Kleine groepen van 8 tot 15 personen - Nederlandstalige begeleiding

Panama, meer dan een kanaal


Beste wereldreiziger, 

Wie Panama bezoekt wil uiteraard kennismaken met het kanaal.
Maar niet alleen dit logistieke wonder brengt ons naar dit onontdekte deel van Centraal-Amerika. Panama heeft namelijk veel meer te bieden dan 65 kilometer kanaal: het is een land met een uitbundige natuur en een rijk verleden

Plaatsen als El Valle de Anton en het Bocas del Toro archipel doen het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. 

Bocas del Toro is en absolute must voor liefhebbers van tropische jungle en een onderwaterwereld met mooie koraalriffen en zelfs gifkikkers. We varen langs mangrove gebieden vol met luiaards, brulapen en kaaimannen en zien de dolfijnen voor de boeg van de boot uit het water springen.  


In de omgeving van het pittoreske stadje El Valle de Anton wandelen we door het nevelwoud naar de top van Cerro Gaital. Ook Boquete wordt bezocht, aan de voet van de Baru vulkaan en omringd door een dichte jungle en koffieplantages. 
De bekendste attractie op Isla Canas zijn de zeeschildpadden die van juli tot januari hun eieren leggen op de beschermde stranden. Op Isla Colon genieten we van de Caraïbische gastvrijheid. En met wat geluk spotten we tijdens de rondreis de met uitsterven bedreigde gouden klompvoetkikker. Deze kikker wordt beschouwd als een geluksbrenger!
  

Toen Christoffel Columbus in 1502 de Panamese kust bereikte, besefte hij niet dat dit gebied economisch enorm belangrijk zou worden. De ruïnes van Panama Viejo, gesticht in 1519 en het prachtig gerestaureerde Casco Viejo in Panama City en de verschillende forten aan de Caraïbische kust, getuigen van het rijke verleden van Panama.

Ons verblijf in Panama is niet volledig zonder een tocht op het Panamakanaal. Niet enkel het versluizen is een ware belevenis maar ook de mooie natuur aan weerszijden van het kanaal loont de moeite. In Agua Clara zien we de reusachtige containerschepen van liefst 366m lang door de nieuwe sluizen laveren. 

Aarzel niet langer en schrijf u in voor deze prachtige reis (4190 € p.p.), met volgende vertrekdata:   
  • 8 oktober 2019
  • 5 november 2019 
  • 7 januari 2020
  • 4 februari 2020
  • 10 maart 2020

   

Bekijk zeker het programma op onze website voor meer informatie.

Inschrijven voor al onze bestemmingen, kan steeds via onze website.
Contacteer ons voor meer informatie
Tel: 016/20.80.47 - travel@hoboreizen.be  

   

HOBO reizen
Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven
travel@hoboreizen.be
www.hoboreizen.be
tel. 016 20 80 47


Kan je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
Klik hier als u zich wenst uit te schrijven.