijken we dit natuurgeweld zowel langs de Braziliaanse als langs de Argentijnse oever. Gewoonweg fantastisch.

 We vliegen dan naar Cuiaba, in de Pantanal gelegen. In dit natuurgebied blijven we praktisch steeds op de rivier aan de lodge. Op het einde van het droge seizoen springen de vissen uit het water als onze bootjes voorbijvaren. Kaaimannen liggen op de loer om hen te vatten en zo hun hongerige maag te vullen. Capibara's liggen meestal onverstoord langs de oever. 

  

Dan even terug tijd voor cultuur met een kort verblijf in Brasilia, de kunstmatige hoofdstad die op het einde van de jaren vijftig van vorige eeuw uit het niets werd opgetrokken. We geraken er onder de indruk van de kathedraal en de blauwe kerk. Lucia Costa en Oscar Niemeyer zijn er de architecten van.

 

Na deze culturele tussenstop vliegen we naar Manaus om het Amazonegebied in te trekken. Ook hier genieten we volop van de natuur en varen we naar de ontmoeting van de wateren of de samenvloeiïng van de Rio Negro met de Solimões (samen vormen ze de Amazone-rivier). Bij de terugkeer in de stad even een bezoek aan het wereldberoemde operagebouw.
 

En dan naar het swingende Salvador de Bahia. Hier komen we in contact met de Afrikaanse roots van Brazilië.Tijdens deze prachtige tocht verblijven we in uitstekende hotels of sympathieke lodges. We proeven de rijke gastronomie van het reusachtige land met een grote verscheidenheid, afhankelijk van de plaats waar we verblijven. 

 

            

 

Ja, als echte supporters van ons team moeten we zeker kennis maken met deze natie die meer te bieden heeft dan voetbal.

 

Voor onze afreis naar Brazilië op 25 oktober hebben wij nog enkele plaatsen vrij. Check zeker onze website voor een uitgebreid programma van deze reis op http://www.hoboreizen.be/Brazilie.

 

Groeten uit Leuven,

 

Het Hobo Team

 

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.